Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
10. 6. 2006
Hána pojem variant definuje celkom pohodovo.
Zaregistrován
6. 11. 2010
Někteří starší autoři rozdělili základní typy PG dle rozdělovacích znamének (Smolík, Castelin, Veselý), mladší autoři šli dál a sestavili typologii spíše chronologicky (Hásková, Pinta, Hána), kde se zaměřili na hlavní ikonografii lva a koruny. Rozdělovacím znaménkům a jednotlivým písmenům a odchylkám pak nepřipisují takovou váhu a rozdělili je do nižších podvariant. Napsal jsem to dost zjednodušeně a určitě mě někdo buď opraví, nebo doplní.
Zaregistrován
10. 6. 2006
No ja hádam len doplním; nemyslím že by Hána a Pinta neprikladali jednotlivým písmenám väčší význam. Takto - neprikladali ho v rámci základného typu, ale v rámci opisového variantu bol typ písma rozhodujúci.
Zaregistrován
6. 11. 2010
Přesně tak. Konkrétně tito dva (i Hásková) použili pro typologické rozdělení trojí stupeň:
- základní typ lva
- obrazová varianta
- opisová varianta
Samozřejmě s tím, že se tyto stupně/levely vzájemně překrývají.
Zaregistrován
13. 3. 2013
Dobrý den mohl byste mi někdo poradit oco se jedná nevím jestly to neni jen maketa vypadá to jak z hliníku jenže pod levou nohou lva je vyražen něco jak ročník
Obrázky:
Zaregistrován
13. 3. 2013
Dobrý den mohl byste mi někdo poradit oco se jedná nevím jestly to neni jen maketa vypadá to jak z hliníku jenže pod levou nohou lva je vyražen něco jak ročník
Obrázky:
Zaregistrován
9. 11. 2006
Tyhle (nebo obdobny) hlinikovy kopie PG prodavaly napr. u pokladen v Narodnim muzeu v Praze (na Vaclavaku).. sam sem ji tam nekdy na konci 70 let kupoval, kdyz jsme tam byli se skolou :-) Cena byla 5Kcs/kus (dost drahy!).. dodnes si to pamatuju :-)
elle34 (zavináč) upcmail.cz
Zaregistrován
13. 3. 2013
MOC DĚKUJI
Zaregistrován
22. 3. 2009
Páni, v jednom novodobom konvolute ma prekvapil tento PG. Môžte mi ho prosím určiť a oceniť?
Ďakujem.
Obrázky:
Zaregistrován
6. 11. 2008
něco mezi 600-1000Kč
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.