Moderátoři: dejvy, pavlinka, smith, regula_jan
Dalším poštovním razítkem, které jsem dohledal a zařadil v časové posloupnosti do svého přehledu je razítko mající stojací písmo, čárky nad „U“ a k tomu pro mě nepochopitelná stříška nad slovem „BRÜNN“. Ing Votoček datuje toto razítko do roku 1832 (jako č. 6), Žampach ho řadí časově až za rok 1836 ...
Obrázky:
No, proč se ptám? Protože dalším razítkem by mělo být razítko u kterého byla buď jen odstraněna (předpokládám, že pokud ano, tak ze stejného důvodu jako třeba onen dekorativní oblouček u razítka, které jsme si ukázali minule) stříška nad slovem „BRÜNN“ nebo je to úplně nový typ jednoduchého jendořádkového razítka, odvozený od typu. Ing. Votoček toto "jiné" razítko datuje do roku 1835 (jako č. 6a popř. 7), podle v milimetrech se lišící délky slova „BRÜNN“, Žampach pak o rok později (1836).
Obrázky:
Vaše příspěvky jsou moc zajímavé, že by vydaly na samostatný článek. Po odborné stránce s Vámi bohužel nemohu vést diskusi, protože o těchto razítkách mám minimální vědomosti, takže si rád přečtu Vaše příspěvky.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.