Moderátoři: Jaromir, pavlinka, smith, ikanek

Pavel_III

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
12. 6. 2012

#121 - 17. 2. 2019, 00:25

A protože su šikovné chlapec (jasně, musím se pochválit, nikdo jiný to za mne neudělá a dodá mi to krapet sebevědomí), mám hotovu další sekci vlaječkového exponátku. Celkem mám nachystáno 19 listů (+ další 4 zatím bez popisu) z požadovaných 36, což je krapet problém, vlaječek je tak nějak mnohem víc. Ty obyčejné, bílé, já budu "stranou ležet nechat muset", nějak je vzít zkrátka, jak to tak vypadá.
Obecně bych ovšem řekl, že nic podobného na výstavách neuvidíte a proto dondite v dubnu do Štatlu (do Brna) na Veletržní setkání!!

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

jansvi

Uživatel

Zaregistrován
14. 4. 2010

#122 - 18. 2. 2019, 08:22

pavel - ja uz som chvalil, ale teraz to pojmem z ineho pohladu.

Pavel III Rarity a vzácnosti nejsou nutně jen o penězích. Nebo aspoň ne o moc velkých penězích. Většina z nás má nějakou velkou vzácnost, jen to není za milión.

V celej tej debate na inom fore je toto ta najkrajsia reakcia na celu tu histeriu okolo nejakej bubliny.

Ja sa ale musim pochvalit, ze vdaka neunavnosti pavla som si sa odhodlal urobit si tiez nejaky ten mini exponat. Podotykam, ze som to doteraz nikdy nerobil, a mam z toho velku radost. Takze pavle, to je to co robi radost aj inym, ked sa najdu ludia co len takymi "malickostami" inspiruju. A pritom ta radost ozaj nestoji vela penazi ale jej vysledok je neuveritelny.

Pavel_III

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
12. 6. 2012

#123 - 19. 2. 2019, 18:43

Ona je to celkem zábava, tvorba exponátu. Akorát je nutno si to tak nějak trochu rozvrhout. Někdy to je relativně jednoduchý: prostě se v zásadě začne známkou s katalogovým číslem jedna a skončí se tou poslední, jako to mám u Lajtabánságu (i když i tam je to řazení občas brané trochu jinak, ale přidržel jsem se převládajících tradic), nebo jak to je u Afghánistánu, nebo, když je námětovka, tam je to dáno tématem - od pěškobusu k lunárnímu vozítku, tam je základní kostra taky jasná, jde jen o to ji naplnit. Horší když se pokouším o komplexní problematiku. Mám v podstatě hotový exponát, akorát nemám úvodní list(y) a nemám to seskládáno jak to půjde za sebou, byť představu mám. Není se čeho chytit, "není tradice". To samé mám u těch obálek a tady u těch vlaječek. Tam se už není vůbec čeho chytit, jasné jsou jen sekce. Ale třeba u těch vlaječek je asi celkem jedno co bude první, co poslední a co uprostřed.
Jak se dělají tématické exponáty jako má Pavlínka, tak to nám musí napsat ona. Tam si tu "story" taky musela nějak vymyslet.😉

Pavel_III

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
12. 6. 2012

#124 - 1. 3. 2019, 02:12

Kdyby se našel někdo dostatečně chytrý a erudovaný, potřeboval bych vyřešit tyhle dvě vlaječky. O té první su přesvědčené, že to je pro "doporučenou Čínu" a té druhé si to myslím taky (že to je jen jiný, hypermoderní, typ té první), ale někteří mne od toho zrazují, že prý to je pro remitenda, nejspíš nějaká vnitropoštovní. Ale fakt nevím. Ta druhá (ve dvou exemplářích) se mi dostala do ruk taky náhodou a navíc je nějaká dobrá duše hnusně a zbytečně pomačkala. A navíc, jako bonus, krásné štempl Postkomplet Praha.

Obrázky:

Pilat

Uživatel

Zaregistrován
11. 3. 2018

#125 - 2. 3. 2019, 13:11

Pro Pavel III,
Podobných materiálů máte dostatek zveřejněných v tomto vlákně, dostal jsem se k němu náhodně, pokud budete mít zájem, rád zašlu po kontaktu na pilatzdenek@seznam.cz

Obrázky:

Pilat

Uživatel

Zaregistrován
11. 3. 2018

#126 - 2. 3. 2019, 13:12

První razítko vpravo je Loučná nad Desnou.(k předchozímu příspěvku na str.5)

Pavel_III

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
12. 6. 2012

#127 - 3. 3. 2019, 17:45

Dík za nabídku, ale tuto variantu obálek mám v relativně dostatečném množství. Jestli je na nějaké obálce razítko Loučná nad Desnou nevím, snad ano. Evidenci razítek jsem ukončil u čísla 405 (eviduju i číslo razítka) a zjistil jsem, že na to prostě nemám čas a kapacitu.

Takže pokud má někdo zájem, až to dostatečně zpopularizuju, budou dražší!!😉

Pilat

Uživatel

Zaregistrován
11. 3. 2018

#128 - 3. 3. 2019, 19:35

Nechtěl jsem prodat, jen poslat k doplnění.

Pavel_III

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
12. 6. 2012

#129 - 8. 3. 2019, 19:12

Však, může si doplnit i někdo jiný.😉
Což mi připomíná, že kdyby někdo měl eminentní zájem o něco, lze se domluvit. Ovšem jsou věci, které, pro minimální, pro mne dosažitelný, výskyt, nenabízím.

A jedna modrá vlaječka zajímavého odstínu (špinavá světlelila nebo vyblitá lila?). Tu nenabízím taky, mám jen jednu jedinou. Aspoň zatím, vypadá to na nějakou čerstvou novinku.

Obrázky:

Pavel_III

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
12. 6. 2012

#130 - 16. 3. 2019, 20:17

Další tři sekce z vlaječkového exponátku k posouzení. Uznávám, že ty odstíny nejsou žádná červenohnědá a hnědočervená, ale myslím, že to vypadá hezky. 😎

Obrázky:

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.