Zaregistrován
12. 6. 2012
No, asi by skutečně nebylo od věci kdyby se stvořil alespoň základní (celoevropský) přehled. Takový Michel uzávěrů (když mají ty celiny ...). Bez cenového ohodnocení, pochopitelně. Jenže, muselo by se asi na to spojit dost lidí.
Zaregistrován
12. 6. 2012
Podařilo se mi najít jiný novinový uzávěr - na Depo Brno 72, tak jen tak pro představu, neb typ je tentýž jako v prvním příspěvku, několik na obyčejnou poštu a noviny s jinými časy a čísličky v rohu (zajímavá je ta první 0:05 s pořadím "50", ta je asi Pardubic, ale má dva nedostatky: 1) jsou na ní silné "stopy poštovního provozu" a 2) je bez razítka, což je škoda /čekal bych nějaký Postkomplet Pardubice/). Ta druhá 2:15 s pořadím ".4" je možná jen nedotištěná "14". Celkově tyto bílé dokládají, že zatímco běžný lid ještě chlastá nebo už spí, na poštách se pilně maká!
No a k tomu dva další typy pěkných modrých balíkových uzávěrů. Ten druhý má přímo vzorové razítko. Sen každého sběratele razítek.😉
Obrázky:
Zaregistrován
12. 10. 2010
Také přidám několik obrázků poštovních uzávěrů... (vždy přední a zadní strana)
Obrázky:
[
VIDEO kanál o filatelii a filatelistech
=http://www.example.com]](https://www.youtube.com/@newsphilaz.s.4284)
[
něco málo o příležitostných dopisnicích od roku 2006 doposud...
=http://www.example.com]](http://dopisnice.blogspot.com/)
[
něco málo zpráv a drbů z filatelie celého světa (včetně zajímavých odkazů)...
=http://www.example.com]](http://newsphila.blogspot.com/)
Zaregistrován
12. 6. 2012
Přidám dalších 5 uzávěrů.
První dva jsou opět na expresní poštu. Jsou v podstatě stejné, jen mají výrazně odlišný odstín žluté barvy a určitě to není vyblednutím, protože mám více jak jeden od každého a navíc jsou tištěny oboustranně(!!), na obou stranách stejný odstín. Povšimněte si razantně odlišného modrého kříže, než je u předcházejících uzávěrů.
Další je balíkový s pruhem. Je to obdoba druhého z příspěvku č. 3, pouze modrý pruh je natištěn kapánek šikmo, má ukončeny oba rohy černých linek, ale hlavně má nahoře část nápisu (v pravděpodobném znění) "Zak 412 bII s modrým pruhem á 1.300 1A" v černé barvě a nad tím v modré totéž jen místo 1.300 jsou tečky.
Další dva jsou speciální uzávěry pro remitendy dle nápisu. Jsem je vyžebral, jinak se na poště asi získat nedají.😁
Obrázky:
Zaregistrován
12. 6. 2012
Dneska, protože mám naskenováno, změním kapánek téma.
Předkládám 3 varianty zpětek do ciziny, poskládáno dle stáří. Všechno jsou to kompletní archy a to první je s lízacím lepem, ostatní jsou samolepky. Velikostně to je 16×21, 25×15,95 a 15,9×21,5 cm. Kódové označení CN15.
Obrázky:
Zaregistrován
12. 6. 2012
A ještě tři varianty nálepek pro odnos na jiné poště a změnu ukládací pošty. Velikost je cca jednotná 4,8×2,8 cm
Obrázky:
Zaregistrován
12. 6. 2012
Pravděpodobně existuje mnoho typů novinových uzávěrů. Dost možná, že každá (větší) dodejna má svůj, jak dokládá další uzávěr s menším N, originálně určený pro Brno 13, mimořádně použitý přelepením pro Brno 28 (4.1.17). Ten je na tvrdém papíru. V horním pravém rohu je zbytek velmi zminiaturizovaného, naprosto nečitelného, nápisu.
Další je s malým N, který chodil po dobu více než měsíc (vyobrazený je z 6.3.17), pak se opět vrátili k tomu co je v prvním příspěvku vlákna. Je na měkkém papíře.
Dále jsem zachytil novinový uzávěr pro rampu (asi na kamion?), měkký papír. Bohužel, nese velmi silné stopy poštovního provozu.😁
No a naposled, provizorně použitý "obyčejný" bílý uzávěr z 5.1.17 (tedy hned následující den, spíš noc, po tom, v tomto příspěvku, prvním).
Obrázky:
Zaregistrován
12. 6. 2012
Dnes něco specielního - zvláštní typ obyčejných bílých uzávěrů. Jsou pro výpisy SIPO (jak jest na nich vidět) a ALONŽ SIPO (to jsou povětšinou upomínky, obecně nějaké dodatky). Specielní na nich je to, že každý uzávěr je originál, má vlastní číslování a je na nich natištěno i datum (viz detail). Alonže mají vlastní řadu. Papír je polotvrdý. Je na krabicích a na nich je po celých bocích nalepený průhlednou samolepící páskou. Takže benzín a očištění.
Obrázky:
Zaregistrován
12. 6. 2012
Něco nového k pokračovýní v příspěvku č. 14:
Radikálně odlišný odstín červené remitendy (asi při tisku dost netrefili barvu 😎 ).
Červená remitenda do Prahy, použitá (257 42 Krhanice, 29.6.2017, snad 11 hod). Je z toho patrné, že jiný kraj, jiný typ. Nese silné stopy poštovního provozu.😃
No a takto to nejspíš vypadá když daná pošta nemá specielní, v tomto případě zelené. remitendy, nebo to posílají mimo obvyklý směr (pošta 763 33 = Štítná nad Vláří-Popov, bohužel zcela bez razítka). Ze Zlínska to asi obvykle do Prahy nevrací. Opět silné stopy poštovního provozu.
Obrázky:
Zaregistrován
12. 6. 2012
Další balíkové vlaječky - uzávěry s pruhy:
Nejprve jeden čistě modrý, ovšem pruh je světlejším odstínem modré. Patrně ale jen optický klam řidké mřížky. Rozhodně jiný typ než v příspěvku č. 5. Posláno z depa z Prachatic 29.6. Druhotně posláno do Brna (28 na rubu) s letáky a/nebo s OP (prostě s poštovním spamem).
Druhý je uzávěr s černým písmem a linkami a modrým pruhem. Zajímavý je tím, že nemá spodní vodorovnou (černou) linku. Vypadá nepoužitě ale opět byl použit na letáky nebo něco podobného zbytečného (28 na rubu).
Třetí je obdobou předchozího, ale modrá je světlejší, v pravém horním rohu je označení "9a bm" a je to balíková remitenda na PNS GROSSO (červené remitendy). Na nálepce s čárkovým kódem je číslo skluzu 44, den a hodina (25.5.2017 3:56) a odesílací pošta Praha 022 (teď nevím, jestli to je depo nebo jak je přesné označení).
Čtvrtý je taková raritka. Je to tentýž typ jako v příspěvku #5, ale je tištěný dvojitě. A pro větší efekt je na jedné straně dvojitý tisk černou barvou a na druhé modrou. Troufám si tvrdit, že to bude docela rarita, neb se jim to asi mockrát nepovedlo a potom, kolik se jich zachová? Nejspíš, kromě těch co mám (náhodou mám 2) už žádný. Navíc jsem si toho všiml až po pár dnech, když jsem to třídil. Se mi podařilo ukecat a dostat pár čistých a z těch šesti byly dva tyto dvojité. Náhoda je zkrátka blbec.😁 Být to známka, zbohatl bych!
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.