Zaregistrován
12. 6. 2012
A dnes - překvapení.
Československá obálka "Věc spojové služby". Předchůdce obálek s dvojitým orámováním. Je rovněž z tlustšího papíru, označení má (rovněž) 11-094 (je tudíž jasné, že se v tomto případě nejedná o rok). Obálka je ze dvou kusů. Zadní stěna je přilepena třemi bočními chlopněmi, které jsou z vnějšku (ale na skenu to není moc vidět). Vnější rám má cca 16,15 × 11,2 cm, vnitřní 15,4 × 10,6 cm. Dírka má průměr něco maličko přes 6 mm. Odeslaná byla z pošty 110 00 Praha 1 dne 22.4.1992.
Obrázky:
Zaregistrován
12. 6. 2012
Dneska pár zajímavějších vlaječek:
1+2: Řádkové razítko SPU Brno 02 / LP Detašované pracoviště / -1- (netuším, kde to je), na druhé tete-beche datumovka😉
3: 2 LOCO taky neznám
4: "zapojené pošty" - mám mlhavou představu, ale i bez ní to je pěkná adresa
5: mnohokrát kopírovaný podklad, jinak vše vypsáno ručně včetně obřího data
6: pěkná velká Kroměříž
7: po čase opět jedna s razítkem "sběrna pytlů" (tohle razítko do exponátu s obálkama asi nepropašuju)
8: netuším co znamená TLZ CHS a navíc, typ bez nadpisu "UZÁVĚR" jsem myslím ještě neukazoval
Obrázky:
Zaregistrován
26. 2. 2020
Pavle III. pro vysvětlení : 2LOCO – výraz pro městské pošty zapojené na jedno DEPO(ještě po staru)
SPU Brno 02 – LP detašované pracoviště = nově od 1.10.2020 zřízeno detašované pracoviště na třídění listovního materiálu ve věznici Kuřim.
TLZ CHS – (Třídění Listovních Zásilek Chybně Směrováno) - tzn. zásilky chybně směrovaný(vytříděný) v uzávěru, vráceny zpět
Kladno 1 – zapojené pošty = vytříděné zásilky v uzávěru pro poštu Kladno 1 a pro pošty spadající pod Kladno.(rozlišení pro „venkov-město“). Tak snad takto stačí.
Zaregistrován
12. 6. 2012
Tak vězni třídí líp jak automat? Nebo automat nestíhá navzdory klesajícím objemům (jak se porád tvrdí).😉
Ale aspoň ty "zapojené pošty" jsem si myslel správně. To CHS, to by mne nenapadlo.
A navíc, tyhlety vlaječky už končí. Jak psali, že pošťáci budou zrušeni (a podobné kecy) ... jenom nepsali, kdo jakože bude doručovat. Dost pochybuju, že si to soudy a exekutoři budou roznášet sami a že "umře" poštovní spam, čili vlaječky a známky už nebudou potřeba. Asi. No, takových různých slibů už bylo. Například letos jsem měl, podle proroků, trávit dovolenou na Marsu a vono nic. 😎
Zaregistrován
26. 2. 2020
Hele Pavle III. víš jako doručovatel sám, že dnes OLZ nebo R už nejsou jen klasické tenké bílé obálky. Jsou to dnes hlavně igelitové pytlíky z Číny, reko dnes může být i krabička apod. a to Ti ten třídící stroj na SPÚ prostě neroztřídí ...
Zaregistrován
12. 6. 2012
No a to bylo už před lety řečí, jak technika zcela nahradí člověka!! 😉
Zaregistrován
26. 2. 2020
Obálky pro postupné vypisování adres se mají posílat jako obyčejné zásilky. Naštěstí pro nás sběratele to na poštách ne vždy dodržují... Pak se dá objevit i obálka, která byla poslána jako evidovana služební zásilka...
Obrázky:
Zaregistrován
26. 2. 2020
Dneska se mi povedlo zachytit pár pěkných kousků obálek do sbírky Pavla III. Ta první je oražena (mimo jiné) také gumovým řádkovým razítkem pošty Partner Pištín a datumovkou k tomu (nevidí se často), druhá ze Zalužan (r.2009) adresovaná do hlavní pokladny na poštu Příbram 1, je opatřena služební nálepkou "Naléhavá žádost o příděl", která se již v provozu nepoužívá (podobnou, ale jako R se starou barevnou Apostkou ukazoval Pavel III. už kdysi v příspěvku č. 200), takže tuto bude mít k ní do série v uvažovaném novém exponátu a ta třetí je na první pohled obyčejná, jen se z ní dá vyčíst, že je "používaná v provozu" dlouhých 13 let (2007 pošta Šilherovice - 2020 pošta Brno 1), což se také nevidí každý den. No tak nevím, nevím jestli je Pavlovi III. vůbec dám... Samej obálkovej klenot ...:D
Obrázky:
Zaregistrován
26. 2. 2020
Dnešní úlovky.... taky zajímavé.... obálky se posílají jako obyčejné listovní zásilky mezi poštami, ale dá se najít ledacos ... třeba obálky, které byly poslány adresátům mimo poštu. A to jak obyčejná zásilka, tak i doporučeně (obr. 1). co dělali na poště s to další obálkou (obr.2) nevím. Možná zkoušeli tisk multifunkční tiskárny a pak to šlo do světa ...
Obrázky:
Zaregistrován
12. 6. 2012
Přidám další tři obálky.
Na první, velké, R-nálepkou přelepili nápis "Věc poštovní služby", tak ho tam narazili razítkem. No, asi byl někdo příliš úzkoprsý.
Druhá, malá obálka nás staví před neřešitelný úkol, aneb, kdy z těch Hranic (na Moravě) to odeslali?
A na té třetí je pěkné gumové Pošta Partner Havlíčkova Borová.
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.