Zaregistrován
26. 2. 2020
Jsou dvojího rozdílného označení tiskopisu ... z roku 1963 (označení 11-063) a pak obnova z roku 1969 : 11 063 (1- 1969)
Obrázky:
Zaregistrován
12. 6. 2012
A já myslím, že by ta jednorámovka "do roku 1993" být mohla.😉
A jako, jak tak koukám, tak ta kružnice je (dole) vždy otevřená! By mne zajímalo proč.
Zaregistrován
19. 11. 2019
Služební poštovní celiny. Škoda že nejsou prošlé poštou. Na fotkách je vzdy vyfocena jedn i druhá strana.
Obrázky:
Zaregistrován
19. 11. 2019
Ještě tento
Obrázky:
Zaregistrován
19. 11. 2019
Nevím ale proč se jeden obrázek nahraje na ležeto a další normálně?
Zaregistrován
19. 11. 2019
A tady ještě jedena sluzebni dopisnice
Obrázky:
Zaregistrován
26. 2. 2020
No proč....
Měl bych jedno vysvětlení....
V roce 196? ještě nebyly počítače s grafickými programy. Obálka (její návrh se nejdřív musel nakreslit. Asi tuší na pauzák. Pak se to (dílenský výkres) posílalo do tiskárny k výrobě...
Vzpomínám si, že když jsme na vejšce rýsovali na pauzák kružnice, buď se mi její začátek a konec slili do větší tečky nebo jsem to ze strachu ,aby se to neslilo nedotáhnul až do konce. A to bude asi tento případ tohoto původního návrhového výkresu obálky....😃
Schválně napadá někoho něco jiného?
Zaregistrován
12. 6. 2012
Při likvidaci a stěhování pošty Brno 2 zřejmě našli (nebo spíš našly) nepoužité staré malé fialové vnitropoštovní obálky a poslaly je do provozu. Zachytil jsem jich poměrně dost na to,abych mohl tvrdit, že pochází z "nového nálezu", protože je v této době odesílá právě pošta Brno 2 jako nové a jsou všechny stejné, všechny mají tentýž rozlišovací znak znak, kterým jsou tečky v poli č. 4, které jsou nahoře "normální", doprostřed se zvětšují, pak zas zmenšují a dole je jen malá tečička (viz detail). Sebral (od toho je sbírka) jsem jich dost na to, abych si dovolil tvrdit, že v jednom balíčku jsou všechny obálky stejné a že tisková deska = jedno tiskové pole. Jsou tam sice k nalezení takové různé drobnosti, ale ty jsou, dle mého, nahodilé tiskové mušince podle toho jak kde byla větší kapka barvy. Takové to podstatné jako háčky nad písmeny, křížení či nekřížení čar je stejné. Z toho si troufám usuzovat že různé prokazatelné varianty obálek = různé náklady. Aspoň v drtivé většině případů.
Obrázky:
Zaregistrován
12. 6. 2012
Pokud někomu nedošel nějaký dopis, zásilka, je možné, že ju poslali s touto vlaječkou. Kam? Přesně tam! 😁 :
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.