Moderátoři: Jaromir, pavlinka, smith, ikanek

Pavel_III

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
12. 6. 2012

#51 - 22. 1. 2018, 21:46

Dneska mi udělala radost (jinak dnešní den za moc nestál) jedna obálka na kterou bych si nedovolil vsadit ne pětník, ale ani halíř, že něco podobného uvidím.

Je pozoruhodná tím, že kdfyž ji jako novou posílali 6. 11. 2017 z Telče, orazítkovali ji tím stejným pamětním razítkem (80 KF Telč) co již dříve uvedenou. Jen o den dřív a použili jen toto razítko a nedoplnili ho běžným denním. Pěkné, řekl bych.

Inu, jak pravil ve známé pohádce můj starší spolužák Arnošt (Goldflam), svět je malý a o náhody v něm není nouze.😋

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Pavel_III

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
12. 6. 2012

#52 - 28. 1. 2018, 05:34
Jsem zapomněl - tištěný to je oboustranně (obě strany stejný), což je docela zajímavá skutečnost.

Jsem zapomněl - tištěný to je oboustranně (obě strany stejný), což je docela zajímavá skutečnost.

Pavel_III

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
12. 6. 2012

#53 - 22. 2. 2018, 02:19

Dneska, pro změnu, další červené uzávěry. První dva jsou stejné typy jako v příspěvku č.6, jen ten druhý má v pravém horním rohu číslici 3000 (předpokládám, že to je náklad konkrétní zakázky - dotisku DEPO / Brno 72). Dávám pro ukázku čárkových kódů Uzávěru. Na prvním je razítko 770 50 OLOMOUC 50, druhý má razítko 655 02 BRNO ? (možná 50) - tady je dobré vědět že 650 00 BRNO 50 je Ceninová pokladna.
Třetí je zcela jiný typ, jak jest na první pohled vidět. Krom evidentních rozdílů v barvě, nápisů a rozvržení je zajímavý také tím, že je na výrazně tenčím barevném (!!) papíru, má větší rozměr - cca 10,5 × 14,8 cm (oproti "tradičním" 10 × 14 cm) a navíc je tištěn oboustranně s tím, že druhá strana není stejná jako první! (To je ten čtvrtý obrázek.) Z toho lze usuzovat, že se dotiskuje nejen "BRNO 02", ale překvapivě i řádky "pro:..................."?? (Z razítka lze identifikovat 00 BRNO ?0 a datum.)

Obrázky:

EXPRO2014

Uživatel

Zaregistrován
18. 3. 2018

#54 - 18. 3. 2018, 07:21
Dneska, pro změnu, další červené uzávěry. První dva jsou stejné typy jako v příspěvku č.6, jen ten druhý má v pravém horním rohu číslici 3000 (předpokládám, že to je náklad konkrétní zakázky - dotisku DEPO / Brno 72). Dávám pro ukázku čárkových kódů Uzávěru. Na prvním je razítko 770 50 OLOMOUC 50, druhý má razítko 655 02 BRNO ? (možná 50) - tady je dobré vědět že 650 00 BRNO 50 je Ceninová pokladna. Třetí je zcela jiný typ, jak jest na první pohled vidět. Krom evidentních rozdílů v barvě, nápisů a rozvržení je zajímavý také tím, že je na výrazně tenčím barevném (!!) papíru, má větší rozměr - cca 10,5 × 14,8 cm (oproti "tradičním" 10 × 14 cm) a navíc je tištěn oboustranně s tím, že druhá strana není stejná jako první! (To je ten čtvrtý obrázek.) Z toho lze usuzovat, že se dotiskuje nejen "BRNO 02", ale překvapivě i řádky "pro:..................."?? (Z razítka lze identifikovat 00 BRNO ?0 a datum.) Obrázky: ...

Prosím Vás, proč "možná 50"? Ceninový uzávěr přeci nemusí vypravovat jen pokladna. V tomhle případě ho vypravilo 65502 SPU Brno 02. Mohou tam být všechny různé ceninové zásilky, včetně EMS.

Dále jak jste psal v příspěvku #28 z 3. 10. 2017 v 23:13, tak listovní (bílá) vlajka s ručním označením "CN" jsou ty čínské zásilky. Pro představu příkládám foto kde jsou v kontejneru:

Nečetl jsem celé vlákno abych mohl reagovat na další věci, ale pokud máte nějaký dotaz na vnitřní provoz tak se mě můžete zeptat :-)

A aby tento příspěvek nebyl moc mimo téma, tak příkládám balíkový uzávěr z 757 01 Valašské Meziříčí 1 a letecký směrovací štítek z Guangzhou do Prahy s překládkou na Incheon International Airport

Pavel_III

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
12. 6. 2012

#55 - 18. 3. 2018, 16:05
Prosím Vás, proč "možná 50"? Ceninový uzávěr přeci nemusí vypravovat jen pokladna. V tomhle případě ho vypravilo 65502 SPU Brno 02. Mohou tam být všechny různé ceninové zásilky, včetně EMS. Dále jak jste psal v příspěvku #28 z 3. 10. 2017 v 23:13, tak listovní (bílá) vlajka s ručním označením "CN" jsou ty čínské zásilky. Pro představu příkládám foto kde jsou v kontejneru: ...

Konečně nějaký odborník!! Já to beru jen co se tak dozvím, žádný manuál jsem nikdy ani neviděl.😃

To "možná 50" tam je proto, že to není tak úplně čitelné. Já tyhle specializovaný pracoviště neznám, jenom některý a jenom "z vyprávění". Třeba na SIPO uzávěrech je 655 90 Brno 90 (a razítko č. 10), ale to je tak přibližně všechno co o tom vím. 😳 (Ale jestli jsou to ti ***** co jim už 3/4 roku píšu že babka i s vnukem jsou po smrti a na televizi v hrobě fakt nečumí, tak jim patří rozbít hubu! - A možná bych mohl najít nějaký pěkný a dát to do razítek.)

Existuje někde nějaký soupis těch specializovaných a veřejnosti nepřístupných pracovišť?

Čína je mor.😠

Pavel_III

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
12. 6. 2012

#56 - 21. 3. 2018, 20:42

Jedna, v Otnicích vyšperkovaná, malá obálka. Nejenže ji tam poslali doporučeně, ale ještě nalepili "Z" jakože zpožděnou zásilku (i na razítku nastavili 24 hod). Akorát že celkem pěkně otištěné razítko je nepěkně fixou škrtlé. Takových není přespříliš.

Obrázky:

EXPRO2014

Uživatel

Zaregistrován
18. 3. 2018

#57 - 5. 4. 2018, 09:32
Konečně nějaký odborník!! Já to beru jen co se tak dozvím, žádný manuál jsem nikdy ani neviděl.😃 To "možná 50" tam je proto, že to není tak úplně čitelné. Já tyhle specializovaný pracoviště neznám, jenom některý a jenom "z vyprávění". Třeba na SIPO uzávěrech je 655 90 Brno 90 (a razítko č. 10), ale to je tak přibližně všechno co o tom vím. 😳 (Ale jestli jsou to ti ***** co jim už 3/4 roku píšu že babka i s vnukem jsou po smrti a na televizi v hrobě fakt nečumí, tak jim patří rozbít hubu! - A možná bych mohl najít nějaký pěkný a dát to do razítek.) Existuje někde nějaký soupis těch specializovaných a veřejnosti nepřístupných pracovišť? ...

Máte docela přehled! 🙂

Dopisy s tv poplatky přece rozesílá ČT, ne? (teda ve smyslu, že zadává komu se to posílá) Možná by bylo dobré říct jim a ne poště. https://tvp.ceskatelevize.cz/StaticPages/Contacts.aspx

Veřejný soupis psč asi jedině na tom webu co jsem posílal předtím. Reaguje při hledání na SPU a DEPO. [odkaz https://regiony.kurzy.cz/psc/?q=sp(https://regiony.kurzy.cz/psc/?q=spu)
V apostu se můžu podívat na všechny psč, jako na čísla od 100 do 799, ale tam jsou vypsané i PO BOXy se jmény, takže to ukázat nemůžu.

Čína je opravdu mor, protože se u ní nepředávají data a když sledované, tak se musí vypisovat do počítače, což zdržuje zpracování. Předem vypsané jsou, z předávací pošty, pouze zísilky u kterých se vybíra clo. Tohle platí pro balíkové dodání na depu, ale listovní dodání na tom bude nejspíš podobně.

Od cesty přidávám jakýsi plánek vykartování z Hlavní Přepravní Služby na Vedlejší A Něco(? vůbec netuším), který příšel zmačkaný v kontejneru.

EXPRO2014

Uživatel

Zaregistrován
18. 3. 2018

#58 - 5. 4. 2018, 10:01

protože nejde upravit příspěvek tak opravy zde:

napsal/a:
Veřejný soupis psč asi jedině na tom webu co jsem posílal předtím. Vyhledá SPU a DEPO, nevyhledá to ale třeba "postkomplet". https://regiony.kurzy.cz/psc/?p=80

napsal/a:
HPS je hlavní přepravní síť a VAO je vlastní atrakční obvod

A jinak o různé vlajky a kuriozity není nouze. Oni to totiž lenoši totiž často místo vyhození nechají na dně klece nebo toho kontejneru.

Pavel_III

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
12. 6. 2012

#59 - 5. 4. 2018, 21:22
Máte docela přehled! 🙂 Dopisy s tv poplatky přece rozesílá ČT, ne? (teda ve smyslu, že zadává komu se to posílá) Možná by bylo dobré říct jim a ne poště. https://tvp.ceskatelevize.cz/StaticPages/Contacts.aspx Veřejný soupis psč asi jedině na tom webu co jsem posílal předtím. Reaguje při hledání na SPU a DEPO. [odkaz https://regiony.kurzy.cz/psc/?q=sp(https://regiony.kurzy.cz/psc/?q=spu) ...

Liskaaaa napsal/a:

Dopisy s tv poplatky přece rozesílá ČT, ne? (teda ve smyslu, že zadává komu se to posílá) Možná by bylo dobré říct jim a ne poště. https://tvp.ceskatelevize.cz/StaticPages/Contacts.aspx

No ale SIPO, jakožto nedoručitelné, se "někam" vrací (já nésu oprávněné s tím cokoliv jinýho udělat) a "tam někde" na to nejspíš serou a už s tím neudělají nic. A to je bordel.

Ještě vědět, co si představit pod pojmem "vykartování"!😋

No a tohle jsou přesně věci, které nikdo mimo poštu, ba dokonce mimo to pracoviště, nezná. Je to takový utajený život pošty a až podobné papírky po letech najdou nějací filatelisté, začnou o tom strašně přemýšlet, vymýšlet kdo ví co ... a přitom se stačilo před lety zeptat.😎

EXPRO2014

Uživatel

Zaregistrován
18. 3. 2018

#60 - 6. 4. 2018, 09:42
Liskaaaa napsal/a: Dopisy s tv poplatky přece rozesílá ČT, ne? (teda ve smyslu, že zadává komu se to posílá) Možná by bylo dobré říct jim a ne poště. https://tvp.ceskatelevize.cz/StaticPages/Contacts.aspx ...

Pavel_III napsal/a:

No ale SIPO, jakožto nedoručitelné, se "někam" vrací (já nésu oprávněné s tím cokoliv jinýho udělat) a "tam někde" na to nejspíš serou a už s tím neudělají nic. A to je bordel.

Tak se vrací, no.. jestli si ale ČT vůbec domluvila zpracování vrácených zásilek je věc druhá😃 pokud ne, tak se nedivte

Vykartování tam bude pravděpodobně to, že vezmou svazky dopisů z pošt, rozbalí je a vytřídí podle psč na tom papíru. Nebyl jsem tam ale, tak nevím jistě. Pro mě to znamená rozbalit pytel s červenou vlajkou, zkontrolovat obsah, zadat do pc a taky roztřídit.

Většinou nikoho nezajímá, jak to funguje, a ten koho to zajímá, tak se zase nemá koho se zeptat.

tohle se asi nedá zařadit jako provozní tiskovina, ale určitě to taky jen tak neuvidíte, protože se to dává nováčkum (doručovatelům) na školení. Má to druhou stranu pro právnické osoby.

aby to nebylo mimo téma, tak provozní tiskovina zde:

zadní strana nějaké vlajky, původcem bude nejspíš břeclav 120

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.