Zaregistrován
18. 3. 2018
Pavel_III napsal/a:
...bílé vlaječky (pro obyčejnou počtu)...
...PSČ, m.p. = velká pošta (formát A4 atp.) VK nevím, asi něco společného s kartováním, tedy že to nelze prohnat mašinou...
... co znamenají údaje AP 9281/9790 so AP 9672 netuším...
Bílé vlajky jsou listovka - listovní část pošty. Jsou v tom všechny typy psaní, kromě cenných (Cenné psaní jde odděleně spolu s jinými "cenovkami" v rámci první technologické úrovně u balíkářů)
m.p. je městská pošta a VK jsou velké kusy. VK je prakticky všechno velké co se nevejde do příhrádky na třízení dopisů.
AP s číslem je kurz (něco jako čísla vlaků - Os 1234.. u nás se na to moc nehraje, tak podrobnosti nevím)
😃
Zaregistrován
12. 6. 2012
Dyť píšu, že obyčejná počta. I když pravda, takový ty zelený rekomanda od státem schválených zlodějů tam jsou taky.
S tím m.p. jsem to teda popletl.
AP, to jsem si myslel, že to bude něco takového, ale tak nějak mi úplně nesedí že by do Líšně jezdil kurs 6000 a 6003 a mezitím by byly jen dva jiné. Ale možný je všechno, možná bych spíš potřeboval objasnit pojem "kurs" tak nějak blížeji, nejlíp na příkladu. Dejme tomu že kurs, plácnu, 6000 vyjíždí z Brna 02 ve 2:50 na pošty Brno X, Brno 28, Brno Y, Podolí, Křtiny, Blansko (to asi ne, ale třeba tak) a kurs 6003 je to samý, jen vyjíždí až ve 4:00 (a když se to nepovede, tak v 5:20🙂). Tohle mi zůstává utajeno.
Zaregistrován
12. 6. 2012
Ve třetím, závěrečném, díle této série si předvedeme vlaječky zcela bez označení.
První je totožného provedení jako první v prvním a druhém díle, jen nemá to označení. Kupodivu mám jen jednu jedinou tuto vlaječku.
Druhá je opět podvarianta s nedotištěným levým rohem. Tu mám vícekrát, ale jen s tímto domicilem.
Třetí až desátá má opět výše umístěný " UZÁVĚR " a další náležitosti. Zajímavé jsou ty dvě "Brno 28". To první, větší, je datováno11.7.2015, to druhé, menší, 27.1.2016, na obou je razítko 655 02 Brno 02. Dále jsem vybral pěkná určení. Líbí se mi ty Čelákovice (jsou použité ale do Brna - psáno na rubu - a bez razítka) a ta Praha 022, byť nese "silné stopy poštovního provozu". DEPO Brno 73 venkov je taky zajímavé. Depo Znojmo 70 a EON mají v pravém horním rohu číslici 1000. EON je použit dvakrát, proto to přeškrtání. Jestli EON značí E-on, firmu přes elektriku, mi není jasné, ale nevím, proč by měli mít extra vlaječku.
Jedenáctá je opět podvarianta s nedotištěnou levou stranou. Mám jich několik, ale všechny jen Brno 28.
Dvanáctá až patnáctá je jakási podvarianta jiným, hrubším, tiskem (viz detail) a všechny jsou s číslicí 2000. Přihrádky jsou P.O.BOXY(?). Aspoň si to myslím. Liskaaaa upřesní?
Poslední je pro mne raritní, neb kolečko pro razítko je čárkovanou čarou a mám jen tuto jedinou.
Obrázky:
Zaregistrován
12. 6. 2012
Oprava - dvanáctá až šestnáctá. Neumím už počítat, takhle pozdě.🙂
Zaregistrován
18. 3. 2018
Pavel_III napsal/a:
...Jestli EON značí E-on, firmu přes elektriku, mi není jasné, ale nevím, proč by měli mít extra vlaječku.
...Přihrádky jsou P.O.BOXY(?).
To bude určitě pro E-on jako firmu a budou tam mít smlouvu na (rozvoz a) svoz. V noci se při třízení dávají jejich dopisy (i doporučené, kromě dobírky) zvlášt a pak se jim to vozí hned ráno, takhle v uzávěru (pytel nebo bedna).
Je lepší mít vlajku natištěnou, než ji psát každý den ručně.
Zaregistrován
12. 6. 2012
Takže ta EON vlaječka by mohla být "lepší" a mohla by být použitelná i v námětových exponátech o elektrice!🙂
Ale teď trošku vážněji - mohl by se někdo z jurymanů, nebo z těch co k tomu má blízko, vyjádřit k problematice zda se jedná o plnohodnotný materiál a je-li jej možno použít třeba v námětovém exponátu? Buď teda tento (EON) třeba k té elektrice (a dopravě elektřiny), nebo třeba ty s "AP" jako dokumentaci přepravy pošty, vedle známek s poštmstrem atd. Nebo prostě i jakkoliv vhodně jinak. (Námětářské exponáty mají nepřeberné možnosti.)
Zaregistrován
12. 6. 2012
Taková zajímavost. "Rozhodil jsem síťky" a dostala se mi do ruk vlaječka, u které, zřejmě teda, nelze to nijak notářsky uvěřit, byl odstřižen modrý pruh a vlaječka použita jako obyčejná, bílá. Zkrátka takový utajený život pošty.
Obrázky:
Zaregistrován
18. 3. 2018
To je zvláštní, vždyť stačí otočit vlajku a použít nepotištěnou stranu, která je bíla🙂
U nás se to dělá. Ušetří se tím papír, ale nevím jak by se na to tvářila nějaká kontrola.
Zaregistrován
12. 6. 2012
No, takových otočených a druhotně použitých mám hromady taky. I na těch skenech to je vidět, když se to píše fixou. Ale zase, proč by někdo si jen tak ustřihl proužek? Za klobouček asi těžko.🙂
Taky jsem se tomu dost divil.
Zaregistrován
22. 7. 2011
Omlouvám se za nesouvisející příspěvek.
Před dvěma dny jste reagoval v jiném tématu na otázku zachovalosti mincí. Já jsem tuto problematiku zde nesčíslněkrát vysvětloval, bohužel vždy se diskuze zvrtla do reakcí, které neodpovídaly mému pohledu.
V daném tématu nechci veřejně reagovat na Váš příspěvěk, protože již nemám náladu zde stále dokola jednoho účastníka přesvědčovat a zároveň se již nehodlám nechat od něho urážet. Proto jsem Vám chtěl odpovědět soukromou zprávou, bohužel jste nedostupný. Proto, pokud máte zájem o původní smysl mých názorů, prosím, ozvěte se na můj email. Myslím, že jsem schopen zcela jasně logicky zdokumentovat svoje postoje.
Děkuji.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.