Paule - všechny tzv. plusy co uvádíš jsou hypotetické, even. emotivní (myslíš si, že až na několik možná tisíc lidí, co se o to zajímá někdo tuší, že jsme se mohli postavit nějakému hitlerovi a co by to TEORETICKY znamenalo?). až na ten poslední, ale že by to měl být nějaký plus, to nevím.
a ten mínus několik tisíc mrtvých, nechci zpochybňovat zda vyhnout se mrtvým je dobře nebo špatně, spíš bych zpochybnil těch několik tisíc. nemci se uměli mstít. a třeba by ve válce s čsr nabrali zkušenosti, které ještě neměli, útok na polsko by sice odložili, ale o to bravůrněji by si třeba vedli v sssr a potřeba čsr jako pracovní síly by nebyla a nebyli bychom ani my...
to jsou všechno je dohady, speklace, žádná fakta, která tady starý muž snad někde vidí...
ferovyobchodnik@seznam.cz
Za vojenskej odpor se Němci nemstili, nevzpomínám si, že by se během války něco takovýho stalo. (Vyjma lokálně často z rukou Waffen SS)
V začátku války Hitler neovládal Wehrmacht, Němci ctili Pruskou tradici, nepřítele uznávali pokud bojoval heroicky/statečně.
Plně začal Hitler armádu ovládat až při napadení SSSR, odstranil nepohodlný jedince a začal rozhodovat o všem.
Fakta jsou taková, že za námi vojenské kruhy západních zemí a část politiků stály (viz Schmidt) a údaje o výzbroji jsou známým faktem. Zbytek je spekulace samozřejmě.😉
(myslíš si, že až na několik možná tisíc lidí, co se o to zajímá někdo tuší, že jsme se mohli postavit nějakému hitlerovi a co by to TEORETICKY znamenalo?)
No o Finsko-Ruský válce ví třeba celá Evropa bych si troufl tvrdit. A při naší obraně by v učebnicích byl začátek války spojenej s náma.
Paule to podstatné ze všeho co si napsal ze všech výše uvedených příspěveku... Je hloupost...
Vojenský kruhy Francie a Británie stáli za náma, politici u vesla ne.
Vojenský okruh Británie ani Francie vžádném případě nestali za námi...
Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com
Obchodník má samozřejmě taky pravdu, proto jsem dřív byl pro možnost druhou, ale časem jsem to přehodnodil, jak se ke mě dostávaj další a další informace, už tu mozaiku skládám jinak.
Vlastně svojí pravdu ani nechci nikomu vnucovat. V tomhle není černá/bílá, v tomhle je něco mezi, více či méně k jedné straně.
já si myslím, že je jedno kdo by stál nebo nestál. polsko v tom nechali vykoupat úplně stejně... a pochybuji, že by čsr odporovala déle, vyhrát to nešlo.
finsko bylo v trochu jiné geografické situaci, tam bych viděl hlavní rozdíl.
mstu nemyslím jen jako mstu na vojácích, spíš obecně, předci tady přežili hlavně pro to, že byli pro německou ekonomiku velice potřební. jinak by tady zůstalo kolik, 20%? už si ty čísla čistek dle árijců plně nevybavuji
ferovyobchodnik@seznam.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.