Moderátoři: smith, Altmann

Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

Vytvořeno:
2. 5. 2020, 10:40

Chlapci za sebe pauza, nemůžu sedět celý den na mobilu ....
Zatím...

Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
2. 5. 2020, 10:45

Evropo ja vám rozumím.. Jen chci tim vším jen říct, vše obezřetně a s rozumem ať nespadnem do podobných situaci jak píšete a to pouze v jiném kabátě ke všemu s ružovymi brýlemi dnešního blahobytu... V prvé řadě si nedělejme nepřátele a nenechme se vtáhnout do problémů jen proto, že něčemu mnozí nerozumíme a máme strach vzhledem k minulosti, která je davno pryč.. Někdy mi přijde, že jsme nad míru ovlivnění zapadem a aktuálně hrstkou jedinců (kauza konev) a sami se zatahujem do problémů jen proto, že cítíme za zády silné spojence... Jednou jsem psal malý hlasitě štekajici pejsek vedle velkého psa našeho spojence... Buďme spojenci, ale udržujeme si zdravý odstup a nedělejme si nepřátele jen proto, že druhým se to zrovna hodí do krámu...

Ale já nejsem bezmezným zastánce západu a jeho praktik. Já pouze věřím demokracii a svobodě. To jsou pro mě jisté záruky. To, že nějaká demokratická moc-s podporou lidu-tyto záruky naruší, to je již jiná problematika.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

Vytvořeno:
2. 5. 2020, 11:01

.........co k tomu dodat více a kdo je větší hajzl? Každý si doplní.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Ladislavaliev@atlas.cz

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
2. 5. 2020, 11:09

Je vidět že vy ten základní přehled vůbec nemáte, to by jste si nevybíral pouze argumenty které se vám hodí. Co třeba "humanitární" bombardování Srbska které jsme jako člen NATO na příkaz řeznice Allbrightové museli schválit - slovy dnešních politiků bylo přece nepředstavitelné neschválit to několik měsíců po našem vstupu do NATO. To asi byla naše vděčnost za to že Srbové v roce 1968 pomohli mnoha našim lidem, co?

A ještě jedna poznámka.

Když chcete hrát na city, pak to musí být v rovině celé pravdy. Bývala Jugoslávie byla tvořena šesti republikami a několika národy. V té době byl u moci Tito, který na základě své osobností dokázal tyto národy spojovat. Navíc jeho politika byla v přímém rozporu s politikou Brežněva. Když pak jezdili naši lidé do Jugoslávie, setkávali se se sympatiemi a podporou. Hodně lidem při emigraci pomohli místní lidé. Ale nejednalo se pouze o Srby, ale o obyvatele bývalé Jugoslávie. To je celá pravda. Samozřejmě postoje Tita se Brežněvovi nelíbili a jako věrným kolaborantům, ani našim komunistům.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

Vytvořeno:
2. 5. 2020, 11:24

Nechtěl jsem to otevírat, ale Jugoslávie bohužel při napadení Německem se volně rozpadla. Měla 97 generálu v poli a 93 se hned vzdalo. Potom je historie z let 1941 - 44/45 opravdu hrozná, tak hrozná, že po rozpadu bylo vraždění všech-všemi neskutečné. Jediná výjimka Slovinsko. Ale v roce 1938 především srbský prapor byl již připraven.

Ladislavaliev@atlas.cz

mitom007

Uživatel

Zaregistrován:
3. 7. 2015

Vytvořeno:
2. 5. 2020, 11:28

Čekal jsem, kdy se zastánce starých pořádků ozve. V roce 1991 (?) jsem byl v bývalé Jugoslávii-v Chorvatsku, na dovolené a tam, jako průvodkyně, fungovala jedna Chorvatka, která studovala na Karlově univerzitě a přes léto si takto vydělávala. Tato mladá žena přesně odhadla budoucí situaci. Představitelé v nejvyšším vedení Jugoslávie rotovaly a když došlo na řadu chorvatského zástupce, srbští komunisté tomu zabránily. V tehdejší Jugoslávii začaly nastávat demokratické procesy a to se z mocenských důvodů nelíbilo srbským komunistům. Zde vznikl velký názorový rozpor mezi levicovým Srbskem a poměrně pravicovým Chorvatskem. Velké problémy začaly nastávat i ve více národnostní Bosně a Hercegovině a tak jak to bývá v těchto případech obvyklé, komunisté vždy a vše řeší pouze silou. Zde vzniká pár otázek. Který národ rozpoutal válečný konflikt uvnitř Jugoslávie? Která politická síla? Proto neargumentujte důsledky, kterými byl mezinárodní zásah, ale předně se musíme zaměřit na akce, které celou situaci eskalovaly.

Evropo vyprošuji si aby jste vážil slova. Já vás také netituluji jako lokaje USA a EU.
Na rozdíl od vás jsem se například zúčastnil demonstrací v Praze v srpnu 88, lednu, srpnu a říjnu 89, nevolil jsem ani při posledních volbách v roce 1986. To ale neznamená že budu jako vy podporovat všechna svinstva která se zde od roku 1989 udála. Víte co zasilo moje první pochyby o objektivitě po roce 1989? Byla to reportáž českosl. televize v roce 1990 o jedné smutné příhodě v ČSLA v roce 1976. Ve sdělovacích prostředcích a v části veřejnosti sílily nálady proti čs. armádě, proti povinné vojenské službě a tak i zmanipulovaná reportáž se hodila.
V jednom voj. útvaru na Moravě kde jsem byl druhým rokem na vojně se v autoparku zabil na motocyklu jeden voják. Toho využila tehdejší ČST k lživé reportáži a rozhovoru s matkou jak jí armáda zabila syna. Smutná událost, ale ani zmínka o tom že si za to ten voják mohl jenom sám. Byl ten den dozorčí autoparku, nadřízen mu byl pouze dozorčí útvaru a velitel útvaru. O své vůli si vypůjčil motocykl (byl parkový den - údržba techniky), nezvládl ho a trefil se přímo do zdi - bez přilby byl hned konec. ČST nezajímaly fakta, ani se je nepokusila zjistit - nehodilo by se jim to. Podotýkám že jsem byl svědkem této události a dokonce jsem poté ještě s 2 příslušníky útvaru oznamoval matce jeho úmrtí. Protože jsem byl mezi nimi jako jediný voják zákl. služby, vrhla se na mě jeho matka s tím abych jí řekl jak se to stalo. Přestože ode mě dostala pravdivou odpověď, v reportáži ČST o tom nebyla ani zmínka.
Zmiňuji to proto že vy se ve zdejších diskusích chováte přesně podle tohoto vzorce, zamyslete se nad tím.

Ostatně soudím že EU musí být zničena.

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
2. 5. 2020, 11:29

Nechtěl jsem to otevírat, ale Jugoslávie bohužel při napadení Německem se volně rozpadla. Měla 97 generálu v poli a 93 se hned vzdalo. Potom je historie z let 1941 - 44/45 opravdu hrozná, tak hrozná, že po rozpadu bylo vraždění všech-všemi neskutečné. Jediná výjimka Slovinsko. Ale v roce 1938 především srbský prapor byl již připraven.

Pokud si trochu zaspekuluji, pak jistá forma genocidy ze strany Srbů na počátku 90. let byla odplatou za 50 let staré zrůdnosti Ustašovců. Bohužel, srbská komunistická elita tomu dala zelenou. Je to velká spekulace?

Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

Vytvořeno:
2. 5. 2020, 11:34

To je to, o čem stále hovořím občas mně podpoří Barbar, objektivita, proč se to tak stalo, prostě vidět obě stránky života. Bohužel, za mého mládí jsme stále cpali do lidí blbosti o SSSSR, náš vzor byl Stachanovec a tak se nedivím, že mnozí z Vás uvažuji stejně, ale nechcete si to přiznat. Možná na to časem přijdete sami.

Opět připomenu historika Irvinga, určitě jeho knihy máte doma. Přestal být objektivní.

Ladislavaliev@atlas.cz

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
2. 5. 2020, 11:37

Evropo vyprošuji si aby jste vážil slova. Já vás také netituluji jako lokaje USA a EU. Na rozdíl od vás jsem se například zúčastnil demonstrací v Praze v srpnu 88, lednu, srpnu a říjnu 89, nevolil jsem ani při posledních volbách v roce 1986. To ale neznamená že budu jako vy podporovat všechna svinstva která se zde od roku 1989 udála. Víte co zasilo moje první pochyby o objektivitě po roce 1989? Byla to reportáž českosl. televize v roce 1990 o jedné smutné příhodě v ČSLA v roce 1976. Ve sdělovacích prostředcích a v části veřejnosti sílily nálady proti čs. armádě, proti povinné vojenské službě a tak i zmanipulovaná reportáž se hodila. V jednom voj. útvaru na Moravě kde jsem byl druhým rokem na vojně se v autoparku zabil na motocyklu jeden voják. Toho využila tehdejší ČST k lživé reportáži a rozhovoru s matkou jak jí armáda zabila syna. Smutná událost, ale ani zmínka o tom že si za to ten voják mohl jenom sám. Byl ten den dozorčí autoparku, nadřízen mu byl pouze dozorčí útvaru a velitel útvaru. O své vůli si vypůjčil motocykl (byl parkový den - údržba techniky), nezvládl ho a trefil se přímo do zdi - bez přilby byl hned konec. ČST nezajímaly fakta, ani se je nepokusila zjistit - nehodilo by se jim to. Podotýkám že jsem byl svědkem této události a dokonce jsem poté ještě s 2 příslušníky útvaru oznamoval matce jeho úmrtí. Protože jsem byl mezi nimi jako jediný voják zákl. služby, vrhla se na mě jeho matka s tím abych jí řekl jak se to stalo. Přestože ode mě dostala pravdivou odpověď, v reportáži ČST o tom nebyla ani zmínka. Zmiňuji to proto že vy se ve zdejších diskusích chováte přesně podle tohoto vzorce, zamyslete se nad tím.

Samozřejmě neznám vaší historii, ale pouze hodnotím vaše výstupy zde, kdy jste se zastal člověka, který v té chvíli zastával zrůdné názory kolektivní viny. Když jsem se ozval, vyjádřil jste se na mojí osobu hodně nevybíravě a tohoto člověka jste se zastal. Později se tento člověk vyjádřil, že pokud by přijel Putin na okupantském tanku, jel by s ním okupovat i Bavorsko. Dále podle tohoto člověka se bolševici chovali příliš měkce, on by si představovat tvrdší jednání. Podle těchto postojů vás hodnotím.

Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

Vytvořeno:
2. 5. 2020, 11:39

Pokud si trochu zaspekuluji, pak jistá forma genocidy ze strany Srbů na počátku 90. let byla odplatou za 50 let staré zrůdnosti Ustašovců. Bohužel, srbská komunistická elita tomu dala zelenou. Je to velká spekulace?

No a vida. Výzbroj bývalé NDR a to i těžké zbraně se rychle přesunuli do Chorvatska, když jsem to v televizi viděl, pochopil jsem. Znáte knihu Kaput, kde Malaparte píše, jak byl jako novinář u Poglavnika a Ustašovci mu přinesli plné vědro ústřic, když přišel blíže, viděl vyloupané lidské oči. To, že Srbové tahají za delší provez to je právě ta politika, která Vás má oblbnout. Ale faktem je to, že se tam rvali všichni. Zbraně armády měli všechny národnosti. Ale na podřezávání lidí byli hajzlové všichni a tomu jsme jako NATO a OSN nezabránili.

Ladislavaliev@atlas.cz

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.