Moderátoři: smith, Altmann

Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

Vytvořeno:
2. 5. 2020, 21:13

Stani,
to platí jen pro takové šílence jako jsem já a pár dalších. Normální lidé čtou jiné knihy.

Hlaste místo narození. Altmann Holešov

Ladislavaliev@atlas.cz

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

Vytvořeno:
2. 5. 2020, 21:43

Není pravda, že nás rozprášili a že nic nezbylo. Akorát jsme se stáhli do ústraní. "Roku 976 je zmíněn moravský biskup jako účastník sněmu v Mohuči, což znamená, že se na Moravě zachovala i církevní organizace. Po něm byl biskupem Vracen, který byl zmíněn v Kosmově kronice. Spis o Ceremoniích byzantského dvora se dokonce zmiňuje o vládci Moravy (ten zde však není jmenován), což dokazuje zachování státní organizace."

Páni môžete sa doťahovať, ale najstaršie biskupstvo je aj tak v Nitre, 100 rokov po ňom vzniklo v Prahe, 150 rokov po v Kyjeve a Krakove...

Naša Venuša z Moravian má tiež desiatky tisíc rokov pred Kristom, atď...😉

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

Vytvořeno:
2. 5. 2020, 21:54

Stani, to platí jen pro takové šílence jako jsem já a pár dalších. Normální lidé čtou jiné knihy. Hlaste místo narození. Altmann Holešov

Ja viem... A aby to sedelo v papieroch, tak stani- Čadca.😁
-s-

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

Vytvořeno:
2. 5. 2020, 22:09

V Nitře bylo biskupství, ale na Moravě arcibiskupství, které bylo nadřazeno (viz arcibiskup Metoděj a biskup Wiching + další dva). Jediné, co je doložitelné psaným pramenem, je nejstarší svěcení kostela. To bylo za Pribiny v Nitře. Což ale neznamená, že to byl první kostel v říši. Jen je to první a nezpochybnitelná zpráva. Bohužel, jak se zdá, pokud na Moravě zbyly nějaké autentické písemné prameny, je dost možné, že za Josefa II. z nich nadělali kornouty.😞

V každém případě, tou dobou praotec Čech stále vyřezával bůžky z lipového dřeva, jak nám ukazuje Cimrmanova hra České nebe.😉

Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

Vytvořeno:
3. 5. 2020, 13:51

Já mám celkem jasno. Moje teta Bohuška z Plzně se vždy o této době rozpovídala. Byla to bledá zrzavá mladá dívka a tak o ní byl mezi vojáky nebývalý zájem a to ve vší slušnosti. Dokonce měla i nějakého poručíka, ale ten mladý pán měl již jednu manželku v Anglii. Musím s tím článkem souhlasit, je to sice již řada let, ale teta je tak stará jako pan Suchý, dokonce i nějaké randění s nim bylo. Ta dehonestace vojáků US byla však hodně hloupá
Vojáci však byly ve službě disciplinovaní a po službě veselí, možná, že na naše poměry až moc, ale opravdu po roce 1949 se to zvrhlo.

Ladislavaliev@atlas.cz

Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

Vytvořeno:
3. 5. 2020, 13:55

http://forum.sfs.sk/viewtopic.php?f=62&t=2512

Pro Paula i ostatní, je zde mimo vyznamenání i něco o US Army

Ladislavaliev@atlas.cz

Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

Vytvořeno:
3. 5. 2020, 14:07

Altmann Američani maj takovej naturel. Já kdysi četl, že je nesnášeli Britové (v rámci důstojnickejch sborů, co spolu museli úzce spolupracovat), vadila jim jejich "bohorovost".. Lehkovážnost...ale časem si všichni na sebe zvykli..a dost na tom měl podíl Eisenhower.

Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

Vytvořeno:
3. 5. 2020, 14:14

Ono zvládat několik národů, několik ego maniaků (Patton, Montgomery), taky Roosewelta a Churchilla.

Se nedivím, že Ike prý nonstop kouřil.

A to se ještě Francouzi dožadovali, aby veleli všem armádám spojenců..(generál Juin myslím)

Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

Vytvořeno:
3. 5. 2020, 14:34

Paul napsal/a:

https://plzenoviny.cz/komuniste-se-snazili-prekroutit-fakta-o-osvobozeni-plzne-knihami-i-vystavou/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Je jasné, že to za totality komunisté pěkně okořenili, když ve vzduchu smrděla studená válka a později se na téma osvobození Američany na jihu Čech všichni raději vyhybali, i přestože většina jihočechu si byly vědoma skutečnosti..

Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.