Moderátoři: smith, Altmann

ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován:
25. 11. 2016

Vytvořeno:
7. 5. 2020, 20:59

Hospodu seriál neznám. Nevím proč starší, prostě starý

Já Altmann upřesňuji:
Nevím pro starý, prostě starší !

ferovyobchodnik@seznam.cz

Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

Vytvořeno:
7. 5. 2020, 21:04

Tak to by byla další, ale zbytečná diskuze. To profesionální historici obhájili dostatečně podrobně. Nemůžete za to, že nechcete rozumět.Já mám jasno a vracet se k tomu nehodlám. Dokonce i ten nahnědlý Irving měl rozumné názory.
Pauil Carell a jeho práce
Alan Bullock a jeho práce
Anton Beevor

Je toho pochopitelně více.

Ladislavaliev@atlas.cz

Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

Vytvořeno:
7. 5. 2020, 21:18

Nějak mi diskuze nedává smysl, ty reakce přímo v textu obchodníka, nevim co kdo píše.

janicek

Uživatel

Zaregistrován:
25. 3. 2009

Vytvořeno:
7. 5. 2020, 21:39

Paul napsal/a:

Nesleduju, jen jsem zkopíroval text a zjistil odkud to je. Záležitost na pár sekund.

Vlasovci byly šmejdi..Pro mě stejný, jako vojáci Stalina nebo Hitlera.

Keby si hľadal poriadne tak zistíš, že Anton Hrnko je https://sk.wikipedia.org/wiki/Anton_Hrnko
a nepísal to pre žiadny plátok, ale na svojom FB profile ;-)

Nič zlom, ale stáva sa z teba poriadny Rusofób.
Podľa mňa by si potreboval poriadnu dovolenku, niekde vypnúť kde prídeš na iné myšlienky. Hlavne kde nebude prístup k politike 😉

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

Vytvořeno:
7. 5. 2020, 21:42

Musíte to vzít takto: Vlasovci se v "povstání českého lidu" (nebo jak se to teď úředně jmenuje) postavili na stranu povstalců a pomohli jim (byť se to soudruhům nezamlouvalo a dodnes nezamlouvá). To je zkrátka fakt a je dobře si to připomínat (připomínáme si i jiné, třeba bratry Mašíny a ti přitom nic vysloveně proti režimu nikdy neudělali).

No a na druhou stranu, vojáci RA taky nebyli žádná ořezávátka a lidumilové. A o zrůdnosti bolševického režimu mluví taková Katyň dost výstižně. To je nutno si taky připomínat. A podobných Katyní bylo určitě nemálo. Furt so nedokážu srovnat jak takový komisař, co právě zastřelil 20000 bezbranných a ničím se neprovinivších se lidí, donde dom, své Marfuši řekne: "To byla dneska fuška!" Sežere boršč a Marfušu v klidu oprcá a za tři neděle jede za odměnu do Soči. No a to podobné nějaký esesák. Teda ne ten co střílel Židy na Ukrajině, protože jeho Gréta byla daleko.

No ale něco o dnešním Rusku: https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/v-ruskych-nemocnicich-chybi-tepla-voda-i-topeni/r~f0aef0088f9111ea80e60cc47ab5f122/?utm_source=volnyHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_content=default&utm_term=position-1&utm_campaign=Aktualne

janicek

Uživatel

Zaregistrován:
25. 3. 2009

Vytvořeno:
7. 5. 2020, 21:51

Pavel.... otázka znie: Kde by asi boli tí hrdinovia z "povstání českého lidu" keby Červená armáda sa nevalila na Berlín alebo čo by asi robili??

ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován:
25. 11. 2016

Vytvořeno:
7. 5. 2020, 21:53

Asi nějaká nová móda

ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován:
25. 11. 2016

Vytvořeno:
7. 5. 2020, 21:55

Pavel.... otázka znie: Kde by asi boli tí hrdinovia z "povstání českého lidu" keby Červená armáda sa nevalila na Berlín alebo čo by asi robili??

Makali by pro Němce stejně jak pro ně Slováci bojovali...

ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován:
25. 11. 2016

Vytvořeno:
7. 5. 2020, 21:56

Paul napsal/a:

Nějak mi diskuze nedává smysl, ty reakce přímo v textu obchodníka, nevim co kdo píše.

Asi nějaká nová móda

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

Vytvořeno:
7. 5. 2020, 21:57

No, nakonec nejspíš v objetí s americkými vojáky. Když se RA valila na Berlín, tak mnozí hrdinové z povstání radostně makali pro vítězství Říše na všech frontách (a šmelili s čím se dalo i nedalo).

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.