Moderátoři: smith, Altmann

Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

Vytvořeno:
12. 5. 2020, 14:17

Beneš jel do Moskvy z trucu. Beneš nebyl vzat v potaz ani od Francouzů, ani od Anglánu. V Moskvě osobně slíbil Stalinovi max.podporu a chytrý Stalin to poznal, měli dokonce rozhovor mezi čtyřmi očima. Nebylo to jen u nás, v Rumunsku a Bulharsku takto nechal Stalin odstranit generalitu, V Polsku již byla také vláda. Maďarsko bylo poražený stát. Jen měl problém s Jugoslávii. Prameny k tomu jsou, možná že ne otevřene jmenovité, ale on slíbil i jiní věci. Zestátnění těžkého průmyslu atd. Jak se vůbec vrátil domu jako prezident to také nechápou< Proto těch dokladu o něčem je u Beneše hrozně málo. Nevím zda něco není ve Sputniku😲 , ale tam nechodím.🙄

Ladislavaliev@atlas.cz

ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován:
25. 11. 2016

Vytvořeno:
12. 5. 2020, 14:21

vztahovačný jak ženská nebo malé děcko ...

ferovyobchodnik@seznam.cz

Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

Vytvořeno:
12. 5. 2020, 14:25

hm koukám, že diskutovat profesionálně bez osobních útoků je asi problém..
Altmann / grofik jste moderátoři, ale házíte tu vidle, proč?

už se i dotaz na zdroj považuje za osobní útok.?

Když mě se ptal na zdroje janicek o něco vejš, dal jsem si práci a dohledal mu vše, co jsem našel.. považuju to za normální věc v diskuzi.

Nedělám to rád (smajlík), ale vážím si barbara za to, že ačkoliv má úplně jinej pohled na svět, choval se k mojí osobě i ostatním slušně. A to jsme se sebou navzájem nesouhlasili snad ve všem. 😉

Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

Vytvořeno:
12. 5. 2020, 14:39

Tehdejší naše diplomacie se před Sověty třásla, nesmělé pokusy o řešení byly vždy odbyty stručným telegramem: „Osoby ruské národnosti, zajištěné po válce na území ČSR, se dopustily těžkých deliktů proti SSSR a proto příslušné sovětské úřady nepovažují jejich předčasné propuštění na svobodu za odůvodněné.“ Dosud neodhalené záznamy dodnes skrývají ruské archivy. Českým badatelům však mnohdy nejsou přístupné, což se týká například archivu prezidenta Ruské federace.

Zde jsou jediné zmínky.Prostě jasné a přesné věci známé nejsou což je bohužel známé i u jiných státu. Toto je opis z publikace Ruští důstojníci v armádě Československa. Já tu publikaci měl, ale již bohužel není k námi. Proto jsem někdy nevrlý neb ne všem schopen hned dohledat. No a pokud si budeme citovat jen známe věci tak se nikam nedostaneme. Já to obrátím, popřete to že Beneš nebyl oblíbenec? Diskutujeme, netvoříme dějiny.

Ladislavaliev@atlas.cz

Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

Vytvořeno:
12. 5. 2020, 14:44

Já nevyžaduju zdroje, abych někoho usvědčoval ze lži, ale abych si případně obohatil znalosti.

Já to obrátím, popřete to že Beneš nebyl oblíbenec?

Tak nějak teď nevím, jak odpovědět. Čí oblíbenec? Můj ani ne. Jestli ostatních, to netuším.

numismat

Moderátor

Zaregistrován:
25. 7. 2006

Vytvořeno:
12. 5. 2020, 14:51

Nelze se domnívat, že všichni Ti co utekli z Ruska bylo vzorem pro Demokratické Československo. Někteří mladí se opravdu zapojili do odboje, ale mnozí spolupracovali s gestapem a mnozí vstoupili do vojenských spolku o kterých jsme hovořili.. V roce 1944 byla snaha sjednotit všechny tyto skupiny pod vedením Vlasova což se naštěstí ne zcela podařilo. (generál Sergej Vojcechovský se odmítl zapojit) Jedním z nejagilnějších spolků bývalých ruských vojáků v Československu byl „Ruských spolek válečných invalidů v ČSR“ (rusky „Russkij sojuz vojenych invalidov v ČSR“, dále jen Spolek) a to i přestože jeho členstvo nebylo příliš početné. Svaz měl přes to všechno určitou publikační činnost a měl vydávat noviny Hlas ruských válečných invalidů. Podle zjišťování z roku 1939 se měl počet jeho členů pohybovat okolo 40 lidí. Sídlo Svazu se měnilo z Prahy XIII-Strašnic, Za poštou 7 do července 1934, přes Praha-Strašnice, Vinohradská 199 od roku 1934 do roku 1935, Praha II, Křemencova 14 od roku 1936 do roku 1937, Praha II, Černá 8 v roce 1937 po Praha-Vokovice, Na dlouhém lánu 399 v roce 1939. ...

Pro zajimavost - mel jsem pred casem tyto noviny (a mozna jeste nejake mam):
-- fotky nejdou nahrat, dam do dalsiho prispevku --

numismat@seznam.cz

numismat

Moderátor

Zaregistrován:
25. 7. 2006

Vytvořeno:
12. 5. 2020, 14:54

fotky

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

numismat@seznam.cz

Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

Vytvořeno:
12. 5. 2020, 15:08

Já vím a rozumím. Jen příklad Rudá jízda ( deník) existuje i výtisk.. kde je uvedeno....Rudá jízda se hnala k vesnici za zpěvu nemravných (sprostých) písni. V dalším vydání to již není, ale to se dělá všude.
Issak Babel: Deník 1920 vydání z roku 1993. Knihu miluji. Vše chronologicky uspořádané, nic není vynechané. No a teď když se dostanu do sporu s někým, kdo má starší vydání, tak se dostaneme do pře, stalo se mi to konkretně. No a tak opravdu ne všechny prameny jsou přesné

Jinak ta kniha svým obsahem je nádherná, žádné politické školení, vrhnou do vsi a je z toho masakr. 1. jezdecká první kapitola zní: Tak my přinášíme svobodu-To je příšerné. Bebel vychází z kruté reality atd tad. Knihu jsem vytáhl a znova přečtu

Ladislavaliev@atlas.cz

Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

Vytvořeno:
12. 5. 2020, 15:10

Dobré noviny znám.Obrázky potěší.

Ladislavaliev@atlas.cz

opal

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2016

Vytvořeno:
12. 5. 2020, 17:59

Tohle jsem nasel na Security magazínu:
Borodino
Napoleon zde dosti neomaleně odmítne Davoutův návrh obchvátit silná ruská postavení z jihu, útočí proti ruským polním opevněním čelně a bitva se stává nejkrvavějším střetnutím napoleonských válek.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.