Moderátoři: smith, Altmann

Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

Vytvořeno:
13. 5. 2020, 20:32

Znají to i modeláři

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Ladislavaliev@atlas.cz

opal

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2016

Vytvořeno:
13. 5. 2020, 20:35

Těch 5 věží byla jiná myšlenka. Inspirovaná bitevní lodí. Jenomže moře má neomezenou nosnost (archimédův zákon). To na souši neplatí.

Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

Vytvořeno:
13. 5. 2020, 20:42

Já nejsem tankista, ale těch tanku této řady bylo hodně např. T-29, T-30 dám alespoň obrázky T-35
Ale ten nápad s bitevní lodi sedí.

Obrázky:

Ladislavaliev@atlas.cz

opal

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2016

Vytvořeno:
13. 5. 2020, 20:46

Sedí, taky to nemám z vlastní hlavy, ale z chytré knížky.😉

beem51

Uživatel

Zaregistrován:
9. 9. 2013

Vytvořeno:
13. 5. 2020, 21:06

Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

Vytvořeno:
14. 5. 2020, 09:58

Jestli by Rusko válku vyhrálo bez cizí pomoci a to v prvních letech války 1941-42 o tom se skutečně dá diskutovat. Připomenu 1500 tanků utočí pod Moskvou a z toho je 500 z dodávky. Byla to těžká doba přesunu strojů celých továren. Zde do léta 42 bych to srovnal s konvoji.Po roce 1942 jistě auta, letadla, ale kovy.
Dovolím si tvrdit, že Rusové by válku vyhráli, ale ten boj by probíhal na Urale. Když jen na Okinavě zahynulo 75 000 vojáků, uvědomili si, jak ruskou armádu potrebuji a dodávali více i spotřební zboží, lékařský materiál, těžká letadla. Spolupráce byla na onou stranách dobrá. Potom přišli a-bomby a ta spolupráce ochladla.V dodávkách však v počátku byly např. Matyldy, ta hoří lépe než německé tanky, ale díky vozům byly ruská armáda v roce 1945 motorizovaná na vyšším stupni než německá. Dodávky Thompsonu se nesvědčili byly dodánu i do Stalingradu, později přesunuty n budoucí bojiště s Japonci.
Chci tím říci, že dodávky Rusům rozhodně pomohly a Rusové si toho vážili a vše zaplatili.
Byl to Žukov, komu se připisuje výrok když armády přecházeli hranice: Toto nás jednou bude mrzet

ALE a to je přesné. Bez pomocí od spojenců by Rusové vyhráli, otázka však je, zda by přežili i jako národ. Zde si myslím, co máme říkat a kdo do nás tluže tyto téze, nelíbí se mi to,

Nelíbá´í se mi ty vaše pouhé odkazy, možná to není až takové jak to ve vašich představách vypadá.

Ladislavaliev@atlas.cz

Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

Vytvořeno:
14. 5. 2020, 10:08

Já dal jsen odkaz, protože jsme to tu rozebírali.

Mě zaujal ten Žukov.

V roce 1963 příslušníci KGB při sledování maršála Georgije Žukova zachytili jeho výrok: „Lidé říkají, že spojenci nám nepomohli. Nelze však popřít, že Američané nám poslali materiál, bez kterého bychom nemohli vytvořit své rezervy nebo pokračovat ve válce. Američané poskytli životně důležité trhaviny a střelný prach. A kolik oceli! Opravdu bychom mohli zahájit výrobu našich tanků bez americké oceli? A teď říkají, že jsme měli všeho dost sami.“

Žukov je těžká váha. Schopnej generál..

Nevěděl jsem, že se takto vyjadřoval, pro mě novinka.
Se zaplacením je to tak:

Jednání o vypořádání se táhla až do roku 1972, kdy byla uzavřena dohoda o splacení 722 mil. dolarů ze sovětské strany. Dohoda však nikdy nebyla zcela naplněna a Rusko má za válečnou pomoc USA dodnes dlužit asi 100 mil. USD.

zdroj fronta.cz

Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

Vytvořeno:
14. 5. 2020, 10:09

Altmann ale pravda, dávat odkazy/články bez komentáře je výstřel do tmy, polepším se.

Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

Vytvořeno:
14. 5. 2020, 10:46

Altmann napsal/a:

beem51

Nehrajeme karty a kdo vynáší trumf když překopíruje celé stránky novin to již je moc.Vložíte článek, který si lze přeložit. Mohl jste to upravit. Udělejte to prosím, jsou tam i balatky a dokonce moje kniha z aukra. To Vám práce moc nedalo.

Dal to kvůli fotkám zajímavejm.🙂 Vkládá se tam reklama, stránky které navštěvujete. Tak vám tam vlezla Vaše kniha z aukra.😃

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.