Rozhovor s p.Zamulinym, ten asi najsolidnejsi spec-historik na Kursku bitku. Hodne info, vc. drobnosti , ale v ruštine.
Já jsem poslouchal pozorně, ne všemu jsem rozuměl, ale ne se vším mohu jako laik souhlasit. To co jsem vložil, to je !výcus" z ruského článku. Škoda, že nás co rozumíme rusky je dosti málo.
Více mně zaujala diskuse, jsou tam zajímavé postřehy a docela to dokresluje rozložení ruské společnosti, ale to zde rozebírat nechci.Děkuji za odkaz.
Ladislavaliev@atlas.cz
Ivozilberman:
Pokud sledujete historii bojů z roku 1944 :
Navzdory slávě operace Bagration v ní zůstává mnoho bílých skvrn - ty momenty, které nejsou známy široké veřejnosti. známý domácí historik Алексей Исаев se to snaží opravit. Denní televizní kanál zveřejňuje svou přednášku o událostech léta 1944 na západních hranicích SSSR. Mně osobně zaujalo to, že otevřeně říká, že je nutno hledat hroby hrdinů a dát jim alespoň jméno.
Já pochopitelně se zajímám i o boje na západní frontě. Přiznávám se, že více mně zajímá válka po 10. květnu 1940. Po vylodění spojenců existuje již dostatek literatury, ale ty první boje v roce 1940 to silně připomíná boje Wehrmachtu 1940 v Rusku, rád porovnávám.
Ladislavaliev@atlas.cz
Možná by se dalo připomenout 100 let od Trianonské smlouvy (Trianon - 3× NE!) a k tomu 102 let od bitvy u Lipjag, kde 1600 legionářů naprosto rozdrtilo 4000 bolševických vrahů. Naši ztratili 30 mrtvých a 89 bylo zraněno, bolševici měli 1500 mrtvých, 2000 jsme zajali (co ale pak s nima?) a 300 se utopilo. Prostě masakr. Při těchto počtech jsme mohli zlikvidovat Lenina za 2 měsíce.😉
Snad jen by jste mohl používat ustálené výrazy, jako např, nepřítel. Lipjagy to byl 4.pluk Prokopa Velikého a padl velitel pluku ta čísla uvádí každý "badatel jinak" No a jak jste to napsal, nesmíme se potom divit, když v Rusku a dnes většina nazývá Bíločechy vrahy.
Zlikvidovat Lenina, rozparcelovat Rusko na území, které by ovládalo USA Velká Británie a Francie již tehdy to byl sen. Jinak ano, připomínat máte právo, konec konců, proto jsme to zde zřídili.
Ladislavaliev@atlas.cz
Ještě by jste kolegům, především ze Slovenska mohl vysvětlit co to znamenána Trianonská smlouva 3 x NE, kterou podepsal dr. Beneš v roce 1920. Házet slova bez vysvětlení je opravdu na guano. čs. Legionáři, možná z Francie a Itálie na jihu Slovenska bojovali za uznání hranice našeho státu a další především české útvary osvobozovali Košice, nespletl jste se ?
Ladislavaliev@atlas.cz
https://www.valka.cz/10671-Lipjagy-1918
Kdo máte zájem o Lipjagy, smrt por. Gayera, podívejte se na odkaz z www. valka, uvidíte, jak lze napsal článek s historickou věrnosti, bez nenávisti.
http://www.karelvasatko.cz/historie-ceskoslovenskych-legii/odborne-clanky/ruske-legie/bitva-u-lipjag
I tento odkaz je napsán ve vší slušnosti
Ladislavaliev@atlas.cz
3× ne je jasné: tria non. Maďaři to zvěčnili v hesle: NÉPE NEM NEM SOHA!
Holt, ne pro každého to bylo vítězství.
Zlikvidovat Lenina a bolševické Rusko - svět by byl krásnější!! Vrahy byli Rudočeši (viz ne zrovna pěkné chování jakéhosi Jaroslava Haška) a že co bolševik, to vrah, o tom není zapotřebí diskutovat.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.