Moderátoři: smith, Altmann

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

Vytvořeno:
22. 7. 2020, 13:46

V Parlamentu už je a pokud vím, většinou hlasuje proti Burešovi 😉

Pokud by Křivohubému nabídl dostatečně dobrý post, tak bude koalice jako řemen a bude (Klaus) přemýšlet, jak Bureše nahradit sám sebou, nebo papínkem, který nepochybně tou dobou už bude ředitelem zeměkoule.

Idealisticky mi nezbývá než doufat, že se Klausovovi do parlamentu vůbec nedostanou, byť teda dnešní anarchisti (antivšechno) dělají všechno proto, aby zničili systém. Že ho pak nahradí nějaká diktatura (optimálně prosazující právo šaría nebo rozhodné vítězství dělnické třídy zastoupené pár jednotlivci), tak daleko už nejsou schopni dohlédnout. Dají jen na antikecy.

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

Vytvořeno:
22. 7. 2020, 13:47

Panové, politiku budu mazat, jsem moderátor, je to vojenské stránka a tak si fakt s politikou jděte hrát někam. Založte si vlastní pokec. Upozornil jsem, aby zase někdo neplakal, že mi to nedává smysl.

Politika a válka spolu úzce souvisí! Válka je jen pokračování politiky jinými prostředky!
A metály se za vítězství v politice dávají taky.😉

Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

Vytvořeno:
22. 7. 2020, 13:56

Paule, jste rozumný, ale upozorňuji Vás, že i když to vše nastudujete, objeví se s jistotou blbec a řekne Vám, že tomu nerozumíte. To je život. Já jíž bohužel moc číst nemohu neb mám jen jedno oko a tak Vám a všem dalším fandím.

No, ono ani nastudování neznamená, že tomu rozumím. 😃
Dá se říct, že pokud k tématu člověk přečte víc jak plácnu 10 knih, tak tomu už trochu rozumí.. Já mám výhodu, že mám děravou paměť, někdy čtu knížku potřetí a vždy na něco narazím, co vidím prvně.

Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

Vytvořeno:
22. 7. 2020, 13:58

Divím se, že se ještě neničej sochy Corteze a Pizzara...

Na druhou stranu, otázka filozofická.. JE bílej muž vinnen, že byl v evoluci úspěšnejší než černej muž a podmanil si ho? V přírode je to normou...

Pokud by byl černej muž v opačný situaci, jednal by stejně.

Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

Vytvořeno:
22. 7. 2020, 14:17

Paule i ostatní, když budete hodně číst a knihy od různých autorů tak si sami uděláte na problematiku svůj vlastní názor a věřte i zde je poznat kdo něco četl, šel i do hloubky problematiky a kdo papouškuje to, co je modní. Je to poznat!

Pavle, slušně jsem požádal aby jsme se věnovali pouze klasickému vojenství. Chápu, že z pohledu filosofie vše souvisí se vším, ale zde jsme jen parta nadšenců.

Ladislavaliev@atlas.cz

ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován:
25. 11. 2016

Vytvořeno:
22. 7. 2020, 14:27

Já su třeba filosof...

ferovyobchodnik@seznam.cz

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
22. 7. 2020, 14:37

Paule i ostatní, když budete hodně číst a knihy od různých autorů tak si sami uděláte na problematiku svůj vlastní názor a věřte i zde je poznat kdo něco četl, šel i do hloubky problematiky a kdo papouškuje to, co je modní. Je to poznat! Pavle, slušně jsem požádal aby jsme se věnovali pouze klasickému vojenství. Chápu, že z pohledu filosofie vše souvisí se vším, ale zde jsme jen parta nadšenců.

Podle mého názoru nelze obsáhnout více témat, protože na to bychom potřebovali hodně času a co více, museli bychom hodně dlouho přemýšlet a v tom bude největší problém. Já se např. věnuji numismatice a sbírání mincí a málo kdo dokáže pochopit, že tomuto koníčku věnuji denně minimálně deset hodin času. Prostě ostatní by na to neměli - podle jejich názoru - čas. Prostě nedokáží pochopit, že numismatika není o ležení v knihách, ale podstatné je uvažování, kterému se mohu věnovat cestou do práce, při manuální práci, při stereotypních činnostech atd. Chce to pouze ze svého života vytěsnit blbosti a věnovat se něčemu, co má pro nás smysl.

Historie není pouze o letopočtech, o počtech vojáků a děl, ale o pochopení dob minulých, které vedly k době našeho zájmu a o výstupech dob následujících, kterým dala "naše" doba impuls.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

Vytvořeno:
22. 7. 2020, 15:00

Já Vám to věřím. Já jsem faleristice obětoval i kariéru a jsem rád,. Asi nás takových jako jste Vy (/nebo i já) je více z to je moc dobře.

Ladislavaliev@atlas.cz

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
22. 7. 2020, 15:09

Já Vám to věřím. Já jsem faleristice obětoval i kariéru a jsem rád,. Asi nás takových jako jste Vy (/nebo i já) je více z to je moc dobře.

Samozřejmě je nás více, ale pokud shrnu celkové počty zájemců a z nich pouze zájemce opravdové, řekl bych, že se bude jednat o jednotky procent. Většina chce všechno hned a pokud to nejde, rezignují. Jiní chtějí rychle zbohatnout a sběratelství je jednou z možností atd.

Vezměte si tyto stránky a podívejte se na část o numismatice. Zjistíte, že zájem je zcela malý a každý se angažuje v nic neříkajícím kecání o všem možném. Přitom nám všem chybí v odborných otázkách mnoho znalostí. Prostě blbosti vítězí nad přinucením se něco dělat.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

Vytvořeno:
22. 7. 2020, 15:18

:mrgreen:
Rozumím, to je i to, co mně trápí na poli faleristiky, ale to zde nemohu rozvádět neb nepřátel již mám dosti. Přesně tak peníze, za kolik atd. Možná, že pokud by podnikali jako zelináři by na to byli lépe!😈

Ladislavaliev@atlas.cz

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.