Mně nevadí klasičtí obchodníci, protože někteří z nich mají ohromné znalosti a svoje zisky věnují také do své záliby. To je případ jednoho kolegy, který obchoduje a ze zisků financuje svojí krásnou sbírku, zároveň jeho znalosti jsou obdivuhodné a diskuzí o sběratelství jsem s ním vedl již mnoho.
Mně ale vadí ješitní jedinci, kteří mají ohromná konta, např. v neděli večer se rozhodnou, že budou sbírat mince a na základě své ješitnosti toho musí v "pondělí ráno" dosáhnout. Pak kupují hlava nehlava a to bez ohledu na ceny - milion sem, milion tam. Proč by to ale nedělali, když tyto částky pro ně znamenají menší drobné. Někteří chtějí ukazovat krásné slečny po svém boku a jiní chtějí být obdivování na velkých aukcích, když nedají jiným šanci.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
No nemají. Je nutno chodit do roboty, robotovat, vařit, prát a takový ty blbosti. Uvažování je sice pěkné, ale mnoho věcí je zapotřebí zkrátka vykoukat (ne nutně v knihách, tam to ani nebývá - viz filatelie a "ty moje záležitosti") a na to je zapotřebí čas, čistou hlavu a neprožívat stav vyčerpání.
Paule,
fakt opatrně, on je asi trochu mimo realitu, opravdu nějaké problémy s dcerou a dosti hrobu si objevil a označil. To jsou zase fakta z ruského časopisu a věřte, že tam v diskuzích to je ostřejší než u nás. Je v tom kus pravdy, ale on si z toho také udělal živnost. Ale více o tom fakt nevím a nechci to pitvat kde je pravda.
Ladislavaliev@atlas.cz
Vědomosti z knih jsou jednou částí, ale pak zde jsou věci, ke kterým knihy nepotřebujeme a pokud se týká např. otázek kolem kupování položek s cenou záliby, pak se vše odehrává pouze v naší mysli.
To, že nemají lidé čas, to je u hodně z nich pouze alibismus. Já jsem pracoval na hodně složitém stroji, přitom jsem obchodoval na akciové burze a zároveň přemýšlel o numismatice. Dnes věnuji veškerý čas staré mamince, o kterou se starám a to je zápřah na celý den. Jak to, že současně přemýšlím o věcech kolem numismatiky?
Kolik uživatelů zde, kteří sbírají mince, se věnují numismatickým otázkám? Minimum. Většina vyhledává nesmyslné debaty o ničem, které nemají zcela žádný význam. Pokud by věnovali svůj čas numismatice, pak by jejich znalosti vypadali také lépe. Takže čas je, ale...
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Ladislavaliev@atlas.cz
Evropa1
Jsou i věci, které v knihách zkrátka nejsou. Ostatně, i ty knihy někdo musel napsat. Přemýšlení je jedna věc (otázka je, nad čím, jak a proč se přemýšlí), ale fakt, že přemýšlením se na nová zjištění nepřijde taky. Jako jistě, pokud bude člověk přemýšlet nad teorií relativity, nebo nad něčím takovým, je to jiné, ale pokud se hledají odchylky, vady, typy apod. na známkách a jiných podobných, tak tam "suché" přemýšlení je celkem k ničemu. Musí se prostě čučet a čučet. Kór, když jsi tu literaturu ještě ani nenapsal!😉 Ale až to načučíš, pak můžeš v klidu přemýšlet nad psaním oné literatury, kterou poté budou další študovat!
Že u hodně lidí je "nemám čas" alibismus je taky pravda, ale jsou i tací, kteří ho opravdu nemají.
...pak zde jsou věci, ke kterým knihy nepotřebujeme a pokud se týká např. otázek kolem kupování položek s cenou záliby, pak se vše odehrává pouze v naší mysli.
No právě. Místo abych řešil důležité věci, tak přemýšlím nad touhle ptákovinou:
Mám luxusní minci. O kolik víc mám dát za minci horší?
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.