Moderátoři: smith, Altmann

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

Vytvořeno:
23. 7. 2020, 20:24

Žiaľ nie len Turek, najväčšia finančná skupina Saudská Arábia, najväčší uplacaci EU politikov, kde sú teraz mimovladky???
Pripadne dobrosraci. 😳🙄😳

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

Vytvořeno:
23. 7. 2020, 20:25

Jo, Turecka je strašná škoda..Si pamatuju, jak jsem v noci sledoval ten puč...
Fandil jsem armádě...bohužel.

Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

Vytvořeno:
23. 7. 2020, 21:25

Paule,
je to pravda, ale podepsala to vždy skupina politiků, kteří se rychle přidali k SSSR a pod hrozbou či nátlakem to podepsali. Tedy něco jako u nás chudák Hácha.

Ale to zase nikdo nechce slyšet, ta historie těchto státu je spojena se starobylou ruskou historii těchto státu, kdy vlastně Rusko toto území dobylo a Němci byli hodně naštvaní, neb to chtěli také. Do roku 1917 to bylo vše součásti carského Ruska. To je pravda ta historika, kterou mám rád. On se vlastně Putin je brání před tím, aby Rusové platili a Putin celkem rozumně říká, že jak carské Rusko, tak později po roce 1945 SSSR tam narvali plno peněz, postavili se fabriky, přístavy a tyto země byli nejbohatší. No a Putin se lidsky normálně ptá, proč jste ten průmysl zanedbali a čekali na pomoc ze západu a to má pravdu, je to jako u nás, naše zbrojovky například jsme pustili. Já nikoho nenutím, ale hodnotím to ze všech stran a snad jsem trochu informovanější. Najednou tam jsou základy NATO, tam kde byli ruské. Já to nakonec chápu. V těch zemích je silná populace ruská, ale starobylá např. od roku 1700 tam žijí Rusové, takové promíchané jako u nás Sudety a teď nevím který dobro děj zakázal mluvit rusky. To je jako by Brňáci nesměli mluvit "hantecem" a bylo by to trestné. Pochopitelně, zde se začneme dělit na rusofoby a lidi objektivnější.

Ladislavaliev@atlas.cz

Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

Vytvořeno:
23. 7. 2020, 21:37

No pod nátlakem...Ale když se vypustí slovo "pod nátlakem", už se to prezentuje jako "dobrovolně".
Putin měl celkem normální názory kdysi, teď poslední dobou začíná tvrdě kroutit dějinama.

Na území Caraskýho Ruska si nemohlo dělat nárok bolševický Rusko. Je to jako kdyby si Rakousko začlo dělat nárok na území starý rakouský říše. Tedy i na nás.

Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

Vytvořeno:
23. 7. 2020, 21:49

Rusové do dnešních dnů slaví výročí Vlastenecké války 1812, v současnosti i Světové války, pochopitelně ve Velké vlastenecké válce padlo mnoho milionu Rusů a když se potom v Rusku dozvědí, že vlastně válku začalo sice Německo, ale Rusko také, to je dle mého názoru přepisování dějin a Putin se brání.
Prostě tyto historické kecy mnohých ( ne všech) historiků mají jen jeden cíl, nasrat Rusko a nějak se jim to daří. Neznám hroznější věc než je nasraný, hladový Rus, který brání Svatou matičku Rus. Má tedy být šéfem zeměkoule USA? Země, která stojí před rasovou válkou a země, která má předpověď že se rozpadne na dva státy? (/já to považuji za blbost) Nechme Rusko na pokoji. Nedávno jejich PL-400 sestřelil US nesestřelované letadlo (35) četl jste o tom u nás?. Rusko, pokud bude ohroženo se spojí s kým ( Turecko, Indie, Čína a kus Asie)- tedy zde fantazíruji, asi. Rusko chce platit, ne jako za Jelcina, který rozdával, Putin říkáme máme vše a vše prodáme za peníze, ale to se Evropě nelíbí, ale Asie kupuje, Ná to nemusím být náčelníkem světa.Paula, je to jen moje úvaha, klidně ji můžete rozmetat, to je diskuze, ale zkuste přijít se svým názorem. Mně ty úvahu do budoucna až děsí.

Ladislavaliev@atlas.cz

Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

Vytvořeno:
23. 7. 2020, 21:51

Pro kolegu Opála:
Seděl jsem zhruba 30 minut s dalekohledem, ale prostě, člověk musí mít alespoň základní znalosti a dvě dobré oči. Nic jsem neviděl. Dalekohled mám dobrý.

Ladislavaliev@atlas.cz

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

Vytvořeno:
23. 7. 2020, 21:58

Bolševici byli a jsou pučisté a, věcně vzato, nelegitimní vláda. Carské Rusko pobaltské státy okupovalo a bolševické potom taky. Historie v oblasti je zajímavá, ale s Rusama má prd společného. Všechno jsou to bytostně neruské národy. Pokud se týče "nastrkaných peněz", je to krásný argument. Ano, co my jsme nastrkali peněz na Podkarpatskou Rus, na Slovensko, co Habsburkové nestrkali peněz do Haliče a Bukoviny (o kteréžto území ani tak moc nestáli, neb to byla ta nejzaostalejší část Polska) a tak by se dalo pokračovat. Na Podkarpatské (Zakarpatské) Ukrajině dodnes vzpomínají na dobu Československa jako na období bouřlivého rozvoje. Za CCCP to už stálo za hovno. Dá se odhadovat, že v případě Pobaltí to nebylo až tak radikálně odlišné a to hlavní, do čeho bolševik investoval, byla příprava na útok proti imperialistům, čili vojenské objekty.
Jinak ta poznámka sama o sobě vypadá, jakože sami obyvatelé dělali naprosté hovno a jen pobírali prachy. Pokud by se ale započetlo kolik obyvatelstva nechal Stalin zlikvidovat (ve spolupráci s nácky), vypadalo by to dost jinak.

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

Vytvořeno:
23. 7. 2020, 22:01

Jenže, věcně vzato, CCCP válku začalo jako Německo. Co už byla okupace Polska? Z Pohledu Rusů internacionální pomoc, ale Poláci o tom mají poněkud jiné mínění.

Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

Vytvořeno:
23. 7. 2020, 22:08

Zahájilo Německo, ale po předchozí domluvě s SSSR..Který se po šestnácti dnech připojilo a rvalo už oslabenou kořist.
Takže technicky druhou válku rozpoutalo Německo po domluvě s SSSR.
Chápu, že se to Rusům nelíbí, ale je to fakt..

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.