Moderátoři: smith, Altmann

Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

Vytvořeno:
23. 7. 2020, 22:11

Je to tak možné i chápat. Když jsem viděl film Volyň tak jsem si nakonec řekl, Rusové vzali, ale na západě staré polské území přidali.
Pokud jste ten film neviděli podívejte se prosím, je to hrozné, ale tak to vypadalo mezi Poláky a Ukrajinci na 300 000 tisíc se jich pobilo mezi sebou. Za to nemohli ani Němci, ani Rusové.
Jinak Rusko si také vzalo ty pobaltské státy kus Ukrajiny(tedy Polska) ale i bessarabia, vše v hranicích carského Ruska 1914. Historie je fakt pěkná děvka. Ji jíž končím, bolí mně oko. Zítra můžeme pokračovat

Ladislavaliev@atlas.cz

Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

Vytvořeno:
23. 7. 2020, 22:13

Altmann pokud nemůžeš už číst, vyzkoušej audioknihy. Když je někdo dobře načte, dobře se to poslouchá. A výběr už bude solidní.

Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

Vytvořeno:
23. 7. 2020, 22:14

Poslední.
Paule, zkuste si najít smlouvu mezi Polskem a Německem z roku 1934. Zkuste a uvidíte jak Polsko chtělo jit na Rusa s Německou armádou. Když jsem to četl, nevěřil jsem. Rusové podepsali smlouvu v roce 1940. Tedy vše může být technicky i obráceně. Škoda, že nejsme v malé vinárně při svíčkách a nemůžeme tam diskutovat, kdo víc pozdního sběru červené atd. až se sjednotíme.((možná)

Ladislavaliev@atlas.cz

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

Vytvořeno:
23. 7. 2020, 22:16

Rusko si vzalo co chtělo. I sám Putin "vtipkuje", že Rusko hraničí s kým chce.

Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

Vytvořeno:
23. 7. 2020, 22:18

Paul napsal/a:

Altmann pokud nemůžeš už číst, vyzkoušej audioknihy. Když je někdo dobře načte, dobře se to poslouchá. A výběr už bude solidní.

Zkoušel jsem, ale memoáry a opravdu těžká vojenská historie to musím mít na oku.Mapu musím vidět. Např. teprve ted jsem pochopil německou generalitu, neb Rusové otevřeně řekli, že za katastrofu na Krymu 1942 mohli ožralí generálové, nekompetentnost a prostě vše, co uváděl Manstein ( nejvíce mně překvapilo, jak byli otevřeni) Ještě více je zajímavá diskuze jak se tam vztekají, mnozí souhlasí, mnozí nesouhlasí. Moje generace stále ještě čte.

Ladislavaliev@atlas.cz

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

Vytvořeno:
23. 7. 2020, 22:21

Radosť čítať príspevky...😉

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

Vytvořeno:
23. 7. 2020, 22:29

Pravda, bez map to vylučuje dost knih..Ale dalo by se dost věcí i bez toho.

Třeba čtený "Dopisy ze Stalingradu"..k tomu mapy není třeba. Zajímavá kniha.
Už jsem tu o ní psal.

A je pravda, že při čtení těžší literatury se člověk vrací očima často aby pochopil, audio by to moc nešlo.

Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

Vytvořeno:
23. 7. 2020, 22:34

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/pamatnik-marsal-erwin-rommel-kontroverze-postava-miny-afrika-bojiste.A200723_210344_zahranicni_aug

ani jsem nevěděl, že takovej pomínk je..Vypadá teda dost bídně. Ten font písma jak z komiksu.

stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

Vytvořeno:
23. 7. 2020, 22:47

Pro kolegu Opála: Seděl jsem zhruba 30 minut s dalekohledem, ale prostě, člověk musí mít alespoň základní znalosti a dvě dobré oči. Nic jsem neviděl. Dalekohled mám dobrý.

Altmann, to bude asi tým, že bude viditeľná (možno) až po 23:00 hod....😉
-s-

mitom007

Uživatel

Zaregistrován:
3. 7. 2015

Vytvořeno:
24. 7. 2020, 07:44

Paul napsal/a:

http://en.kremlin.ru/events/president/news/63738

proboha vždyť v tomto odkazu je to uvedené - projednávali situaci ve východním Středomoří. To neznáte diplomatický slovník? Opravdu si pane Altmanne myslíte že řecký premiér ve vypjaté vojenské konfrontaci s Tureckem bude volat Putinovi z nějakého malicherného důvodu? Jinak v článku I. David nespecifikoval o jaký typ pomoci řecký ministerský předseda Rusko žádal. Ale určitě si dovedu představit že minimálně požádal Rusko aby se pokusilo Turecko "umravnit", páky na to Rusko má. David je poslancem v evropském parlamentu a tak proč by nemohl získat i neveřejné informace od řeckých europoslanců.
Jinak pane Altmanne velmi jste mě zklamal, čekal jsem že se vyjádříte k té nehoráznosti co vypustil moderátor Jakub Železný před několika dny v České televizi - *"... nábřeží které se bůhvíproč**dodnes jmenuje po komunistickém prezidentovi Ludvíku Svobodovi..."* No asi Vám již gen. Svoboda nic neříká.

Ostatně soudím že EU musí být zničena.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.