Ja moc historicke veci nepozeravam, radsej si pozriem nejaky online serial. Napriklad teraz sledujem [The Original(https://www.filmyaserialy.com/the-originals/). Vcelku zaujimave, odporucam😋
V tomhle spinoffu Upířích deníků se Mikaelsonovi přestěhují do New Orleans a spojí se s místními čarodějkami, aby mohli zase vládnout městu.
🙄
Vypadá to na pěknou píčovinu
🙄
Onehdá, diskuze o tlakový vlně a smrti. Našel jsem přesnou diagnózu (V souvislosti s úmrtím v důsledku střelby raketometů (Německý Nebelwerfery a ruský kaťuše), kdy mrtví nenesli žádné známky zranění, byli zabiti tlakovou vlnou, která dosahovala až 200 atmosfér - 20 000 kPa, 30-55 metrů od epicentra výbuchu/dopadu rakety)
Postižení umírali na následky tzv. primárního air blast syndromu s rupturami alveolů - plicních sklípků, krevních kapilár, s krvácením do sklípku, se známkami průniku a hromadění vzduchu ve tkáních, s rupturami v srdci, střevech a dalších orgánech a s embolií v oblasti CNS - mozku a míše a v koronárních arteriích (věnčitých tepnách), jež vedla k okamžité smrti.
Přeživší měli polámaná žebra a pneumotorax.
Slíbil jsem, že zde nebudu otravovat a to dodržuji. Jen jsem upozornil, že diskuze se sune jiným směrem než je nutno.
KATO pokud proti mně něco máte, napište to přímo, čestně, pro Vás nejsem žádný (gumák) a proto jsem to smazal, - útoky na jednotlivé osoby to ukazuje jen na Váš charakter, česky, běžte již konečně do prdele.
Ladislavaliev@atlas.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.