Ale vojáci US také, proč to nechcete přiznat. Nebyli to špatní vojáci, ale ono jinak dobývat ostrovy prostě nešlo. Na Okinavě padlo 80 000 vojáků a na Ivošimě to teď z hlavy nevím, ale to si dohledáte. Byli to mladí kluci, doslova kluci, Byl jsem v šoku, našel jsem filmy z let 1944-46 dokonce dokumentární a je to práce kameramanu, prostě válka je hnus, to co zde řešíme jsou bohužel detaily. Ale rozumím Vám, děsí Vás to celé tak jako i mně.
Ladislavaliev@atlas.cz
https://ulozto.cz/file/rrpgt9Jd/guadalcanal-diary-1943-eng-dvdrip-wunseedee-avi
Zde jen ukázka, je toho více, já jako veterán se na tyto věci koukám a je mi těch kluků moc líto.. Zkuste to také, určitě se nějaký najdete.
Ladislavaliev@atlas.cz
Já nechci přiznat?🙂 Nevím co.
Četl jsem o Guadalcanalu atd., ale že by masově ve vlnách útočili proti pevnýmu postavení nikde nic. Ztráty měli američani obrovský, ale pokud jsem dobře četl, měl na to vliv extrémně fanatickej odpor nepřítele, minimum zajatců, boj do posledního. Vzdávali se jen ranění a to neochotně.
Proto se báli vylodění v Japonsku (1945)
Že by hnali američani svoje lidi ve vlnách, to vylučuje už i jejich základní strategie, která byla o ochraně živý síly v maximální míře.
Ještě k těm útokům a to se učí v poddůstojnické škole. Útok přískoky, nikoliv vlna, se používá vyjímečně při dobývání úseku, který byl zničen např. bombardováním. vím to jako kravina.Tento způsob boje asi to nejhorší. Např. Joffre, znám pod názvem řezník Joffre
Nikulin mně nevadí, víte jak např, odsuzuji Chruščeva a jeho vládu, to byla dnes hodnoceno katastrofa. Kritika, jistě oprávněná, ale nikdo nenapíše jak by to řešil( ani já😆 )Ta ztráta živé síly, ale i techniky byla hrozná, to si ani neumíme představit. V roce 1942 vlastně Němci zničili celou předválečnou armádu a proto AH si to vyhodnotil, ale špatně. Rusové daleko za Volhou již v této době připravovali novou armádu a u Stalingradu vykrváceli, uvádí se až milion vyřazených ( ne mrtvých) a potom již nastoupila nová armáda a u Kurska si to rovnoceně rozdali a potom již dostávali kopance. Je to hrubé hodnocení, ale Vy se v tom vyznáte.
Žukov, Rokossovský, Vasilevský, Štemenko, ale i další neměli jinou možnost, byl to jedině útok a všicci měli strach, že Němci vyrobí atomovku. Já vím Nikulin se dobře čte, ale ty jeho závěry jsou z dnešního pohledu i když on tvrdí, že ne.
Kurva, co ten Žukov mohl dělat? Já nevím, oni nemohli čekat
Mimochodem Příliš vzdálený most jste jistě viděl a nejslavnější polní maršál Britanie by v Rusku mohl tak velet armádě. On svoji neschopnosti zavinil ztrátu lidských životů a neschopnosti, neb chtěl být za genia a takto bychom mohli pokračovat. Díky spojencům to Rusové přiznávají a opravdu jim děkuji nakonec válka skončila OK.
No, ale dobrá diskuze to je minimálně lahev červeného a kus noci k tomu. Můžete mít svůj názor a může být i dobrý, ale to já nebo jiný oponent také. To tažení proti Žukovovi v Rusku běží již více jak tři roky.
Nikulinovi vyčítám asi toto, píše to co je dnes dobře prodejné a co je v souladu s liberální opozici v Rusku. Možná, že získáte knihu některého Ukrajinského historika a to je vůbec čtení.
Ladislavaliev@atlas.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.