Moderátoři: smith, Altmann

Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

Vytvořeno:
9. 2. 2020, 11:01

Dnes se objevuje bohužel názor, že to byli především jednotky zbraní SS, které v mezinárodním měřítku vedli boj proti bolševismu. Hodně lidí neznalých historie tomu věři to je takový příklad překrucování historie. Pokud byla ve Francii vypálená vesnice je to opravdu smutné, pokud to bylo na Ukrajině, nebo v Bělorusku, tak to patří k vedení moderní války. Jen opravdu totální blbci si myslí něco jiného, ale jsou a ozývají se.

Tenhle názor jsem nikde nezaznamenal. Neviděl ani nikde žádnej článek, že by někdo waffen ss takto obhajoval.

Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

Vytvořeno:
9. 2. 2020, 11:04

grofik

Preto po žití ako v jednom aj v druhom zriadení My starší a zo "zdravším politickým úsudkom" môžeme reálnejšie hodnotiť svinstva II SV nakoľko vojny v iných častiach

..absurdní argument s prominutím...Cejtim v tom takovou nadřazenost, že věk ti dává právo na lepší úsudek..Důležitý jsou znalosti..jen a jen znalosti a schopnost je třídit..Nikoliv věk. Ty znalosti můžeš mít slušný už ve 20 letech, a můžeš vědět prd i v 90 letech..

Zrovna tvůj politickej úsudek třeba u Soukupa nebo Kotleby je dost podivnej. (Řekl bych naivní, pramenící z jejich populistickýho vystupování.)

Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

Vytvořeno:
9. 2. 2020, 11:14

A sám za sebe, čím budu starší, tím budu hloupější, dost zapomínám. Bohužel.

taho

Uživatel

Zaregistrován:
7. 2. 2011

Vytvořeno:
9. 2. 2020, 11:39

"Dnes se objevuje bohužel názor, že to byli především jednotky zbraní SS, které v mezinárodním měřítku vedli boj proti bolševismu."
V nějakém filmovém dokumentu to bylo řečené, ale jednalo se o jednotky SS složených z jiných národů.
Nebo i tady:
https://www.stoplusjednicka.cz/33-granatnicka-divize-ss-charlemagne-ve-jmenu-karla-velikeho-2

Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

Vytvořeno:
9. 2. 2020, 11:43

Zrudnosti rudoarmějcu, Američanů, Čechoslovaku, Poláků a všech dalších zúčastněných zemí byly. Na všechny se dá dnes dohledat podobné případy.. A je to dobře, ať si všichni uvědomíme co dokáže válka. Proto bychom se měli vyhnout (všechny země) všemu co by jí mohlo způsobit a najít společnou cestu vzájemného soužití... Naopak dnes a to zejména v Evropě a Rusku se jedná o neustále vzájemné a zbytečné všestranné provokace..

Barbare, už podruhé zmiňuješ zrůdnosti američanů za ww2..Posledně jsi psal, že je ve Francii lidi nenáviděli.

Můžeš prosím doložit nějaký příklad? Děkuji. Zajímá mě to. KDysi jsem četl pouze o problémech v Itálii, ale nikoliv z dovůdu kriminálního jednání..Buď víš víc než já, nebo tady operuješ s vymyšlenou informací.

Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

Vytvořeno:
9. 2. 2020, 11:45

"Dnes se objevuje bohužel názor, že to byli především jednotky zbraní SS, které v mezinárodním měřítku vedli boj proti bolševismu." V nějakém filmovém dokumentu to bylo řečené, ale jednalo se o jednotky SS složených z jiných národů. Nebo i tady: https://www.stoplusjednicka.cz/33-granatnicka-divize-ss-charlemagne-ve-jmenu-karla-velikeho-2

Tak to je samozřejmě pravda, ale Altman dodával, že vypalování vesnic pak bylo braný za "normální vedení boje"..Ale tuto informaci jsem fakt nikde neslyšel, to by obhajoval jen nacista.

Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

Vytvořeno:
9. 2. 2020, 12:13

Taktiku spálený země úspěšně praktikovali Rusové proti Napoleonovi. Zapálení Moskvy pak dokonce Sovětská propaganda připsala Francouzům..
Ale tahle taktika jim zachránila život...!
Barclay de Tolly zachránil carskou ruskou armádu, smetanu pak slízl Kutuzov.

Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

Vytvořeno:
9. 2. 2020, 13:45

USA na dobytých ostrovech se vojáci nechovali vzorně.Všimněte si, že jdou do zajatí nahatí., tedy Japonci Ale to byl jejich problém neb v oděvu skrývali zbraně a i v zajetí zabíjeli. Je nutno posuzovat armádu v Evropě, které byla logisticky 10 let před ostatními. Zde vojáci neměli důvod se chovat jako bestie. Měli vše. Na ostrovech, Filipin, a obecně proti Japonsku to bylo horší, ale koho to zajímá!
S tím, že bojovali proti bolševismu. to máte dokonce napsané na Rumunské medaile Křížové tažení z roku 1941, Slováci tam mají něco podobného. Ano byl to film o divizi SS Karla Velikého. Dokonce tito Francouzi bojovali a do jednoho padli u vůdcova bunkru. Já jsem něco popsal na SFS.Dám Vám to v plen
Paule, budete si to pamatovat, ve stáří se mozek orientuje na dlouhodobou pamětí, horší to je pamatovat si, kdy si mám píchnout injekci. Já fakt nemohu za to, že něco nevíte, neznáte. Prostě jste mladší a dnes SE VŠE NEPUBLIKUJE.
Prezidenta Estonska nepozvala Putina na datum osvobození Estonska, Poláci to dělají tak a je jim jedno, že tam zahynulo 600 000, v Estonsku jen 80 000 vojáků Vy si myslíte, že všichni byli bolševici.

Ladislavaliev@atlas.cz

Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

Vytvořeno:
9. 2. 2020, 13:55

Altmann jak tu psal férovýobchdník, nelíbí se mi Zemanova taktika..Když něco řeknu, měl bych doložit odkud to mám..Argument ať si to ostatní dohledaj sami je faul.

SS ze zašťítili bojem proti bolševismu, ale opravdu jsem nikdy nenarazil na nikoho, kdo by jejich zvěrstva obhajoval. (vyjma snad nějakejch nácko spolků)
Pobaltský země je oslavujou, tam je patrná silná nenávist k SSSR..

Stejně jako jsem nenarazil na to, co tu zmiňoval už dvakrát barbar. (tam to asi bylo vlevo dole)

U každý informace je v dnešní době hoaxů a lží zdroj strašně důležitej, to přeci netřeba zdůrazňovat.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.