Moderátoři: smith, Altmann

Miķelis

Uživatel

Zaregistrován:
6. 9. 2013

Vytvořeno:
23. 10. 2020, 22:52

Myslím, že není na místě takto hovořit o našem národu v té době ještě nežil... přes 300 000 obětí na naši straně, čím jsme si to zasloužili? Sebemrskačství po každé zmínce o odsunu??? Proč...

Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

Vytvořeno:
24. 10. 2020, 02:46

Určité věci té doby se nedají ospravedlnit a ta hlavní je neuvěřitelna krutost některých Čechů při odsunu...Ze Samotný odsunem se stotožnuji,ale to co se během něho dělo nikdy...

Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com

Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

Vytvořeno:
24. 10. 2020, 06:49

Sice jsem říkal, že sem na tuto stránku chodit nebudu, ale to neznamená, že si zde Barbar z toho dělat stránku, kterou by mu schválil i Poselt ( to je ten tlustý Sudeťák), moc se divím, že Paul, se neozval a že ostatní jste souhlasící většina? Prostě přátelé a Barbare, nevnucujte nám názory, ják zavilí Češi pár Sudeťáku i postříleli, jo, je to i pravda, ale oni nám ublížili, musíte se přenést do roku 1945-46, ale ještě raději do roku 1937-38,oni nám také zabíjeli četníky, kluky z SOS. Vy již máte svůj názor, ale také by jste měl přijít s tím, jak nám tito hodní Sudeťáci zabíjeli dle Vás nehodné Čechy. Mnozí oslavuji Witmanna jako hrdinu neb se narodil v Sudetech, Walter Novotný také a další, ale pánové bojovali jako hrdinové, ale bojovali proti spojencům. Pokud nebudete objektivní nebudu to trpět s tím si běžte do kecárny. Nějak nechápu, že jste se od určité doby dokázal tak změnit a obrátit. Já také připouštím, že k nějakým excesům došlo, ale odsun v další části byl organizován velmi dobře. Vložit pouhý odkaz a ani jej nekomentovat to není dobré. Vy jste byl přímý člověk a tak Vás prosím, vzpamatujte se.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Ladislavaliev@atlas.cz

Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

Vytvořeno:
24. 10. 2020, 07:56

Já tady vžádném případě nehajim sudeťaky, naopak souhlasím s odsunem.. To na co poukazují je krutost při odsunu. To co se odehrávalo překvapilo i samotnou tehdejší vládu, mnozí si později uvědomili za hruzy způsobili.. .. Pálení děti za živa, znásilňování a mučení, linčovaní a hromadné vraždy a upalovani... to vy schvalujete..!! O to hůř, že to dělali obyčejní lidé a ne jako za války cvičene jednotky SS komanda Einsatzgruppen, nebo gestapo..
Valná většina obyčejných sudeťaku, nesouhlasíla s událostmi jako Lidice, ležáky.Co jsem i osobně slýchal se chovali naprosto normalně vůči svým českým spoluobčanům, samozřejmě fanaticke výjimky byly, ale byla to jen malá část..
Já jen poukazují, že my Češi v období války (po válce) jsme nebyli žádné neviňatka jak si mnozí myslí,ale pěkně kruté a nelitostné svině.Tím co Beneš zpusobil..

milan.heczko@yahoo.com

Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

Vytvořeno:
24. 10. 2020, 08:04

Poláci, ti byli krutí, Holanďané ještě více, Francouzi se s odsunem nemazali a byl to velký odsun. Nedělejte ze mně fašouna, já pálení děti neschvaluji, ale víte co se dělo na Slovensku ve Vápenke tam se ženy a děti házeli živé do pece, pro jistotu byla to akce speciálního komanda SS. Ono stačí říci, ano stalo se, je nám to líto, ty případy z naši strany to byl ten divoký odsun a místa jsou známá, hrdý na to rozhodně nejsem, ale plakat nebudu.

Když vojáci US osvobodili koncentrační tábor, to jméno prostě si nevzpomenu, ale dali vězňům hole, stráže SS seřadili a vězňové je utloukli, myslíte si, že to bylo správné?? Když ti vojáci US viděli ty hory mrtvol věděli co dělat.

Ladislavaliev@atlas.cz

Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

Vytvořeno:
24. 10. 2020, 08:10

Poláci, ti byli krutí, Holanďané ještě více, Francouzi se s odsunem nemazali a byl to velký odsun. Nedělejte ze mně fašouna, já pálení děti neschvaluji, ale víte co se dělo na Slovensku ve Vápenke tam se ženy a děti házeli živé do pece, pro jistotu byla to akce speciálního komanda SS. Ono stačí říci, ano stalo se, je nám to líto, ty případy z naši strany to byl ten divoký odsun a místa jsou známá, hrdý na to rozhodně nejsem, ale plakat nebudu. Když vojáci US osvobodili koncentrační tábor, to jméno prostě si nevzpomenu, ale dali vězňům hole, stráže SS seřadili a vězňové je utloukli, myslíte si, že to bylo správné?? Když ti vojáci US viděli ty hory mrtvol věděli co dělat.

Ja také neplaču, ale vše co píšete dělali speciální jednotky vojaci a většina obyčejných Němců a sudeťaku o tom co dělají ti to vojáci nevěděla, dokonce ani to, že byly na to vybrany zvláštní jednotky...
Ja přeci moc dobře rozumím této historii a vím co se v Evropě v té době odehrávalo a samozřejmě s tím už ze samotné lidskosti nesouhlasím..
Znovu jen píšu, že mnozí mají tehdejší nás Čechy za nevinné a beze větších skvrn...

milan.heczko@yahoo.com

Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

Vytvořeno:
24. 10. 2020, 08:31

Věřte, že většina věděla, věděla toto je právě obrana, kterou používali Němci a dokonce i v Norimberku.
Podívejte se na stránky, myslím Seznam. Osud Anny Letenské, herečky, která měla povoleno dotočit film a po skončení práce, hned druhý den ji v Praze zastřelili.

Horší to je s kolaboranty. Sobibir vyhlazovací tábor, který řídilo asi 17 poddůstojníku SS a hlídalo 250 Ukrajinců. Je o tom výborný film

Ladislavaliev@atlas.cz

ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován:
25. 11. 2016

Vytvořeno:
24. 10. 2020, 08:36

omg

ferovyobchodnik@seznam.cz

ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován:
25. 11. 2016

Vytvořeno:
24. 10. 2020, 08:36

Já tady vžádném případě nehajim sudeťaky, naopak souhlasím s odsunem.. To na co poukazují je krutost při odsunu. To co se odehrávalo překvapilo i samotnou tehdejší vládu, mnozí si později uvědomili za hruzy způsobili.. .. Pálení děti za živa, znásilňování a mučení, linčovaní a hromadné vraždy a upalovani... to vy schvalujete..!! O to hůř, že to dělali obyčejní lidé a ne jako za války cvičene jednotky SS komanda Einsatzgruppen, nebo gestapo.. Valná většina obyčejných sudeťaku, nesouhlasíla s událostmi jako Lidice, ležáky.Co jsem i osobně slýchal se chovali naprosto normalně vůči svým českým spoluobčanům, samozřejmě fanaticke výjimky byly, ale byla to jen malá část.. Já jen poukazují, že my Češi v období války (po válce) jsme nebyli žádné neviňatka jak si mnozí myslí,ale pěkně kruté a nelitostné svině.Tím co Beneš zpusobil..

amen

ferovyobchodnik@seznam.cz

Miķelis

Uživatel

Zaregistrován:
6. 9. 2013

Vytvořeno:
24. 10. 2020, 08:50

Psal jste, že Češi byli mstivé a nemilosrdné kurvy, což je dle mého přes čáru, pokud se tak cítíte nebo vaši předci musíte se s tím vypořádat. Vynalézavost němců a krutost jejich počínání v Polsku, Ukrajině, Bělorusku při jejich postupu v rámci “Lebensraum” nemá obdoby. Pokud se při odsunu dělī excesy, tak je to z lidského hlediska pochopitelné (počínání RG nebylo vždy namístě).
Když vidím fotografie s Babího jaru, kde stojí nahé ženy s dětmi v náručích jak čekají na smrt tak mám vztek.
Možná je to zaujatosti ale i v naší rodině velkoněmecký národ úřadoval tím, že jednou větev (celou rodinu poslal) poslal do Mauthausenu a dne 24.10.1942 byli po dvou minutách všichni popraveni včetně 14 letého chlapce a 17 leté dívky, samozřejmě otec jako poslední aby věděl čím se provinil.
Tak že asi tak....psát o tom ze jsme mstivé kurvy?

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.