Moderátoři: smith, Altmann

Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

Vytvořeno:
9. 2. 2020, 14:04

Můžete se zde zamyslet.
O Francouzích toho je všude dosti. Vlámové to by jste mohl znát, možná ještě najdu knížku. V Rusku bojovali příslušníci celé Evropy. Slovenský pilot Režná, sám jediný víte kolik měl sestřelů na východní frontě. Jinak v anglických naučných filmech se o tomto krátce mluvilo.Já si to nevymýšlím, ale Vy než by jste přiznal - nevím, ale dohledám tak se na mně vrhnete, že to neexistuje. To zase vadí mně. Nedávno jsem četl, jak vojáci USA poslali domů vybělené lebky, nebo z lebek udělané nějaké blbosti. Bylo jim to hned v počátku zaraženo. Státy to dnes tají, nobo jste snad slyšel Belgičany, Francouze a další říkat, my jste tam měli své lidí, měli, potrestali je, např. Francouzi se museli dobrovolně přihlásit do armády v Indočíně.

Ladislavaliev@atlas.cz

Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

Vytvořeno:
9. 2. 2020, 14:13

Léon Degrelle: Tažení na východ s divizi SS Walonie na východní frontě. Jsem bývalý voják, ale bylo mi z toho zle, co oni tam dělali, co jich zahynulo Je to doslova děsná.
Ještě jsem našel

Curzio Malaparte: Kaput Italský novinář napsal své postřehy z fronty , je to hodně poučné, když Chorvati svému vůdci přinesli vědro lidských očí. Je to kniha z roku 1963 a je psaná slovensky.

Kdo to znáte, napište. Mám toho více, ale nebudu přerovnávat knihovnu. Zde se jen ptám zda jste čtl či slyšel o této práci

Měl jsem zde obrázky knížek, ale zmizeli, asi se to nesmí, škoda, měl to být důkaz, že je mám.

Ladislavaliev@atlas.cz

taho

Uživatel

Zaregistrován:
7. 2. 2011

Vytvořeno:
9. 2. 2020, 16:15

Curzio Malaparte byl i posléze fašisty v Itálii uvězněn. Myslím, že to byl on, kdo psal o tom jak Němci chytali ruská děvčata do bordelů a po 28 dnech je postřílela. Tu knihu jsem měl, zkusím dohledat (stěhování).
https://cs.wikipedia.org/wiki/Curzio_Malaparte

Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

Vytvořeno:
9. 2. 2020, 16:19

To že něco nevím já dokážu přiznat..už jsem psal..je toho spoustu co nevím..až bych se styděl někdy. 😉

Já jsme zvědavej, jak se k tomu postaví barbar.

Nikde jsem nikdy nepsal, že co neznám - neexistuje. To je trochu podsouvání. Vždy jen říkám - neznám, nebo jsem neslyšel a nezdá se mi to, chci zdroj. To je důležitej rozdíl.

Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

Vytvořeno:
9. 2. 2020, 16:37

Já toho neznám, že se až stydím, to je normální, věnuji se především faleristice a historii, která mně zajímá. Naopak Paul a další jste mladí lidé, nebo lidé, kteří mají zájem, učí se hledají fakta a je to fajn. Jediný problém snad vidím v tom, jak se na sebe zbytečně utrhujeme. Všichni co zde jste jste lidé s rozhledem, já si Vás vážím i když třebas nesouhlasím.

Ladislavaliev@atlas.cz

Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

Vytvořeno:
9. 2. 2020, 17:12

Všichni máme společnej zájem..jen koukáme každej z jinýho úhlu.

ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován:
25. 11. 2016

Vytvořeno:
9. 2. 2020, 17:12

grofik napsal/a:

... A mnoho povrchných a plytkých ľudí naivne skočilo na túto ich hru na humanizmus a presadzovanie dobra, za ktorou sa v skutočnosti skrývajú zvrátene egoistické chúťky vyvolených a samozvaných pánov sveta.
Preto po žití ako v jednom aj v druhom zriadení My starší a zo "zdravším politickým úsudkom" môžeme reálnejšie hodnotiť svinstva II SV nakoľko vojny v iných častiach sveta sa nám chvála Bohu vyhýbajú a tam obete už určite idú do veľkých miliónov...

ještěže ti plytcí lidé mají ty STARÉ a CHYTRÉ, co se ve všem vyznají😃 jen nechápu, že když jsou tak dobří, že odhalí i ty, co řídí svět, jak sami tvrdí, že ho neřídí oni sami... asi proto, že jsou mizantropy a morálně nejvyšší, jak to tady každým dnem dokazují😃

ferovyobchodnik@seznam.cz

Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

Vytvořeno:
9. 2. 2020, 17:26

Asi se mezi nás nehodíte asi proto, že nejsme mizantropy. Takový jedinci jako jste Vy se nazývají vůdci 😁 ?

Ladislavaliev@atlas.cz

ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován:
25. 11. 2016

Vytvořeno:
9. 2. 2020, 17:51

Jestli to bylo na mě, tak to, že se sem nechodím slyším od vás a měšíčka.. ale já to tak nevidím, tak si nejsem jist, kdo má problém. Běžně mi říkají leader nebo kapitán, ale jestli je vám bližší vůdce, prosím...

ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován:
25. 11. 2016

Vytvořeno:
9. 2. 2020, 17:53

Paul napsal/a:

..absurdní argument s prominutím...Cejtim v tom takovou nadřazenost, že věk ti dává právo na lepší úsudek..Důležitý jsou znalosti..jen a jen znalosti a schopnost je třídit..Nikoliv věk. Ty znalosti můžeš mít slušný už ve 20 letech, a můžeš vědět prd i v 90 letech..

Tohle jsem poprvé zažil ještě jako náctiletý od bratra mé matky. Od té doby jsem v tomto směru hodně opatrný, je to pořádnej zmrd.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.