.....ve většině nejde o rozkaz, to je přece zcela jasné. Je to horší či lepší? Nevím.
Podívejte se na obrázek Dražďany 1945. Policie svážela mrtvé na takovéto hromady a tito bývalí lidé se pálili. To jen když mně zde pár lidí upozornilo, že atomová puma je zlá. Jen při jediném bombardování zahynulo 40 000 lidí ve Stalingradu. U Drážďan se uvádí nejméně 80 000, Hamburk taktéž. No a včil, budeme z tepla hodnotit, zda to bylo správné? Pokud ano, klidně napište jak by jste situaci řešili Vy, nebo Vy,,,
Obrázky:
Ladislavaliev@atlas.cz
Paul napsal/a:
Paul Bauer leží v dělostřelecké jámě se zraněným Frantíkem, celou noc se pere se svým svědomím, chce mu pomoci, nakonec jej stejně zabije (Na západní frontě klid)
Nezabije, pomůže mu a poslouchá jak chroptí až do jeho smrti.
Paule, máte pravdu, knihovnu mám za zády, ale lenost je hrozná nemoc😁
Ladislavaliev@atlas.cz
Complete name : Rzhev.2019.
Jde o nový ruský film, který popisuje bitvu u Rževa, Má jednou vadu, není přeložený,já jen pro zájemce, lze si film stáhnout neb je na "Uložto"
Viděl jsem je ukázku, ale hodně jsem o filmu četl. Já si film stáhnu, snad to ještě zvládnu.
Ladislavaliev@atlas.cz
Já si to taky zkontroloval v knize, nebyl jsem si jistej. 😉
Altmann :
Mám všechny jeho knihy( Erich Maria Remarque) za zády a nějak jsem doufal, že to někdo opraví a nějak jsem počítal s Vámi nebo "barbarem". Je moc dobře, když ještě někdo čte. Ale mám vydání knihy Vojákem Pražského sboru (Egon Erwin Kisch - 1930, není to žádná vzácnost, ale tu knihu osobně miluji.
Ohledně bombardování.... S bombardováním začali Němci a Háchovi vyhrožovali srovnáním Prahy se zemí.
Spojenci vycházeli z toho, že u protiletadlových děl sedí vojáci, kteří nejsou na frontě, Hitler odmítal zapojit ženy do války i jako obsluhu těchto děl.
Určitě vycházeli z toho, že bližší košile než kabát. Chtěli zlomit německý národ a dosáhnout, co nejbližšího konce války. Chtěli zachránit, co nejvíce lidí, kteří byli proti Němcům.
Zaseli vítr, sklidili bouři. Jenom kolik lidí zahynulo při pochodech smrti a to bychom mohli pokračovat.
Jenom díky nim nás osvobodila/obsadila Rudá armáda.
https://dspace5.zcu.cz/bitstream/11025/12988/1/Diplomova prace.pdf
odstavec 11
tatak:😲
ono bombardovat Prahu to by AH měl velký problém, Praha byla i německé město a zásoba bomb zase tak velká nebyla. Ale to je fakt, že tyto úvahy jsou po tolika letech na guano. Jinak mladá německá děvčata u obsluhy děl 88 mm prokazatelně byla tak jako např. děvčata ruská.Je to od nás trochu sobecké povídat si o takové hrůze dnes v poklidu u lahvinky. I Napoleon se snažil sjednotit Evropu silou, ale dnes śe na to díváme mnohdy s nadšením. Osobně se bojím, že dnešní mladí lidé se na ty válečné roky 1939-45 dívají tak jako my "stará garda" a dobu Napoleona.🙄
Ladislavaliev@atlas.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.