Po válce je každý generál, jenže ve válce málokdo. Drtivá většina je přímými účastníky včetně týlu a zázemí.
Já třeba Napoleona vůbec nemusím, ty válečná jatka, zničené Rusko......
Jsme ohledně válčení nepoučitelní.
Jdu dokoukat https://www.freefilm.to/film/squadron-303
Dobrý výběr filmu. Jinak já jsem se obával vyjádření k osobě Napoleona, ale máme totožný názor a konec konců jsem hrdý, že kníže Schwarzenberg v čele České armády u Lipska porazil Napoleona a další velký Čech pozdější maršálek Radecký byl ve funkci náčelníka štábu. (Pochopitelně Česká armáda byla Česka svým názvem neb byla !Postavena" v prostoru České kotliny) Na to máme faleristickou památku Armádní (Dělový kříž 1814).
Ladislavaliev@atlas.cz
Ta diplomová práce mě zaujala..Je možný aby někdo prostě jen bral odstavce z knih a řadil je do delšího textu jeden za druhym? Bez vlastní invence nebo přepisu? Divný...
Autor o tématu ani nemá moc znalosti, jinak by nekopíroval třeba stať, že Junkers 87G s podvěsnejma kanonama byl nepříliš úspěšnej..a x dalších věcí, kterejch jsem si v rychlosti všiml.
V textu zmiňuje 2800 vyrobenejch Hetzerů aby dole v tabulce okopíroval tabulku, která uvádí 1577 a zdroj je úplně komickej, stránka temnéúzemí😃
Ale asi jsem moc náročnej, nevim jak moc musej bejt autoří diplomový práce experti na téma..
Dělový kříž jsem zrovna nedávno našel na poli...v celkem dobrém stavu.
Paul nejsi náročný, jen se mi jednalo o odkaz. Četl jsem to kdysi v nějaké knize, ale nejsem počítač.
Jenže kolik knih takhle napsali další odborníci.
Jediné, co by mě zajímalo ze sovětských archivů, že se chystali k útoku Sověti a Němci byli jen o 14 rychlejší.
Autor této hypotézy to zdůvodňoval absencí obrany, výrobou tanků apod., které byly určeny na pevné cesty a útočnými jednotkami na hranicích.
http://forum.sfs.sk/viewtopic.php?f=318&t=941
Nejprve ke kříži. Podívejte se na hrany či tam není nějaký nápis. Jinak text zde.
Kříž je asi kopaný a je to nádherná dobová záležitost. Já tam sice na ne platičku mám 7 křížků, ale takový také potěší. Já mám na tento kříž velkou slabost.
Ladislavaliev@atlas.cz
To jsme tady už jednou probírali mám dojem.
Sověti měli nejsilněšjí části armády (a nejvíc útočnejch tj. mechanizovanejch jednotek) na jihu..Při čistý obraně by je měli mít logicky ve středu, před Moskvou. Ale to se zdůvodňovalo přípravám k napadení Rumunska.
Já bych si troufl tvrdit, že na Němce se nechystali v horizontu cca roku útočit, ale chystali se postupně "žrát" ostatní menší sousedy.
Ano, hrany jsem kontroloval, zmiňuje to v knize Řády a vyznamenání i Koláčný. Nic tam není. Je to samozřejmě "kopačka", takže tomu odpovídá stav. Vy máte asi nějaké ty luxusnější, pozlacené nebo zasazované do rámečku.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.