Moderátoři: smith, Altmann

Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

Vytvořeno:
4. 4. 2020, 20:43

Tady je problém v tom, že mnozí klidně napíši, že knihy, které napsali bolševici nečtou. Jde např. i o Molotova, Majského. Není možno se divit, že jejich vzdělání není úplné. I proto jsem napsal, že zde na to seru. Prostě nemá cenu diskutovat, nemá cenu se zde zdržovat.

Ladislavaliev@atlas.cz

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

Vytvořeno:
4. 4. 2020, 20:51

Dovolím si doplniť Altmann: Kto je zlý človek, bude zlým človekom v každom režime, a kto má srdce, zostáva človekom bez ohľadu na režim...

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

Vytvořeno:
4. 4. 2020, 21:56

Paul nedávno sme mali odlišné názory na Beneša a jeho tajné rokovanie v Moskve, hoci informácie tzv" neobjektívne sa strácajú z vebu"😃 niečo som dohľadal.😉 Alibista Beneš Kolářovým ďalším argumentom na odstránenie sochy bolo, že maršal Konev velil sovietskym vojskám, ktoré potlačili maďarské povstanie v roku 1956 a tiež, že po preniknutí Konevovej armády na východné Slovensko na jeseň 1944 odtiaľ odvážali tisíce občanov do gulagov. „V decembri 1943 rokovala delegácia československej emigrantskej vlády v Londýne na čele s prezidentom Eduardom Benešom v Moskve o budúcich sovietsko-československých vzťahoch. Eduard Beneš žiadal pri rokovaní Vjačeslava Molotova, aby sovietska vláda vykonávala „priateľský“ tlak na čekoslovenskú vládu, aby táto potrestala slovenských občanov, ktorí nesú vinu na vojne proti Sovietskemu zväzu. Beneš by mal alibi na trestanie na Slovensku, koho by zachcel. Molotov to odmietol. Povedal, že Slovákov nemožno dávať na jednu rovinu s Nemcami a Maďarmi. Benešova žiadosť sa nachádza v sovietskom zápise o rokovaní, ale nie v československom. Píše o tom ruská historička Valentína V. Marjina v knihe SSSR i Slovakia 1939-45: vojenno-političeskije aspekty. Keď sa v roku 1990 pripravoval zákon o súdnej aj mimosúdnej rehabilitácii, slovenskí navrátilci z gulagov sa domáhali, aby aj oni boli zaradení do zákona. Zástupcovia Verejnosti proti násiliu, hlavného slovenského partnera českého Občanského fóra to odmietli s argumentom, že odvlečení do gulagov boli väčšinou fašisti. Slovenskí väzni gulagov dosiahli zákon o svojej rehabilitácii až v nasledujúcom roku,“ vyvrátil Kolářove bludy právnik a bývalý slovenský politik Ján Čarnogurský vo vyjadrení na webe srspol.sk.

Tam šlo jen o to, že to mělo bejt v zápise, kterej jsem dohledal a nebylo to tam. Beneš mi sympatickej nikdy nebyl. Už ani nevím, o co přesně šlo.

Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

Vytvořeno:
4. 4. 2020, 21:59

Tady je problém v tom, že mnozí klidně napíši, že knihy, které napsali bolševici nečtou. Jde např. i o Molotova, Majského. Není možno se divit, že jejich vzdělání není úplné. I proto jsem napsal, že zde na to seru. Prostě nemá cenu diskutovat, nemá cenu se zde zdržovat.

ZA mojí osobu, sháněl jsem třeba gen. Čujkova, tj vojáky. jejich paměti mě zajímaj bez ohledu na armádu, v který bojovali a kteří nutně píší tendenčně(nevadí mi to). Mám ale několik knih od komunistickejch autorů/historiků a bohužel se to nedá číst. Lež za lží, některý až směšný. To je prostě fakt. Jsou to spíš politický, než historický práce.

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

Vytvořeno:
4. 4. 2020, 22:04

Viedli sme polemiku na tému Benešovej návštevy v Moskve a jednanie z Molotovom o súhlase zrušenia jazyka Slovenského ako úradnej reči po skončení IISV...

Zápisnicu som videl dávnejšie, ale ja si nekopírujem ani inak neukladám podobné historické materiály, vtedy si ma obvinil s klamstva.
Existuje ešte niekoľko zdrojov, určite časom zasa natrafím na niečo vierohodné.

Nakoniec historické pramene potvrdzujú moje tvrdenie.

Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

Vytvořeno:
4. 4. 2020, 22:15

Ne, pro mě to byla nová informace. Proto jsem požádal o zdroj..Psal jsi, ať si to dohledám v zápise. Dohledal jsem teda zápis, a tam to nebylo. Pak jsi psal, že to máš od nejmenovanýho zdroje, nebo něco takovýho.

Máš tedy odkaz na slovenský zápis z jednání, který obsahuje Benešovu žádost o zrušení Slovenského jazyka?
Rád se podívám, zajímá mě to.

Nikde jsem tě neobniňoval, že lžeš. Tak nepostupuju.

Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

Vytvořeno:
4. 4. 2020, 22:17

A z toho co jsi tady nakopíroval, čtu, že Beneš chtěl trestat Slovenský fašisty.
O zrušení jazyka taky nic. Tak vlastně nevím, o čem je řeč :-o

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

Vytvořeno:
4. 4. 2020, 22:19

O fašistoch tam nie je reč..., vidím diskutovať je potešenie.😃

Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

Vytvořeno:
4. 4. 2020, 22:21

O fašistoch tam nie je reč..., vidím diskutovať je potešenie.😃

tlak na čekoslovenskú vládu, aby táto potrestala slovenských občanov, ktorí nesú vinu na vojne proti Sovietskemu zväzu.

logicky, kdo jinej než fašisti?

Tento článek z webu extraplus dokazuje, že Beneš chtěl zrušit Slovenštinu? Není tam o tom ani slovo 😲

To jako vážně? Máš tedy aspoň odkaz na Slovenský zápis, kde je žádost Beneše o zrušení Slovenského jazyka?

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

Vytvořeno:
4. 4. 2020, 22:22

Dovolím si doplniť Altmann: Kto je zlý človek, bude zlým človekom v každom režime, a kto má srdce, zostáva človekom bez ohľadu na režim...

Paul tento citát je ako vyšitý na Teba...

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.