Moderátoři: smith, Altmann

Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

Vytvořeno:
4. 4. 2020, 22:28

Napiš mi, až budeš mít odkaz/přepis na ten zápis (Slovenskej), kde se Beneš dožaduje zrušení Slovenského jazyka (jako úřední řeč). Zajímá mě to.

Všechno psaní okolo, citáty, nebo odkazy z webů jsou bezpředmětný a nevedou asi nikam.

Děkuji.

J.

Nakoniec historické pramene potvrdzujú moje tvrdenie.

Jaký prameny? článek z webu EXTRAPLUS? 😲 KDe o tom stejně není zmínka? Diskuze jak řemen 🙂

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

Vytvořeno:
4. 4. 2020, 22:30

Zápis sa neobjavil v oficiálnom jednaní len Československej delegácie, más zdroj aj literatúru!!!

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

Vytvořeno:
4. 4. 2020, 22:33

Takže mám hledat Sovětskej zápis? Tam se to vyskytuje?
Je tak těžký mi napsat přesně kde?

Neumim Rusky, bylo by tak těžký, kdybys to v tom zápise našel a hodil to sem?
Dík.

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

Vytvořeno:
4. 4. 2020, 22:44

Jeden pan tu uz napisal skromne pravdive hodnotenie, a suhlasim...
Diskusiu beriem ako stratu casu, a ukoncenu...

Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

Vytvořeno:
4. 4. 2020, 22:53

hm pěkná diskuze..

já dokonce dohledal tu naší původní z r.2019

https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/kecarna-tlacharna_post_-534330#post534330

TAm dávám odkaz na českej zápis/přepis..
A tam je uvedeno :zapsal J. Smutný

*Beneš: To potvrzuje též náš princip a budeme na tom trvat. Druhá otázka je trochu delikátní. Přál bych si, aby vaše vláda naléhala na naši vládu, aby všichni ti na Slovensku, kdož jsou vinni válkou proti SSSR, byli potrestáni. Chci, abyste přátelským způsobem na nás žádali, abychom velmi přísně potrestali ty, kdož zavinili deklaraci války a provinili se spoluprací s Němci na frontě a děláním koncesí.

Molotov: Usmívá se a chápe, ale podotýká: bylo ne úplně pochopitelno, abychom kladli Slováky na stejnou úroveň jako Němce a Maďary.

Beneš: To ne, chci, aby toto byla jen otázka mezi námi a vámi, já nechci, aby slovenská otázka byla otázkou mezinárodní, to bude jen naše vnitřní věc. Záleží mi na tom, aby se nemohlo zneužívat vnitropoliticky, že Češi chtějí trestat Slováky. Proto žádám vaši pomoc. U nás je nepřijatelno to, co oni udělali; i ze slovanského hlediska je to nutno posuzovat, oni to dělali pro Němce proti Slovanům.
*

No a v článku co jsi sem dal z webu extraplus se píše:
„V decembri 1943 rokovala delegácia československej emigrantskej vlády v Londýne na čele s prezidentom Eduardom Benešom v Moskve o budúcich sovietsko-československých vzťahoch. Eduard Beneš žiadal pri rokovaní Vjačeslava Molotova, aby sovietska vláda vykonávala „priateľský“ tlak na čekoslovenskú vládu, aby táto potrestala slovenských občanov, ktorí nesú vinu na vojne proti Sovietskemu zväzu. Beneš by mal alibi na trestanie na Slovensku, koho by zachcel. Molotov to odmietol. Povedal, že Slovákov nemožno dávať na jednu rovinu s Nemcami a Maďarmi.Benešova žiadosť sa nachádza v sovietskom zápise o rokovaní, ale nie v československom. Píše o tom ruská historička Valentína V. Marjina v knihe SSSR i Slovakia 1939-45: vojenno-političeskije aspekty.

Já to teda v českym zápise vidím, slovo od slova..A když chci po tobě přátelsky odkaz na Sovětskej zápis, kde by mělo bejt, že Beneš chtěl zakázat Slovenštinu(což byla ta původní diskuze) , začneš na shazovat nějakym citátem..

Tak o co jde? 😲 Proč bych měl bejt špatnej já? Nechápu.

Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

Vytvořeno:
4. 4. 2020, 23:15

Jeden pan tu uz napisal skromne pravdive hodnotenie, a suhlasim... Diskusiu beriem ako stratu casu, a ukoncenu...

Jo, asi že jsem nedovzdělanej, protože se mi nechce číst tendenční práce z dob totality. A diskuze jak říkáš je ztráta času se mnou.

Nevím, čím jsem si takový hodnocení zasloužil, ale nemám ani potřebu nikoho takhle urážet..i když se mi toto nelíbí.. máte to zapotřebí? 😲

Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

Vytvořeno:
4. 4. 2020, 23:48

Zbytečná diskuze:
jeden soudruh chtěl připojit Slovensko k SSSR
Jeden pán chtěl aby úřední řeč na Slovenku byla čeština, aby na Slovensku vládla jen čeština byl to Beneš. Pochopitelně, některé věci již dnes nenajdete, jsou v archive a tak Vaše požadavky doložte atd, to bohužel nejde
Slováci měli SNP
Češi měli jednoho chlapce z Poluvsie a jednoho českého vojáka
Vlastně to nám jediné pomohlo, že jsme se s odřenýma ušima zařadili mezi vítězné státy.
Pro Grofika, byl jsem žáček vojenské školy a byl jsem v Poluvsi (asi to píši špatně)
Jsou to moje názory a není nutné mi je vyvracet..

Ladislavaliev@atlas.cz

Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

Vytvořeno:
4. 4. 2020, 23:51

Já k Majskému, je to uznávaný politik o kterém bylo napsáno i několik prací, ale teď opravdu nevím, zda to byl Francouz či historik z USA. Jinak Paule ono to nebylo mířeno na Vás. Historie je věc ošemetná. Vy jste sice nevěřící Tomáš, ale ten patřil mezi vzdělance, jen byl nedůvěřivý a to není nic špatného.

Ladislavaliev@atlas.cz

Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

Vytvořeno:
5. 4. 2020, 08:10

Diskuze nebyla nijak ostrá, hlavně nebyla namířena proti Paulovi a nakonec Paul nepotřebuje žádnou plačku. Je to tvrdý chlap.

Děkuji Otravnému komárovi za příspěvek, který byl nevhodný.

Musíte jít naříkat jinam. Paul nepotřebuje Vaši ochranu neb to je chytrý člověk, který hledá, ale i zná, kež by jich zde bylo více. Jak vidím, opět jste zahájil ideologickou válku s moji osobou. Ale já jsem napsal jasně a zřetelně, že již na to seru. Nemám prostě sílu. Zkuste to na Tlachárně, tam se jistě uchytíte😈

Ladislavaliev@atlas.cz

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

Vytvořeno:
5. 4. 2020, 13:22

napsal/a:
Pro Grofika, byl jsem žáček vojenské školy a byl jsem v Poluvsi (asi to píši špatně)
Jsou to moje názory a není nutné mi je vyvracet..

To Altmann: Vaše názory beriem ako mimoriadne vyvážené (slušný človek) a nie čo momentálne "letí",o vedomostiach vo faleristike tam sa nechytám hoci som numizmatik.
Vojenská história vo Vašom prípade nebudeme komentovať a pokiaľ zahrniem prácu ako profesionála v armáde dlhé roky= pohľad priamo od prameňa, alebo z kuchyne, kto ako si vyberie.
Preto dokážem pochopiť vysokú apatiu ku jednostrannému výkladu jednotlivých prispievateľov, česť výnimkám , strata chrbtovej kosti je možná, ale nie zdraviu prospešná.

Osobne jeden z posledných príspevkoch o histórii vojen a názoroch.
Poznáte to príslovie: kôň kope spredu zo zadu, hlupák z každej strany...

Záverom pripomeniem: oslobodenie Bratislavy 4.4.1945 My sme si pripomenuli návštevou US veľvyslankyne a ubespečením o spojenectve , Moskva ohňostrojom...😁

Odkaz nebudem dávať , je dohľadateľny....

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.