Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com
Tak já se chtěl hlavně opravdu dozvědět víc o Benešovi, je to pro mě nečitelná postava dějin, kterou nedokážu pochopit. Pořád v něm vidím diplomata, pacifistu(ke škodě všech)..Proto mě takhle agresivní požadavky překvapily a chtěl jsem opravdu dopátrat, zda jsou či nejsou pravdivé. Konkrétně, přesně si to přečíst ze zdroje. Abych na něj (Beneše) mohl dál tvořit svůj názor.
Osobní útoky od grofíka mě jako serou, to nebudu říkat, že ne. Naštěstí je nemám potřebu oplácet, i když jsem vzteklej.😃
K Altmannovi mám vztah jako měli letci za první války vůči sobě. Byli na různejch stranách, ale bojovali proti sobě tak nějak čestně, s respektem. Když už byl někdo na padáku, nebylo třeba ho rozstřílet. Když neměl munici, nebylo třeba ho dorážet..
(Toto bráno s nadsázkou, děkuji)
Mám i svojí "teorii". Kterou bych jednou rád rozpracoval a podpořil číslama.
Tím, že Beneš kapituloval bez boje, dal Němcům do rukou ohromný množství výzbroje naší armády.. Čímž znásobil sílu Wehrmachtu.
Jak moc to Němcům pomohlo? Dokázali by bez naších zbraní tak úspěšně pokračovat ve válce? Nezpůsobil tím Beneš mnohem víc zla, než kdyby dal povel k čestný obraně..Tou by naše armáda spotřebovala větší část výzbroje zcela určitě, Němcům způsobila část ztrát..a třeba by nakonec druhá válka měla úplně jinej směr! Za cenu pár tisíc našich vojáků..
Paule, vrtá Vám hlavou přesně to co mně. Naše tanky se mimořádně osvědčili v tažení v Polsku a to přitom nebyl žádný zázrak. Dokonce i ve Francii prokázali technickou vyspělost a LT-38, lehký tank byla to perfektní práce českých rukou. Přitom měli Francouzi i lepší tanky než Němci, jejich těžké tanky byl na svoji dobu nejlepší. Francouzi, tak jako Rusové je nedokázali používat. Vlastně díky Benešovi dodával Protentokát výzbroj a výstroj pro 1/3 divizí Wehrmachtu. Věděl to i Heydrich a proto český dělník dostal takové výhody, platy, lístky na potravina atd.
Pokud bychom se bránili, určitě by něco Němci zničili, ale zásob bomb měli jen na zhruba měsíc bojů. S bombardováním Prahy by to asi nebylo tak horké neb V Praze žilo zhruba 300 000 Němců a asi by si moc u soukmenovců nepomohl. Dodávali jsme boty, šili jsme uniformy. Tak jak Vy i já si tuto otázku pokládám. No, ale ani v mém mládí mi páni profesoři nedokázali, či asi přesnější nechtěli odpovědět. To, že jsme nebojovali byla pro generaci mého dědy dosti zhouba.Nerad o tom mluvil. Na Beneše však neútočil nikdo, ani komunisté, mnoha věcem nerozumím.
Ladislavaliev@atlas.cz
Nezpůsobil tím Beneš mnohem víc zla, než kdyby dal povel k čestný obraně.....
Beneš byl velice nemocný člověk, hypertonik. Nepamatuji si, kdy měl první mrtvici, ale jeho mozek nepracoval normálně.
Před lety jsem byl na zajímavé přenášce MUDr. Staňka. Prezident Roosevelt měl stejný problém. Dělal lepší i horší rozhodnutí - podle křivky krevního tlaku.
ANO jak probíhají dějiny, tak se vracíme k těmto věcem. Vůdčí postava státu je zdá se rozhodující. Vzpomínám, jak český historik řekl jednu vět: Kdyby nám TGM nezemřel příliš brzy, ten by nás takto "neprodal". Ale žije s je silná skupiny lidí, kteří říkají otevřeně. Dopadlo to dobře žádné ztráty nebyly
Prosím, toto jen co říkám můj názor a zde to není ani slušné.
Ladislavaliev@atlas.cz
Kdyby nám TGM nezemřel příliš brzy, ten by nás takto "neprodal".
Ideály humanitní😉 : Mě kdyby někdo uhodil... Já bych ho snad ubil cihlou, kdybych ji měl ze zdi vyrvat!
Tenhle člověk by vydal rozkaz k odporu. Kdyby mu bylo 44 let, jako Hitlerovi při jeho nástupu k moci.
Jak je pěkně popsáno v knize Blitzkrieg - nacisté byli mladí lidé okolo třicítky (když zakládali stranu).
Je to obdoba KSČ. Kluci ze Smíchova rok 1929? Zde se asi nepletu. Když Gottwald v Národním shromáždění říká:„My se od ruských bolševiků do Moskvy chodíme učit, jak vám zakroutit krkem. A vy víte, že ruští bolševici jsou v tom mistry.“ ale kniha Klement Gottwald tam tyto pikantnosti jsou. Na druhé straně část inteligence, herci a spisovatelé, nebudu je jmenovat, naše generace se o tom učila a mladí to nepochopí, ale bylo to velké varování.
Ladislavaliev@atlas.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.