No, Beneš kapituloval bez boje.
Problém byl především v tom Mnichově. Tam se na nás doslova vysrali. A kdybychom se bránili, tak by nás jednak označili za strůjce války, což by rozhodně dobré nebylo a dvak tu byla ta pátá kolona. Ano, třeba i 300 000 Němců v Praze. Jistě, ne každý by byl ochotný bojovat za Adolfa, ale bojechtivých bylo celkem dost (řadu z nich to pak přešlo v Rusku, jenže to už bylo pozdě).
Čili, Benešovi můžeme vyčítat kde co, ale primární vina, možná kupodivu, neleží na něm a na Československu. Jestli by to TGM dokázal vyřešit líp, to jest otázka, kterou nelze zodpovědět. Možná by dokázal delší dobu vzdorovat, ale Chamberlaina by sesadit nedokázal. Ani Hitlera.
Nebyla žádná šance se ubránit..Ale Leonidas se na to taky mohl vykašlat..
Jemu (Sparťanům)to dávalo smysl ze strategickýho hlediska.
A předat nedotčenou výzbroj do rukou nepřítele (jak udělal Beneš), kterej si ukradne zem, za kterou hodně lidí cedilo krev...To je hanebnost. To nemá obdobu.
Když už se vzdal, všechnu techniku a výzbroj měli naši zničit, do posledního vozidla.
no, satisfakce, nevím...
ano, mohli to zničit, nevím jak moc to bylo reálné. ale tady šlo hlavně o podniky. němci/hitler byli diletanti (asi jako, kdybych měl řídit stát a válku já😃). až řekněme speer to tam dal trochu dokupy. podle mě měli bojovat. třeba by to nedopadlo dobře, já tady tou dobou ještě nežil, takže bych se třeba max. naučit lépe německy a na JM by mi bylo furt dobře jak dnes😃
ferovyobchodnik@seznam.cz
Paul napsal/a:
No Beneš mohl bejt dnes jako ten Leonidas, kdyby měl trochu koule a plivnul Hitlerovi do obličeje.
To měl udělat Chamberlain. Ten s ním jednal z face do ksichtu.
Furt zapomínáte na to, že nás se nikdo neptal a kdyby nesepsali tu ostudnou dohodu, armáda byla na hranicích připravená!
A ani v srpnu 1968 se nás nikdo na nic neptal a přišli nás bratrsky osvobodit. Spojenci.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.