Katyň se hodí. Kde jsou omluvy Německé, kde těch Čechoslováku bylo ne postříleno, ale umučeno. Kde bylo umučeno i hodně Francouzů, Holanďanů, Italů atd. To mně tak trochu hlava nebere. Když spadl "bombarďák" sedláci s vidlemi šli hledat letce a když tam dorazili dříve než vojáci, našli je propíchané vidlemi. Odhadem 1 500 000 zajatců, vojáků SSSR zemřelo v zajateckých táborech> Nemůžeme to vše tak zjednodušit. Katyň ano hrozná věc, která se neodpouští. Když jsem v Praze, vždy navštívím kostel, kde těch našich sedm hrdinů statečně bojovalo.
generál Karbyšev jistě znáte.
Ladislavaliev@atlas.cz
Nějaké relevantní odkazy na tyto pochybnosti by byly?
KDE přesně jste k těmto informacím přišel????
Děkuji za odpověď
Západní Německo se Československu/České Republice/ za okupaci omluvilo již nesčetněkrát.
Prakticky kazdy zapadonemecky prezident/kancler po r. 1950, ktery k tomu dostal prilezitost (statni navstevy atd). Ze o tom tehdy csl. komunisti zamerne verejne neinformovali je znama vec. Zapadni Nemecko byl tehdy ideovy nepritel c.1.
ideový přítel či nepřítel, jde především o lidi. Na druhou stranu bychom opravdu měli hledat přátelství na východě i na západě. Ale nezapomínat na Katyň, Buchenwald a mnoho dalších táborů. Vzpomínka a připomenutí tak jak my vzpomínáme na své rodiče. Polákům se nedivím, zcela je chápu, ale i oni by mohli přiznat a říct, kde je zhruba 60-81 OOO zajatých rudoarmějců z válka 20-21.Já mám jasno a Vás nechci otravovat neb jsme se na toto téma zde bavili již nejednou.
Ladislavaliev@atlas.cz
Z těch 80 000 zajatců 20 000 zemřelo v důsledku špatnejch podmínek v Polskejch táborech. příčinou smrti byly epidemie chřipky, tyfu, cholery a úplavice
Na tom se jak koukám shodl tým Ruských a Polských historiků, kteří toto vyšetřovali podrobně (2004).
Před rokem 2004, než byla věc vyšetřována Sověti počet zajatců i mrtvých značně nafoukli a cituji !ruští historici použili tato čísla k ospravedlnění Katyňského masakru polských důstojníků a inteligence NKVD za druhé světové války."
ANO, napsal jsem to, neb pokud já jako mladý žáček pamatuji, nejprve to bylo 15 a potom více, ale i kdyby to bylo jen 100 lidí je to všivárna hodná trestu o tom bez diskuzí. Viděl jste již ten film VOLYŇ? Tam člověk trochu pozná co to je nenávist mezi Poláky a Ukrajinci. Pokud jste neviděl, stáhněte, dá vám to více než několik přednášek na katedře dějin.
Ladislavaliev@atlas.cz
Ano, nechat umíraz zajatce v bídnejch podmínkách je zločin. Já na tu Volyň nějak zatím nenašel chuť, tuším negativní zážitek z utrpení lidí.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.