Moderátoři: smith, Altmann

ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován:
25. 11. 2016

Vytvořeno:
8. 4. 2020, 19:24

aha, takže my jsme tady jako ve škole a navíc plánovaně likvidujeme... omg
akorát já jsem za svůj život nebyl zvyklí slepě přijímat názory nebo příkazy svých kantorů. ne vždy to bylo jednoduché, ale teď už to nemíním měnit.

ferovyobchodnik@seznam.cz

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

Vytvořeno:
8. 4. 2020, 19:25

Altmann mate aj moju podporu, Vam nemusim vysvetlovat moje postoje ku..... no nic slusne ma nenapada. 😰

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

Vytvořeno:
9. 4. 2020, 20:51

Jsou některé věci nám neznáme, např. dělové koule, které dělali z boku lodí třísky, které zabíjeli, Když jsem to četl, bylo to také neskutečně, ale je to pravda, ověřoval jsem si právě ty třísky. Ta dělová koule, když letí kolem hlavy to neznám, ale možné to je, potřebovali bychom dobrého fyzika, který by to trochu i spočítal. Mně zaujala amputace. Odříznutí kosti s masem jako když porcujeme sálám, ty cévy se připálí aby se zastavilo krvácení, ta kůže, jak byla seříznutá se přeloží přes ránu a sešije a potom se jen modlit.

Tak ona ne každá dělová koule byla koule (kulatý kus železa). Stejně jako granáty do děla jsou průbojné nebo tříštivé a další.
To úmrtí při průletu - pokud to bylo dostatečně blízko, tak tam jistě byla tlaková a nejspíš i tepelná vlna. Ta by natrhla bubínky a další radostné události.
V jednom seriálu "Velké bitvy", nebo jak se to jmenovalo, byla bitva u Slavkova (tu tak nějak nelze v historii bitev pominout) a zrovna v tom dílu ukazovali to polní felčarství. Takový inštrument, který se nasadil na kost a odřezané maso a pak taková v podstatě pilka na železo … no humus a nezapomenutelný zážitek, byť to neukázali na dobrovolníkovi. A jako anestetikum sklenka špiritusu. Odříznutou nohu si odnesl pes. (No dobře, to tam nebylo.😉 )

Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

Vytvořeno:
9. 4. 2020, 21:27

Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

Vytvořeno:
9. 4. 2020, 21:37

Tak ona ne každá dělová koule byla koule (kulatý kus železa). Stejně jako granáty do děla jsou průbojné nebo tříštivé a další. To úmrtí při průletu - pokud to bylo dostatečně blízko, tak tam jistě byla tlaková a nejspíš i tepelná vlna. Ta by natrhla bubínky a další radostné události. V jednom seriálu "Velké bitvy", nebo jak se to jmenovalo, byla bitva u Slavkova (tu tak nějak nelze v historii bitev pominout) a zrovna v tom dílu ukazovali to polní felčarství. Takový inštrument, který se nasadil na kost a odřezané maso a pak taková v podstatě pilka na železo … no humus a nezapomenutelný zážitek, byť to neukázali na dobrovolníkovi. A jako anestetikum sklenka špiritusu. Odříznutou nohu si odnesl pes. (No dobře, to tam nebylo.😉 )

Nejspíš hydrostatický šok. Řeč byla samozřejmě o klasický plný kouli.

Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

Vytvořeno:
9. 4. 2020, 21:41

Zajímavý je i střílení na odskok..taková koule se pak odráží od země a nadělal dost fatálních škod.

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

Vytvořeno:
9. 4. 2020, 21:55

A jediný, který takovou kouli uměl osedlat, byl baron Prášil!😋

Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

Vytvořeno:
9. 4. 2020, 21:58

No jo, jinčí pán byl. 🙂

Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

Vytvořeno:
9. 4. 2020, 22:11

Známá věc, prostřelenej kyrys koulí..chudák nositel. (Karabiník Antoine Fauveau)

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

Vytvořeno:
9. 4. 2020, 23:03

To asi nerozchodil.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.