Moderátoři: smith, Altmann

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

Vytvořeno:
10. 4. 2020, 19:48

Při střelbě na bránu se používala střelba cca přímo. Teda, pokud se dalo dostatečně přiblížit, pochopitelně. Brno mělo vlastního střelmistra i vlastní bombardu (1400, teda před husitama). Takto byl dobyt hrad Lelekovice (pravděpodobně na jaře - v létě 1401) a tam máme prokázány určitě dva výstřely ze dvou bombard (dvě ráže).

Tradičním způsob likvidace hradeb bylo podkopání (tunelováním). To používali už Římané. Je známo, že kopali i Švédové před Brnem (a Brňáci proti). No jo, jenže si nepamatuju, že by se takový podkop někdy podařilo dokumentovat. To by mohlo být zajímavé, pokud tam po sobě něco nechali.
Za Velké války se podkopávalo o106. To musel být strašný nápor na nervy.

Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

Vytvořeno:
10. 4. 2020, 19:51

Je to tak, obě strany si uvědomili, že dělostřelectvo je opravdu "Bůh války"
Klasické dělostřelectvo, kanony a houfnice, raketové děl, těžké minomety, no, musíme být šťastní, že o tom můžeme jen plkat.

Ladislavaliev@atlas.cz

Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

Vytvořeno:
14. 4. 2020, 13:34

Upřesníme si řády a vyznamenání maršála Koněva:

Přátelé jako starý sběratel militarií jsem zaznamenal na maršálu Koněvovi jednu zajímavost!!
Mimo to, že je nositelem Sovětského řádu za vítězství, což je pro sběratele nejcennější řád na světě, tak získal:
Vojenský řád Bílého lva , 1. třída (Československo)
Vojenský řád Bílého lva 1. třídy „Za vítězství“ Československo
Československý válečný kříž 1939-1945
Medaile „Za osvobození Prahy“ (Československo)

Vojenský kříž (Velká Británie)
Důstojník čestné legie (Francie)
Řád Maďarské svobody (Maďarsko)

Ale pozor, nyní to příjde:
Získal také řád: Legion of Merit ( LOM ),
je to vojenské ocenění ze Spojených států ozbrojených sil, které se uděluje za mimořádné zásluhy a chování.

Takže ten Kolář odstranil sochu člověka, kterého v podstatě vyznamenal celý svět! Francie, Británie, Jugoslávie, Polsko, Německo, Mongolsko, Čína, Maďarsko, Československo atd...atd..., získal i vysoké americké ocenění!!
Všechny řády a medaile jsou těch nejvyšších stupňů!

Jak je toto možné a nám je to zcela jedno či s tím souhlasíme. Já nesouhlasím!

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Ladislavaliev@atlas.cz

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

Vytvořeno:
14. 4. 2020, 13:41

Bolo mu to platne v dnesnej dobe - nic...
Kaviaren rozhodla a smitec!!!
Domievam sa toto je len zahrievacie kolo. 😉

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
14. 4. 2020, 13:50

Upřesníme si řády a vyznamenání maršála Koněva: Přátelé jako starý sběratel militarií jsem zaznamenal na maršálu Koněvovi jednu zajímavost!! Mimo to, že je nositelem Sovětského řádu za vítězství, což je pro sběratele nejcennější řád na světě, tak získal: ...

Vaše argumentace opravdu stojí za to. Navíc komický je fakt, když maďarští komunisté tohoto člověka vyznamenali a on jim nechal povraždit tisíce jejich spoluobčanů!! Ale proč né!! Takto se alespoň maďarská komunistická špička udržela u moci.

To samé v případě Polska, ale na jiné téma. Polští komunisté také stavěli pomníky některým Stalinovým přisluhovačům a oni jim možná povraždili 22 000 příslušníků polské elity v Katyni. Jeďte do Polska a obhajujte pomníky komunistických přisluhovačů, možná, že Vás poženou až na hranice.

Jak je možné, že část našeho obyvatelstva obhajuje Koněva, který se dopustil nemálo zločinů?

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

Vytvořeno:
14. 4. 2020, 14:30

Držme se i faktu.Já jsem jen oznamovatel. Ale nesouhlasím s tím. Nesouhlasím i proto, že pan Kolář není žádná morální osobnost.

Ladislavaliev@atlas.cz

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
14. 4. 2020, 14:51

Ve středu Vídně je památník příslušníků Sovětské armády, která Vídeň osvobodila. Rakušáci si osvoboditelů hodně váží, což je zcela v pořádku. Oni ale neměli problém s komunistickou mocí, dosazenou z Moskvy. K nim také nepřijel po letech žádný moskevský okupant. Jeďte se do Vídně podívat, v jakém stylu je tento pomník osvoboditelů koncipován.

Komunisti pomník osvoboditelů pojali v režii oslav generála, který těsně před okupací v roce 1968 byl vedoucím delegace, sice byl pouhou loutkou, ale... Já si představuji pomník ve vídeňském duchu. Tedy chci se poklonit skutečným hrdinům kterých si vážím, nikoli jednomu člověku s pochybnou minulostí.

Když byl návrh na pravdivý doplněk na soše tohoto generála, reakci ruského velvyslanectví si dobře pamatujeme. Tedy chtělo zakrýt negativa. A jaká rekce přišla v posledních dnech z Moskvy? Pouze vyhrožování. Nějak ale zapomněli, že již nejsme jejich podřízeným satelitem. Na jejich Ministerstvu obrany jsou plány na okupaci naší země stále uloženy jako mistrné dílo a možný vzor. Na více místech Ruské federace jsou stále sochy Stalina a jemu podobných. Co si pak máme myslet? Atd.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

Vytvořeno:
14. 4. 2020, 15:18

http://forum.sfs.sk/viewtopic.php?f=453&t=3851

Vídeň nebyla osvobozena, podívejte se prosím, je tam i památník
Měl jsem ve Vídni přítele (faleristů) nerad na toto téma mluvil. V Rakousku bylo dosti vojenských posádek, které byly rozmístěny na jižním křídle. Když odcházeli tak jim samotní rakušané slíbili péči o památky vojáků

Víte také jsem byl Bad Ischlu v neděli dopoledně a listoval jsem pohřební knihou. Bylo to dosti děsivé, padl v Rusku tam a tam, umučen v ˇČechách 10.5. atd. Nejsem fanatik.
Do Polska jsem jezdil pět let, do Varšavy a tak náladu Poláků znám určitě lépe Poláci a Rusové si dělali zlo od konečného rozdělení Polska Rusové zavraždili tolik a tolik, Poláci tolik a tolik. Tyto prvoplanové argumenty to je vhodné tak pro bývalou dělnickou třídu. Vy máte titul, ale stejně si příspěvky upravíte tak jaká j nálada.
.......... oni jim možná povraždili 22 000 ......proč možná? Určitě.
Film Volyň ukazoval jak Poláci a Ukrajinci se dokáži vraždit, byl jsem až překvapen
bylo to velmi silné.
Maršál Koněv pro mně je velitel armády, který bojoval v ČSR i Polsku za osvobození a zaslouží si úctu Já to uzavřu. Vy jste souhlasný, já s tím nesouhlasím.
Každý má možnost vyjádřit svůj názor a to jsme oba udělali.

Ladislavaliev@atlas.cz

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

Vytvořeno:
14. 4. 2020, 15:50

Řekněme si to takto. Krev při osvobozování ČSR maršál Koněv neprolil. To prolili různí Ivanové, Jurijové, Andrejové. Maršál Koněv si to po*** v roce 1956.
Na druhou stranu mi není teda úplně jasné, proč se tato bouře ve sklenici vody odehrála zrovna v této době, když už to v podstatě nikoho nezajímalo, proč to nebylo před 30 roky? (Děsný jak ten čas běží.)
No a dál mi není jasné, proč paranoidní bolševici v Rusku tak kvikají. Aby otevřeli konečně archivy a přiznali se kolik našich povraždili v roce 1968 (a kdo to celé má na triku), kolik jich po válce odvlekli na Sibiř, co udělali s Raoulem Wallenbergem a konečně se naplno doznali ke Katyni, to ne. To ani hovno, to radši povraždí milion dalších nepřejícníků.

Mimochodem, Brežněv měl metály i na noční košili a nepochybně taky z celého světa.

Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

Vytvořeno:
14. 4. 2020, 16:28

Máte pravdu, neb Brežněv ty metaly měl, ale přece jen mu je odebrali. To mně jako faleristu uspokojilo.

Osobně se ke Katyni vyjádřil Putin. Proč šíříte tyto nepravdy?

Ladislavaliev@atlas.cz

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.