stepe samozřejmě že čerpám jen z toho, co si přečtu v novinách. (výroky Lavrova atd.).
A dnes jsem k tomu poslouchal i komentář diplomata (jméno už vyletělo z hlavy).
Je možný, že informace jsou zkreslený..ale přímo Lavrova se asi těžko zeptám.
Pokud vím, proti trestnímu stíhání se vyjádřil i Zeman..že je kontraproduktivní..a to je co říct.
Ruští ultranacionalističtí radikálové z uskupení Jiné Rusko v neděli 5. 4. 2020 zaútočili na areál českého velvyslanectví v Moskvě kvůli odstranění sochy maršála Ivana Koněva z Dejvic. Na plot vyvěsili rudý transparent s nápisem Stop fašismu. Do areálu také hodili dýmovnici.
PRAHU ŽÁDNÍ Vlasovci NEosvobodili❗
viz Emil Šneberg účastník pražského povstání 1945
https://www.youtube.com/watch?v=lYpaKeGXzBM
Jeden starý pán zde něco vykládá o povstání. Pokud to nejde otěvčít napište to tam, já to smáznu.
Ladislavaliev@atlas.cz
On ale mluví pouze o Praze 6
Kouknul jsem na to.
Při vší úctě. Snad Vás neurazím, pragmaticky okomentuji.
Pán mluví pouze o Praze 6. Píšete "PRAHU ŽÁDNÍ Vlasovci NEosvobodili❗"
Pán mluví, že Vlasovci neměli tanky!Což je doložitelná nepravda. Mám někde i fotky. (Kořistní T34 v rukou Vlasovců). Měli i jinou obrněnou techniku - stíhače tanků Hetzer.+ těžký zbraně..Bez nich by se odpor rychle zhroutil.
Pánovi bylo 14 let, neměl vojenský výcvik.. Pochybuji, že se vůbec zapojil do klasickýho boje. Neměl by šanci přežít moc dlouho.
Pomník chtěli v Řeporyjích pro vlasovce, tam bojovali prokazatelně..Nechápu proč do toho pán plete Prahu 6.
Televize RaptorTV, vlastník Žarko Jovanovič..
https://manipulatori.cz/pribeh-dezinformatora-zarka-raptora-jovanovice/
Nicméně..Souhlasím s tím, že Vlasovcům bych pomník nestavěl. Pouze pomník všem padlým (našim a rusům z obou stran)
Je to jen pro lidí, povídá někdo o něčem, já to nekomentuji a možná to komentování není zrovna dobré. Poslal mi to kolega, historik, který o tom píše. Je to kousek Prahy, za to nemohu.Že zrovna tam nebyla ROA je fakt, faktem je i to, že 132 příslušníků ROA ležicích v posteli v nemocnici vojáci Rudé armády postříleli. Prostě pravda je pravda a každy si musí najít své místo.
Pod tím dole to jsou možná mladí kluci a diví se, neb je ve škole nikdo nic neučil a Vy v tom vidité čert ví co.
ANO dnes existuji knihy, ktEré píši všechno, každý ysi může vybrat svoji
Ladislavaliev@atlas.cz
Paule,
při vší úctě, Praha je velké město a tak obklopit je vlasovci tanky to prostě nejde, co je však prokazatelné, hned jak slyšeli že Rusové jedou, naskákali do tanku a ujížděli směrem na západ. Určitě na některém předměstí byli a i v centru se ukázali, jsou tedy lidé, kteří je viděli a lidé, kteří je neviděli.
Těžké zbraně dostal Buňačenko až na Odře, kde měl hrdinně bojovat proti RA. Buňačenko nebyl hlupák, párkrát vystřelili a odejeli na štábu to zdůvodnili převahou RA.Chtěl bych říci, že jednotlivé fakty je nutno spojovat neb vše souvisí se vším
Jinak ty lidé na barikádách a padlo jich tam dosti, po válce neměli žádné výhody, nevztahoval se na ně paragraf (nemohu si číslo vybavit, omlouvám se)
Ladislavaliev@atlas.cz
Já nic takovýho nepsal. Starý pán tvrdil, že Vlasovci neměli tanky. Neřekl že je neviděl, ale že je něměli. No a oni je měli. S pomocí těžkejch zbraní zastavili i Waffen SS skupinu, a to nebyli amatéři..
Ale nemám sílu se dokola hádat nebo obhajovat. Vlastně mi to ani nedělá dobře.
nakonec pro zajímavost:Inspektor unif. pol. Praha (šstrážm. Rychecký) o 22. hod. hlásil, že armáda gen. Vlasova právě dorazila do Chuchle. Má tanky, koně a 2000 mužů. Na příslušná místa hlášeno.
Mám i pěknou knížku o povstání, rozprorů s tím co říká pán je mnohem víc..Ale pokud je názor, že Vlasovci vůbec nepomohli a Prahu osvobodila pouze Rudá armáda, nenadělám nic.
Jsou tam i krásný názory, že zastupitele co odstranili pomník by měli rusové postřílet, Koláře mučit v gulagu...
Člověk se v takovejch diskuzích raději neprojevuje, ta sorta lidí je dost agresivní.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.