V dnešní době již není problém si legálně pořídit zbraň či zbraně revolver Nagant byl jediným revolverem, který jsem vlastnil. Střílel velmi dobře, ale dnes při současném hodnocení bylo to bylo zlé. No tak alespoň pro ukázku co belgičtí bratři vymysleli,
Obrázky:
Ladislavaliev@atlas.cz
JSem se začetl ještě do knihy o povstání. (velmi dobře zdrojovaná přímo na dokumenty z archivů). Jedinou malou výtku k autorovi, moc nerozumí technice a zaměňuje tanky za stíhače tanků.
Zajímavá jsou jednání povstalců se západními spojenci, ti opravdu mohli být během pár hodin v Praze. Ale striktně dodržovali dohodu s SSSR.
Dost mě naštvalo počínání Sovětů..spousta našich vedoucích osobností z povstání byla na nátlak Sovětů perzekuována. (počínaje Kutlšvarem a dalšími, vykonsturované procesy, degradace atd.).
Tady aspoň menší článek, neskutečný.
Jsou k dispozici dokumenty, kde Němci přímo popisují instrukce na likvidaci zástavby, dožadují se bombardování (zápalné pumy)a sami aktivně a cíleně vypalují zástavbu a vraždí civilní obyvatelstvo.
- dávám PavloviIII plus, pochopil dnešní snahu Vlasovce úplně z povstání vymazat. Proto jsem jim tu dělal "advokáta", ač mě to netěšilo nijak.
https://dvojka.rozhlas.cz/ctyri-nejvetsi-myty-o-vlasovcich-v-praze-7463701
Ruská osvobozenecká armáda
https://www.valka.cz/651-Vlasovci-v-Cechach
Pokud si toto pořádně pročtěte, nebudete se všemu divit. Je zajímavé, že já jsem na to téma psal, ale nikdo to nečte? Jen proto, že jsem stara struktura??
dávám PavloviIII plus, pochopil dnešní snahu Vlasovce ....toto je směšné, neb právě dnes je snaha Vlasovce očistit a předhodit to tak rusům. Stále nevím, z čeho čerpáte a čemu stále nevěříte. ALE a to zdůrazňuji nechtěl bych, aby hlavní město bylo osvobozeno zrádci. Pokud Vy ano je to Váš problém. Nenávist vlastně ke všemu ve středověku vedla lidi na šibenice Vlasovci se na osvobození Prahy podíleli to je zřejmý fakt a Vy jste to zjistil teprve teď?? Vy lidé, technicky vzdělaní dokáže historická fakt upravit dle svého, většinou ale blbě.
Ladislavaliev@atlas.cz
Altmann já začal prapůvodně reagovat po postu, kde starý pamětník na proruském kanále RAPTOR TV tvrdil, že Vlasovci neměli žádnou zásluhu a nebojovali. To stejný tady pak tvrdil i barbar.(hned utekli a nijak nepomohli)
toto je směšné, neb právě dnes je snaha Vlasovce očistit a předhodit to tak rusům.
Nikde a nikdy jsem nezaregistroval, že by Vlasovce někdo očišťoval, jejich snaha se v poslední chvíli zachránit zásluhou byla zřejmá. Nikdo o ně moc nestál, tak odtáhli. Ale lokálně jejich pomoc váhu měla.
Můžu poprosit o nějakej článek, kde někdo Vlasovce očišťuje? Děkuji. Pokud vím, pouze Novotný chtěl jejich padlejm udělat pomníček.
Paule - četl jsi mé dva příspěvky k tématu Pražského povstání a vlasovců zde o dvě stránky zpět? - ve kterých jsem svůj názor shrnul do slov:
*vojáci Rudé armády (a jejich spojenci ve válce) se zasloužili o osvobození Československa a Prahy
Vlasovci se zasloužili (ať už byli jacíkoliv - více nehodnotím) za nezničení Prahy během Pražského povstání*
A otázky možného zapojení západních spojenců jsem se ve druhém mém příspěvku zde také dotkl, ale to zůstalo bez odezvy.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.