Moderátoři: smith, Altmann

Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

Vytvořeno:
21. 4. 2020, 21:44

Vlasovci neměli rádi bolševiky … a dobře věděli proč. Bolševiky vyvolaný hladomor na Ukrajině byl docela dobrý důvod nemít v lásce Stalina. Stejně jako u nás po srpnu 1968 málokdo nějak bezmezně věřil ve smysluplnost Varšavské smlouvy (pokud se smysluplností nemyslel teror).

To nacisté taky... Pavle nejspíš myslíš UPA ukrajinskou povstaleckou armadu(banderovce)...ikdyž ROA měla nejspíš stejný důvod.

Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com

Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

Vytvořeno:
21. 4. 2020, 21:52

Každej Sovětskej zajatec měl důvod nenávidět bolševiky. Jednak většinou rolníci..a druhak byli ve svojí vlasti označeni jako zrádci...

Rudá armáda nemá válečných zajatců, jen zrádců.

stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

Vytvořeno:
21. 4. 2020, 22:27

A když tady propíráme občas ta výročí, tak tetička Wiki připomněla, že Řím dnes slaví 2773. narozeniny.

A Adolf včera 131 years. Úctyhodný vek, ak ešte behá (nie profesionálne) niekde po Argentíne...😋
-s-

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

Vytvořeno:
21. 4. 2020, 22:50

A babička před pěti dny 110!😃

No, těžko říci, jak to oslavila.

Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

Vytvořeno:
22. 4. 2020, 09:55

Tak děti, trochu legrace a do práce.
Četl jsem knihu ruského historika, že Velká vlastenecká válka je zároveň pokračováním občanské války z let 1918-22. Ale zároveň pan profesor uvádí, že až taková pravda to nebude, neb Denikin byl v letech 1941-45 zastánce SSSR asi tak v kostce, uvádí tam hodně příkladu dobrého i horšího. Také zmínil situaci v USA v době hladu, však znáte i film hrozny hněvu. V každém státě bude opozice i v USA jsou paravojenské skupiny na jihu země. Já tyto knihy mám od dcera, učí Ruské studenty a tak ji informuji a nějaké knihy má, občas mi to i půjččí. Až se zbavíte zbytečné protiruské nálady uznáte, že SSSR padl a Rusko je přece jen něco jiného. Když vytahujete trumfy, tak Ruské také vyslalo do kosmu člověka a td. V technice plavu "plavu" zkuste se na ten problém dívat i z druhé strany.

Ladislavaliev@atlas.cz

Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

Vytvořeno:
22. 4. 2020, 10:18

Když se zajatci vraceli domů, tak to zase nebylo tak zlé, vše se prověřovalo a např. s generály osobně hovořil Stalin, to si vyhradil. Mnozí šli do gulagu, ale mnozí obdrželi svoji původní hodnost i řády. O generálovi Karbyševovi by jste to měli znát a takových bylo více. Karbyšev byl již za cara velký odborník a Němci jej chtěli využít na stavbě západního valu, odmítl a tak jej polévali vodou až umrzl. Když uvádíte jen to co se Vám libí, dokazujete, že toho moc nevíte. Zkuste vždy i druhou stranu. Kozáci nebyli příslušníky ROA. Byli samostatní.

Ladislavaliev@atlas.cz

Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

Vytvořeno:
22. 4. 2020, 10:58

Mně ten zpětný ráz zbraně také udivil, nevím tak alespoň obrázek moderny. Používali to i Angláni neb moda byla péro na klobouku.😋

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Ladislavaliev@atlas.cz

Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

Vytvořeno:
22. 4. 2020, 11:26

Když se zajatci vraceli domů, tak to zase nebylo tak zlé, vše se prověřovalo a např. s generály osobně hovořil Stalin, to si vyhradil. Mnozí šli do gulagu, ale mnozí obdrželi svoji původní hodnost i řády. O generálovi Karbyševovi by jste to měli znát a takových bylo více. Karbyšev byl již za cara velký odborník a Němci jej chtěli využít na stavbě západního valu, odmítl a tak jej polévali vodou až umrzl. Když uvádíte jen to co se Vám libí, dokazujete, že toho moc nevíte. Zkuste vždy i druhou stranu. Kozáci nebyli příslušníky ROA. Byli samostatní.

I Kozáci byli členi ROA /KONR. Ale popravdě jsem měl na mysli klany co řádili v Itálii, kde jim byla slíbena zem.

A se zajatcema píšu, co prohlásil Stalin..Jak pak dopadli po válce, je už jiná věc. Prohlášení bylo čistě účelový od Stalina, pro dobu války.
Já to pochopil tak, že chtěl za každou cenu zamezit hromadnýmu vzdávávní se..A nejlíp bojuje voják, kterej se bojí vzdát..

Kozáci z Ruska prchali i se svými rodinami a dětmi. Tam to bylo zlé, děti většinou do sirotčinců, ženské do gulagu na 5 let a chlapi 15 -2 let. Ale pravda je i ta, že při svém ústupu zabíjeli své vlastní lidi, Bělorusy a Ukrajince. Já stále říkám měli bychom se na vše dívat objektivně, je to i zajímavější ( Paule a Barbar díky,začínáte k tomu i tak přistupovat.

Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

Vytvořeno:
22. 4. 2020, 11:32

Kozák s označením ROA..

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

Vytvořeno:
22. 4. 2020, 11:35

klany co řádilY

fuj taková hrubice 👿

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.