asi jak to dovysvětlil tenzor, numismatická hodnota 0, cena výrobku - není to náramek ale asi šatlén (mám doma stejnej z ag kopějek), tak ten nějakou korunu cenu má. Několik stokorun bych se hádal, viděl jsem na aukru za 150 korun z 15ti kopějek.
Navíc byla otázka zda mince jdou ještě opravit, či se to vyplatí je opravit. Nikoliv na to jestli má šatlén cenu.😐

Mám stejný názor jako "jano7B9", kutilství našich "numismatiků" je opravdu velké a pokud se týká dodatečného označování mincí písmeny a po případě i čísly, tak to se například používá při zachycení padělané mince jako je na prvním obrázku padělaná pětikoruna 1926 z jiného kovu, která byla na Aukru prodána za 680 Kč.
Na dalším obrázku je je slepený slovenský padesátihaléř-259 Kč, dále 50 haléř vložený do 25 haléře-20 Kč, nebo 20 haléř vložený do 50 haléře-66 Kč a také "vykuchaná" koruna-103 Kč.
Vždyť na Aukru se prodá všechno.
Obrázky:

nevim,ja mam radost ze jsem to nasel,vzdycky kdyz mi prinesou sacky z banky tak je hned probiram,dneska jsem mel tuhle desetikacku a padesatku 1994:-) a dal jsem to sem ze zvedavosti a abych znal nazor,ja nic takoveho jeste nevidel ale je to fakt dost ciste provedene na to ze desetikoruna uz je prece jen trochu pevnejsi i kdyz na fotu z telefonu to nemusi byt tak patrne,kazdopadne dekuji za nazory,pokud by se mi povedlo ostrejsi foto tak ho pridam

Ty ceny mi nepřijdou nějak vysoké. Třeba 50 haléř vložený do 25 haléře-20 Kč. Když vemu kolik s tím měl dotyčný práce a ještě zničil 2 mince.

V žádném případě nedávat 50 koruny s uvolněným středem na výměnu do banky, lépe je dát do aukce na Aukru.
Zaznamenal jsem několik prodejů, jako například 2008 za 115 Kč, 2009 za 455 Kč a 2010 za 150 Kč (jsou to všechno mince, které byly raženy v milionových nákladech 9.528.300, 36.719.050 a 17.210.000 kusů), takže žádná vzácnost.
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.