Azes: zkuste to dát do vlákna ocenění v antických mincích, třeba se spíš chytne někdo přímo tam.
azes:
len tak zbezne,
skus pozriet sem:
su to skoncene aukcie, takze ceny realne.
pozor, su tam aj falza.
jacisin76@yahoo.com
Páni, narazil som na takúto zaujímavosť. Nikde na nete som zatiaľ k tomu nič nenašiel. Sprvu som premýšľal ako mohla takáto chyba vzniknúť. A jediné čo sa mi k tomu hodí, je že počas razenia týchto mincí, raz muselo razidlo takpovediac udrieť samo o seba, bez vloženého (hliníkového krúžku) a tým sa na vrchnej strane razidla premietla časť spodnej a naopak. To sa potom muselo ukázať na nasledujúcich minciach a moja by nebola jediná. Myslím že na fotkách je to dobre vidieť. Bolo by možné nájsť nejaké záznamy aj o poškodení razidla? Akú by teoreticky mohla mať táto minca hodnotu, keby sa potvrdil takýto prípad?
Obrázky:
Patrik K.: Tohle se vídá pomerne casto a bylo to tu jiz take diskutovano. Poskozene razidlo to nebude. Je treba si uvedomit, ze relief vystupujici na minci z plochy je na razidle vyryt, takze razidla by se srazila jen plochami. Cena bude minimalni, sberatele chyborazeb maji ve sbirkach lepsi špeky.
numismat@seznam.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.