Moderátoři: numismat, smith

stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

Vytvořeno:
5. 11. 2017, 20:17

Mal,ale začína.A to býva ťažké...😋
-s-

Radecek123

Uživatel

Zaregistrován:
5. 11. 2017

Vytvořeno:
6. 11. 2017, 12:34

Omlouvám se opravdu za foto

numismat

Moderátor

Zaregistrován:
25. 7. 2006

Vytvořeno:
6. 11. 2017, 12:40

Radecek: OK - priste uz snad budou fotky lepsi.

numismat@seznam.cz

messerschmitt

Uživatel

Zaregistrován:
13. 2. 2014

Vytvořeno:
6. 11. 2017, 19:24

Ahojte,poprosim skusenejsich o urcenie a orientacnu cenu.
Pre mna je to uz dost dozadu😉

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Clix

Uživatel

Zaregistrován:
13. 11. 2017

Vytvořeno:
13. 11. 2017, 04:18

Prosba o radu jak postupovat při prodeji sbírky.
Hezký den,
zdědil jsem sbírku mincí. Převážně ČR po roce 1918, ale i něco málo z Rakousko-Uherska a jiných evropských zemí od řekněme 18. stol.
Hodně českých stříbrných pamětních mincí.
Co doporučujete jako vhodný postup prodeje, co ocení sběratel?
Nabídku po jednotlivých mincích a nebo je naopak atraktivní dát do nabídky naráz "hromadu" třeba pětikorun různých ročníků od první republiky po 1989?
Nebo celou sbírku? Ale bude si někdo chtít kupovat i spoustu "bordelu"?
Jedná se o sbírku velmi nesystematickou, na druhou stranu zaujaly mne nějaké "ošklivé plíšky" vyčnívající mezi běžnými mincemi a měly dost vysokou cenu v řádu tisíců.

Nechci tu nikoho moc otravovat spoustou dotazů, obzvláště, když hodně cen se dá dohledat na webu. Jakými radami doporučíte se řídit a jak prodat za oboustranně férové ceny. Nerad bych se nechal ošidit od nějaké překupníka vychcánka a na druhou stranu vidím, že mnohých krásných mincí je v nabídce spousta ve skvělé kvalitě za docela dostupné ceny.
Takže - sice to není dotaz na ocenění konkrétního kusu, ale snad úplně mimo téma není.
Děkuji moc za odpovědi, tipy a rady.

Profilový obrázek
oliver

Moderátor

Zaregistrován:
15. 7. 2007

Vytvořeno:
13. 11. 2017, 07:33

to se dost odviji od toho, kolik mate volneho casu. pokud Vam nevadi nad tim stravit vic casu, tak doporucuji ramcove nafotit a poptat se a postupne nabizet po mensich celcich, ale i po kusech. pokud chcete mit vse rychle z krku (byt za cenu rizika, ze nechate vydelat nekoho jineho), tak to prodejte jako celek - na 99% to koupi prekupnik, ktery si ten cas s rozprodejem da a samozrejme to koupi za cenu, takovou, aby vydelal.

i v hromade petikorun, zdanlive stejnych a obycejnych, muzou byt nektere speky, ktere svoji cenou strci zbyvajici do kapsy.

jo a pokud tam jsou ruzne casopisy a knihy s numismatickou tematikou, doporucuji nevyhazovat, i ty si sve zajemce umi najit.

Horacio

Uživatel

Zaregistrován:
7. 4. 2008

Vytvořeno:
13. 11. 2017, 07:57

Zdravím,
to je jednoduché:

1. možnost - méně práce, rychleji peníze, méně peněz = prodat to najednou, nebo po několika částech

2. možnost - více práce (focení, nabídky, apod. - mnohem více stráveného času), peníze postupně (tedy pomaleji), více získaných peněz = prodat po kusech

numismat

Moderátor

Zaregistrován:
25. 7. 2006

Vytvořeno:
13. 11. 2017, 08:41

Souhlas s kolegy, a doporucuji jeste pred prodejem udelat fotky a cenu minci zkonzultovat se sberateli, napr. zde na foru, nebo muzete napsat mail třeba mě na numismat@seznam.cz

numismat@seznam.cz

Garfield52

Uživatel

Zaregistrován:
7. 7. 2010

Vytvořeno:
14. 11. 2017, 08:03

Prosba o radu jak postupovat při prodeji sbírky. Hezký den, zdědil jsem sbírku mincí. Převážně ČR po roce 1918, ale i něco málo z Rakousko-Uherska a jiných evropských zemí od řekněme 18. stol. Hodně českých stříbrných pamětních mincí. Co doporučujete jako vhodný postup prodeje, co ocení sběratel? ...

Nejlepší dát to někam do aukce. Lepší věci se můžou dražit jednotlivě a "sajrajt" po nějakých pytlíkách.🙄 😈 😈

petich

Uživatel

Zaregistrován:
14. 11. 2017

Vytvořeno:
14. 11. 2017, 14:23

Dobrý den, mohl by mi prosím někdo poradit s určením těchto pražských grošů?
U první jsem vyluštil Václav II. (?) a druhé Jan I. (???) Lucemburský (?).
Předem děkuji za jakoukoliv radu. Petr

Obrázky:

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.