Moderátoři: numismat, smith

Profilový obrázek
kapka

Uživatel

Zaregistrován:
10. 12. 2014

#911 3. 1. 2015, 17:35
kapka: pro orientaci muzete nahlednout do moji nabidky nekolika tisic minci, viz nize, cena ovsem zavisi i na stavu atd. Take vezmete v uvahu, ze mnoho minci je velmi beznych a tedy tezko prodejnych. Takove se pak daji uplatnit jedine v konvolutech typu 100-150-200 korun za kilo minci ... Pokud si s necim nebudete vedet rady, udelejte fotky a dejte je sem na forum.

díky, zatím jsem se prokousala SRN, podle tabulky jsem si tak jakštakš vypočítala, že hodnota mincí fakt nic moc (10-20kč), ale při násobku množství to není zas tak zanedbatelné , nebo jsem to špatně pochopila?A uvedené mince jsou běžné a tudíž v podstatě neprodatelné za uvedenou cenu?

Profilový obrázek
oliver

Moderátor

Zaregistrován:
15. 7. 2007

#912 3. 1. 2015, 18:43

ma to drobnou potiz. ty ceny jsou ceny, ktere (mozna) plati na nemeckem trhu a to za predpokladu velmi slusne zachovalosti (numismatikum vadi, hlavne na novodobych mincich, kazdy sram ci uhoz a cena jde opravdu strmne dolu). u nas vam za to ty penize nejspis nikdo neda ani v idealnim stavu, kolegove opravdu nejsou daleko od pravdy, ze se to prodava na kila. jde o to spis se podivat do katalogu, jake mince jsou vyrazne cennejsi a mrknout, zda se vam do te hromadky nejaka takova nezatoulala. zbytek (korunove polozky) spis pak darujte zacinajicimu sberateli, protoze budete mit vic prace s tim to nafotit, vystavit a prodat, nez se za tu cinnost muze realne vyplatit. ty nejbeznejsi totiz obvykle skoro kazdy ma a rozumny zacatecnik je zas nebude kupovat, usetri si penize take na lepsi kousky, protoze tech beznych je po ruznych blesacich a burzach vzdy dostatek (a v prebytcich od pokrocilejsich sberatelu). vetsina je zkratka nejspis realne neprodejna a pokud, tak odhaduji, ze za 1/10 ceny, co vam vyjde.

Profilový obrázek
numismat

Moderátor

Zaregistrován:
25. 7. 2006

#913 3. 1. 2015, 19:53

kapka: Vetsina minci SRN ma cenu rovnou nominalni hodnote, tj. asi 14 korun za marku. U nas jsou prodejne kolem 10 korun, a to jen vyssi nominalni hodnoty (rekneme 0.50 DM+). Moje nabidka je urcena pro sberatele, kteri shaneji urcity rocnik a mincovnu k doplneni sbirky, takze jsou ochotni par korun zaplatit. Snazim se, aby slo o mince v co nejlepsim stavu. Ostatni nemecke mince, ktere mi prochazeji rukama, posilam do Nemecka na vymenu za eura. Nebo prodavam kilo kolem 150 korun (feniky, 2feniky).
Obecne v moji nabidce mince za 5-10-20 Kc jsou velmi bezne a prodejne v horizontu let; dalsi prebytky proto prodavam po kilech. Zrovna ted mam nekolik kg na nejmenovanem aukcnim serveru, cena jedne mince v takovem souboru vychazi asi na 60-70 haleru... V pripade zajmu je jiste najdete, nick tam mam stejny.

numismat@seznam.cz

Profilový obrázek
kapka

Uživatel

Zaregistrován:
10. 12. 2014

#914 4. 1. 2015, 00:32
ma to drobnou potiz. ty ceny jsou ceny, ktere (mozna) plati na nemeckem trhu a to za predpokladu velmi slusne zachovalosti (numismatikum vadi, hlavne na novodobych mincich, kazdy sram ci uhoz a cena jde opravdu strmne dolu). u nas vam za to ty penize nejspis nikdo neda ani v idealnim stavu, kolegove opravdu nejsou daleko od pravdy, ze se to prodava na kila. jde o to spis se podivat do katalogu, jake mince jsou vyrazne cennejsi a mrknout, zda se vam do te hromadky nejaka takova nezatoulala. zbytek (korunove polozky) spis pak darujte zacinajicimu sberateli, protoze budete mit vic prace s tim to nafotit, vystavit a prodat, nez se za tu cinnost muze realne vyplatit. ty nejbeznejsi totiz obvykle skoro kazdy ma a rozumny zacatecnik je zas nebude kupovat, usetri si penize take na lepsi kousky, protoze tech beznych je po ruznych blesacich a burzach vzdy dostatek (a v prebytcich od pokrocilejsich sberatelu). vetsina je zkratka nejspis realne neprodejna a pokud, tak odhaduji, ze za 1/10 ceny, co vam vyjde.

...já to nějak tušila, proto jsem se ptala, na co si mám dát pozor....co pořípadě dohledávat(ročník, hodnotu, písmenko u ražby), než to rozdám....jen jsem nějak se ztratila v té tabulce, co mi poslal nunismat......reálná cena, náhodný proděj, běžná cena?.....takže pro mě mnoho otazníků

Profilový obrázek
oliver

Moderátor

Zaregistrován:
15. 7. 2007

#915 4. 1. 2015, 00:33

hledejte tu nejnizsi, ta bude nejbliz pravde.

Profilový obrázek
kapka

Uživatel

Zaregistrován:
10. 12. 2014

#916 4. 1. 2015, 00:44
kapka: Vetsina minci SRN ma cenu rovnou nominalni hodnote, tj. asi 14 korun za marku. U nas jsou prodejne kolem 10 korun, a to jen vyssi nominalni hodnoty (rekneme 0.50 DM+). Moje nabidka je urcena pro sberatele, kteri shaneji urcity rocnik a mincovnu k doplneni sbirky, takze jsou ochotni par korun zaplatit. Snazim se, aby slo o mince v co nejlepsim stavu. Ostatni nemecke mince, ktere mi prochazeji rukama, posilam do Nemecka na vymenu za eura. Nebo prodavam kilo kolem 150 korun (feniky, 2feniky). Obecne v moji nabidce mince za 5-10-20 Kc jsou velmi bezne a prodejne v horizontu let; dalsi prebytky proto prodavam po kilech. Zrovna ted mam nekolik kg na nejmenovanem aukcnim serveru, cena jedne mince v takovem souboru vychazi asi na 60-70 haleru... V pripade zajmu je jiste najdete, nick tam mam stejny.

.....také už mě napadlo, to hodit do německé banky, ale dříve jsem chtěla vědět, zda se tam nenachází náhodou něco hledanějšího ,vzácnějšího.....už jsem s radostí podarovala známé krabičkou od sirek naplněné sadou mincí SRN, jelikož už téměř všicí zapomněli, za co nedávno velice často jezdili nakupovat

Profilový obrázek
kptjaros

Uživatel

Zaregistrován:
12. 2. 2011

#917 8. 1. 2015, 11:07

Zdravím pomůže někdo určit tento tolar? Předem děkuji kpt...

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
Kucera

Moderátor

Zaregistrován:
6. 7. 2009

#918 8. 1. 2015, 11:49

Nizozemí, Západní Frísko

Profilový obrázek
denar

Uživatel

Zaregistrován:
6. 2. 2008

#919 8. 1. 2015, 11:50

kptjaros: snad jeden z nejběžnějších tolarů tohoto období vůbec. Holandsko, West Friesland, 1621. Cena okolo 100 EUR

Sbírám denáry, groše a další mince až po Leopolda I. Rád koupím jednotlivé mince i celou sbírku.
mince01@seznam.cz

Profilový obrázek
alarich

Uživatel

Zaregistrován:
15. 4. 2010

#920 8. 1. 2015, 11:58
Zdravím pomůže někdo určit tento tolar? Předem děkuji kpt... Obrázky: ...

no jo žoldík z 30.leté😉

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.