Děkuji všem za ohodnocení a rady.
Ano, je pravda, že je to široký záběr, bylo to doopravdy kvůli zkušenosti a něčemu v ruce. Vzhledem k tomu, že příští burza mne potká asi tak za rok, prostě sběratelské srdce "něco chce". :-)
Možná se Vám stavy zdají mizerné, ale lepší tam buď nebyly, nebo násobně dražší. Navíc plná hala Argentiny, Etiopie či domácích, od nás (čímž myslím i R-U) skoro nic. Proto vybrat cokoliv koupitelného bylo pro někoho s mými NEznalostmi skoro nemožné. Tohle je výsledek. :-)
Antika spíš abych "jednu antickou měl" - jako kuriozitu, tolary proto, že se mi hrozně líbí a možná se jim budu věnovat (tyhle mi přišly na tu cenu dost kvalitní) a dvacetníky že jsou zhruba z toho, co začínám sbírat.
Pokud by mi KDOKOLIV z Vás poradil, kde R-U mince koupit v LEPŠÍCH = sbírkových stavech a nepředražené, byl bych moc vděčen. Už jsem schytal kritiku "cos to koupil", ale radu kde teda koupit lepší, jsem neslyšel.
A ještě - jak byste výše uvedené ohodnotili kvalitativními stupni - vše 3/3? Díky.

Filozof:
Na rovinu, konkrétní radu kde výhodně nakupovat Ti nikdo nedá ze dvou důvodů:
1/ nic takového jistého a univezálního neexistuje
2/ pokud někdo má "zdroj" kde se občas něco zajímavěji ukáže, tak si nebude podřezávat pomyslnou větev...
To je prostě realita a relativní šanci má každý stejnou jak v aukcích, tak i jinde. 🙂
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Filozof:
běžné mince (já sbírám RU a ČSR) se dají dobře koupit na Aukru za pár korun... ale vzácnější nebo mince co se padělají bych tam asi nekupoval... jinak co třeba leší trhy](http://www.blesi-trhy.com) nevím odkud jsi, ale určitě jsou po celé ČR chce to jen pohledat na netu kdy a kde se konají ve tvém kraji... a jako poslední možnost bych viděl specializované numismatické obchody z mé zkušenosti jsou tam mince ve špatném stavu a docela drahé, ale dobře se tam nakupuje numismatický materiál jako alba, kapsle, boxy atd...

řekl bych tak max. ta dolní hranice napsaných cen
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.