Moderátoři: numismat, smith

Profilový obrázek
denary

Uživatel

Zaregistrován:
18. 1. 2010

#971 27. 1. 2015, 17:40

ten 3 krejcar 1628 mám v lepším stavu asi za 300 a nikdo ho nechce

Profilový obrázek
Filozof

Uživatel

Zaregistrován:
19. 1. 2015

#972 28. 1. 2015, 11:47

Voloda ad aukce
No jo no, pro mne prostě jsou české aukce moc daleko. A tady není ten správný materiál, a pokud, tak drahý (jako vše).
Ale děkuji za dobře míněnou radu.

Profilový obrázek
Filozof

Uživatel

Zaregistrován:
19. 1. 2015

#973 28. 1. 2015, 11:49

Dracek ad "na rovinu"
Ok. Díky za objektivní pohled. Byl jsem zjevně naivní. Obchod, obchod a zase obchod. Jsem prostě z jiného těsta.
Ale děkuji - je potřebné to vědět a nedělat si iluze.

Profilový obrázek
Filozof

Uživatel

Zaregistrován:
19. 1. 2015

#974 28. 1. 2015, 11:56

martas01
Díky za konkrétní radu. Jak jsem psal výše, pro mne není bohužel osobní účast na aukcích a burzách v ČR možná - s tím prostě nehnu. Proto hledám jinou možnost (přebytky sbírek pokročilejších sběratelů ap.)
Aukro v jisté omezené míře (nechat si to zaslat na něčí adresu v ČR) mám, ale nemohu zneužívat přátel moc často. A především mne každý varuje, že "Aukro NEEE!" Tak se trochu bojím.
Bleší trhy jsou i zde - ale to je takové náhodné občas a trefit tam na kvalitní minci bych považoval spíš za zázrak než náhodu.
Aukce ČNS s dražením na dálku by byly občas řešením, ale oni neposílají s platbou na účet, pouze dobírkou!
Děkuju.

Profilový obrázek
kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

#975 28. 1. 2015, 11:59

Možná kdybys napsal, kde se momentálně vyskytuješ, poradí Ti někdo nějaký obchod nebo burzu v Tvém okolí. Takto těžko radit, když nevíme, jestli zrovna pobýváš někde v iglů na severním pólu, nebo u indiánů v amazonském pralese😉

Profilový obrázek
Filozof

Uživatel

Zaregistrován:
19. 1. 2015

#976 28. 1. 2015, 12:00

janpeter
No, upřímně řečeno se mi odsud zatím spíš dostalo rad, že každý jede na vlastní triko a dělám všechno špatně. :-) Což je asi pravda, ale konkrétně mi to moc nepomohlo. Ale aspoň se budu dívat do nabídky mincí zde - kdyby náhodou.
Díky za názor.

Profilový obrázek
Filozof

Uživatel

Zaregistrován:
19. 1. 2015

#977 28. 1. 2015, 12:14

kacuro
Pobývám v Basileji a o burze, na které jsem tu byl v neděli, jsem psal výše. Mincí z našich končin (oborů) málo a drahé (i díky průšvihu s kurzem :-(((() Čili naděje na koupi něčeho zde, je malá. Pro příklad - bežné koruny FJI 1912 - 1916, které se v ČR dají sehnat ve špičkové kvalitě za 150 Kč, zde (po přepočtu) vyjdou na 400 Kč. To prostě není použitelné. U krámů předpokládám to samé.
Čili pro mne je cesta spíš v tom - nějak vyřešit občasný nákup na dálku v Čechách (podle foto třeba), zaplatit převodem a pak si to moci odebrat třeba 2x za rok. Vím, že je tu každá rada drahá, ale musím vyjít z toho, v jaké situaci jsem.
Ježdění po celé Evropě - jak mi někteří radí - je pro mne z časových i finančních důvodů nepoužitelné. (A vzhledem k začátečnickému repertoáru i znalostem i zatím nesmyslné.)
Kdyby Tě něco rozumného napadlo, budu vděčen.

Profilový obrázek
kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

#978 28. 1. 2015, 12:33

V tom případě je spíše lepší sbírat Švýcarské mince, které tam seženeš patrně za hubičku. Nebo nějaké Německo či Francii. Zkrátka něco, co má k této oblasti blíže a dá se sehnat za přiměřené peníze ...

Profilový obrázek
Voloda16

Uživatel

Zaregistrován:
17. 3. 2012

#979 28. 1. 2015, 13:17

a co aurea, dukát a zahraniční akce v rakousku a německu? když už chceš sbírat to co uvádíš. hodně lidi to tak dělá. ano, euro tomu teď moc nepomáhá, ale za lepší kousek si beztak skoro vždy někde připlatíš

Profilový obrázek
martas01

Uživatel

Zaregistrován:
21. 12. 2012

#980 28. 1. 2015, 14:11

Filozof:
Co se týče toho Aukra řeknu ti ještě jednu věc. Z pohledu mě před nějakými 3-4 lety kdy jsem začínal se sbíráním aktivně tj. že jsem začínal nakupovat mince jsem nakupoval jen v numismatických obchodech, jsem z OV a tady v okolí jsou zhruba 3 a jeden myslím v Havířově + ty bleší trhy. Pak ale jsem zjistil, že pro mě jako začátečníka je lepší běžnější ročníky kupovat na Aukru kde se dají sehnat v lepší zachovalosti (i 0/0) za podstatně nižší cenu, která je blíž těm co jsou uvedeny v různých internetových katalozích. Na tom Aukru je základ dobrá fotka, ať vím do čeho jdu, když není tak prostě nepřihazuju. Samozřejmě že jsem se už i spálil například mi domů přišla mince co se leskla jak psí kulky, bohužel ze scanu se to nedá poznat jestli je nebo není čištěná, z dobré fotky, která je focena na denním světle ale ano 😉 To jsou moje postřehy co se týče Aukra a já naopak říkám, že pro začínajícího sběratele je Aukro nejlepší možnost, hlavní je vybírat si aukce s kvalitníma fotkama a moc nepřeplácet 🙂

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.