Moderátoři: smith, babygulka, regula_jan, kolo101
Zaregistrován
18. 4. 2020
Dovolil jsem si Vam ukazat ojedinelou celistvost RU ... 23.12 . 1914 Ungar brod ( uhersky brod) zaslan - Nemecka skola . Zidnice u Brna .Exspress - Prichozi Raz. 24.12.1914 (Vesele vanoce😀) Schimitz (zilenice). Dopis 20,21 g = 41 g Tarif 20g =10 h+21g je 15 h = 25 h k tomu poplatek Exspress 25 = 50 h sprave porto Znamka je Michel Kat. 147+ 147/1 DV v pismenu FRAN— PRAN. Deskova vada na Dvou- pasku na dopise je zcela ojedineli vyskyt ... prachtstück.👍
Obrázky:
Zaregistrován
18. 4. 2020
Prichozi
Obrázky:
Zaregistrován
12. 6. 2012
Šimice (=) Židenice (!!)
A tak mne napadá, že jsem snad naživo ještě neviděl.
Zaregistrován
18. 4. 2020
To nejsou simice... schimitz = zidenice
Zaregistrován
12. 6. 2012
Ale só to Šimice!!😃 Modří vijó, červení maj Smolíka.😋
Šimice, nebo taky Marvanov. I když Šimičáci, pokud ešče ňácí žijó, to vidijó ináč.
Zaregistrován
18. 4. 2020
Tak to sorry ale vubec tomu nerozumim o cem je rec? Nejsem z Moravy a ziji vice jak pul meho zivota ve svycarsku 👍no nevadi hlavne se bavite 😀😀😀😀
Zaregistrován
12. 6. 2012
Prostě se to tak říká. Šimice. Jenom je otázka, jestli v těch Šimicách vlastně ešče só ňácí starousedlíci, rodilí Šimičáci. Už to tam néni co bévalo.😉
Zaregistrován
18. 4. 2020
Jo pane us nic neni co bevalo 😀jako drive, ale co us ... hlavne ze si clovek muze jeste za beeekat 😂😂 no doufam ze jsem vas trochu timto tamatem pobavil a preji Vam hezky vecer
Zaregistrován
12. 6. 2012
U nás byla před časem taková kampaň, že staří volí komunisty, tak aby je vnoučata přesvědčili, že komunisty ne. Jako nevím, ale ti staří měli na komunisty pifku, protože jim sebrali pole, kravku, koňa, sebrali krám, živnost, statek, a tatu, manžela, poslali na nucené práce. Ale možná se tohle do Prahy tehdy nedoneslo.😉
No ale to nic nemění na tom, že razítko "Židenice" jsem ještě v ruce neměl.
A kdybyste tam někde našel vlakové razítko "Líšeň - Černovice (případně Brno - Černovice)", tak uděláte záznam do historie.
Zaregistrován
18. 4. 2020
souhlasim s vami...:Moje rodina byla donucena opustit rodnou zem.a to jen proto ze byla uspesna .::: se proste nelhodilo do systemu ideologie systemu !Kazda doba Ma sve cerne stranky. Jo ale chci rict ze . Ze to opravdu nikdy nezmnenilo myslenky svobodneho cloveka.... A pokud se postesti a najdu razitko Lisen-cernovice urcite to koupim a budete prvni koho budu informovat,,, zatim zdar
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.