Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
12. 10. 2007
Archypov napsal/a:
....... ktovie kto sa začal špecializovať na pražské groše po prečítaní našich diskusií...😎
Také mi příjde ,že je těch zájemců o PG čím dál víc a s rostoucí poptávkou roste i cena😞 ,takže cenový pokles také nepředpokládám...
Zaregistrován
12. 10. 2007
To Oliver : Musím dát Grofikovi za pravdu 😉
Zaregistrován
7. 10. 2006
s těma cenama je to tak jak to je, kupříkladu někdy začátkem týdne se na aukru dražila kniha Jirky Hány - rubní značky na PG a šla tam za 600,-, když jsem výherci poslal odkaz na aureu, kde ta kniha vyjde na 120,-, tak mi paní napsala, že denně pracuje 10-15 hodin, možná i víc a tak nemá čas se dívat jinam, jestli to nebude levnější .... to jsem si musel poklepat na čelo, no ale asi si za ty hodiny vydělá těžký prachy a tak jí nevadí, že knihu zaplatila 5x😞 tak se pak ničemu nedivte😃
ale dneska mě překvapil vasilij, že vyfouknul toho Václava IV. Mad-Rab, to je snad poprvé, co si pamatuji, že ji někdo přehodil😃
Zaregistrován
12. 8. 2006
To kacuro: pošli mi prosím odkaz na tu aukci - já totiž nic nedražil - jedině že by si někdo dal podobný nick >:o
Zaregistrován
7. 10. 2006
je promiň, on to byl Libor, jsem si vás spletl😃
Zaregistrován
6. 11. 2008
Já bych řekl, že trend bude asi takový:
1/ relativně běžnější mince starší cca 100 let v překrásných a luxusních stavech se už budou tlačit stále jen nahoru(luxusní neznamená, že to napíše prodejce, ale skutečný stav mince)
Příklad: Cu i Ag mince Marie Terezie, Josefa II., FrantiškaII. atd. ve stavech blízkých 0/0
2/ nádherně zachovalé nejnižší drobné Ag nominály různé půlkrejcary a krejcary opět ve stavech blízkých 0/0 nejhůře +1/1+
3/ vzácné drobné nominály mincovny a ročníky z malou produkcí mincoven v pěkných zachovalostech z tolarového období, neboť zdražováním materiálu toto bude pravděpodobně sbírat aktivněji větší množství lidí, kteří ale budou chtít jen pěkné věci a cena bude až druhořadá.
4/ Výjmečné typy mincí(hodně odlišné typy a výrazné varianty, ročníky, ne opisové varianty) a vzácné ražby grošového(a počátku tolarového) období jako takového.
5/ Všeobecný světový trend sbírání a investování u mincí - jen do skutečně luxusní zachovalosti!!!!!!!!!
U těchto mincí mimo nějaký krátkodobý jev nelze očekávat snížení cen spíše naopak!
Naopak u běžných a průměrně zachovalých mincí budou spíše stagnace nebo dlouhodobě poklesy cen(to platí i o groších), nebo pokud se nejedná o vzácné ražby, které v lepších stavech neexistují.
Samozřejmě je to i o počtu momentálních zájemců a jejich okamžité solventnosti, ale těchto dalších ekonomických případně psychologických vlivů by se našlo více.
Toť můj soukromý názor…. 😉;);););)
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
10. 1. 2008
kacuro: když jsem viděl, že přihodil Topa, tak už jsem do toho nechtěl jít. Ale pak přihodila Mad-Rab a to mi nedalo. Tak jsem to udělal tak jak ona. V poslední sekundě maximum toho, co jsem za něj byl ochoten dát.
Zaregistrován
22. 4. 2007
U nás pořád fučí vítr, tak jsem musel přihazovat dřív, než zase vypadne wifina, ale i tak bych více nedal. A ohledy nebrat, klidně přehazovat.
Zaregistrován
20. 8. 2007
llibor gratuluji
ač to patří spíše do rubriky V IV. musím Ti ho pochválit - hezkej grošík - já bych řekl H. VI e/1 hezky patrný trn který se začíná diskutovat právě v rubrice V IV.
Zaregistrován
10. 1. 2008
jacx: díky.
Archypov: Tak ti to s tím grošem nevyšlo. Je to škoda. Ale šlo to vysoko.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.