Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Podle mě to bude s tím groše z Áčká podobný optický klam jako tady u tohoto groše.
[
Také je ošemeté říci jestli to je nebo není kroužek😞
Jinak zde se pochlubím svým grošíkem s tečkou😉
[
Když nejde o život, tak jde o h..no
http://cnspg.cz
to lukeH2O - parádní kousky oba - ono u těchto pozdějších variant narazit na nějaký aspoň trochu symetrický a s hlubší ražbou opravdu není snadné
to korunka - právě, že podle fotky to vypadá na kroužek, ale u této varianty tam má být plná tečka - proto si myslím, že tam spíše není nic - snad se definitivní verdikt dozvíme
- ale nedávno jsem četl zajímavý článek o jiném Karlově groši se dvěma kroužky 😉 - to je paráda, ten jen tak někdo nemá
koukal jsem teď jen do starší (knižní) typologie V. Pinty z roku 2005:
stav mince ani fotky není ideální (ale ani zcela zoufalý), přesto se dá řici, že máte správně určeno, že jde o Pinta V. c
dále to bývá problematické a slabinou jsou právě ta písmena S, která ne vždy odpovídají realitě
lícní foto, ale musíte oproti tomu, jak je zde vloženo, otočit o 90° proti směru hodinových ručiček - pak je líc správně orientovaný a S vypadá jako pootočené S u V.c/2 - ale vzhledem k tomu, že opisy nejsou patrné celé nechal bych určení jen Pinta V. c
(rozdíl mezi V c/4 a c/10 není až tak v písmenu S, ale v zápisu BOENIE vs BOEMIE a KAROLVS vs BAROLVS)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.