Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
20. 8. 2007
to Kucera :
s určením souhlasím
v koruně ani písmenu P bych nehledal žádnou raritu
koruna je podle mne jen poněkud lépe vyražená než bývá zvykem a proto perly v dolní obruči takto vyniknou, řekl bych podobně jako tady
[
nebo tady
[
písmenko P jsem také takové neviděl - myslím však, že to je defekt vzniklý při procesu ražby
Zaregistrován
6. 7. 2009
Dekuji.
Zaregistrován
31. 7. 2007
Dávám fotky dalšího přírůstku do své sbírky. Tentokrát jde o groš Karla IV. Mohl by to být Hána IV. a/1? Předem dík za pomoc s určením.
Obrázky:
Zaregistrován
9. 7. 2007
jj, je to tak, groš je správně určený IV. a/1, jen pro přesnost bych uváděl Hána/Pinta :-) V tomto případě i podle Pintovy neupravené chronologie (Chomutov 1999) jde navíc shodně o variantu IV. a/1...
Zaregistrován
31. 7. 2007
Díky za potvrzení. Ještě jsem nafotil svůj jeden starší kousek. Myslím že jde o Hána/Pinta 😉 typ číslo II. a/3. To 3 soudím podle tvaru písmene R ve slově GRATIA. Je tomu tak?
Obrázky:
Zaregistrován
9. 7. 2007
tady musím opravit... je to II. a/2 a to podle křížku mezi KAROLVS PRIMVS; var. 3 tam má kroužek! U trojky je u těch písmen R a B malý kroužek; podobně i u var. I. a/2 - viz obr.
Obrázky:
Zaregistrován
31. 7. 2007
To patason: Díky za opravu. Asi mám nějaké špatné podklady🙂. Mám nějaké pdf nová typologie 2007 a u varianty a/2, a/3 a a/4 tam mám křížek. Až u a/5 tam je kroužek.
Dnes jsem myslím sehnal typ VII. a/1 (soudím dle rozdělovacího znaménka mezi KAROLVS PRIMVS - je to x). Jakmile budu mít čas tak nafotím. Jen bych se chtěl ještě zeptat který typ (nebo typy) jsou u Karla IV. vzácnější (méně se vyskytující)?
Zaregistrován
6. 7. 2009
V.Pinta uvadi ve sve typologii (Chomutov 2005) graf vyskytu jednotlivych typu PG Karla IV. v nalezech takto:
Nejcastejsi vyskyt typy I. a V., dale smerem dolu typ III. a typ IV. Nejvzacnejsi typ uvadi II. (s krouzkem ve smycce ocasu lva).
Pozor - opakuji ze cisla typu jsou z Pinty.
Zaregistrován
9. 7. 2007
To Sevci: asi máte opravdu špatné podklady, já tam mám II. a/1 dva kroužky, a/2 křížek, a/3 kroužek, a/4 křížek a a/5 kroužek
Když jsem kdysi to PDF dal k dispozici na web pobočky, upozorňoval jsem, že jde o pracovní verzi. Poslední aktualizaci jsem dělal někdy před půl rokem, kdy jsem byl upozorněn na překlep u číslování variant (byla tam někde 2 stejná čísla po sobě), když členové pobočky začali typologie přepracovávat na web - aby mohla začít fungovat databáze. Varianty jsem ale tehdy myslím už neupravoval. Každopádně pracovní verze znamená, že je třeba si ji neustále aktualizovat;-) Aktuální verzi tabulky dám co nevidět pro členy pobočky na náš web, takže si ji jako člen ČNS PG budete moci stáhnout;-)
Zaregistrován
10. 6. 2006
Chcel by som sa spýtať, či by som ako nečlen mohol dostať aspoň túto aktuálnu verziu k dispozícii. Mám na to jeden malý dôvod; ako nečlen, ale ako priateľ Pobočky robím pre Pobočku jednu prácu kde využívam túto Hánovu verziu typologie Karla IV. Pokiaľ nebudem mať k dispozícii aktuálne podklady, tabuľku samozrejme nebudem môcť dokončiť. Vravelo sa tu už veľa o výnimkách čo sa týka náhľadov na stránkach ČNS PG, chcem teda priamu odpoveď, či sa budem môcť dostať k aktualizovanej typológii Karla IV. Pokiaľ sa výnimka neuplatní, tak samozrejme nebudem môcť z objektívnych dôvodov prácu dokončiť a všetky svoje podklady odovzdám Oliverovi. Samozrejme nie v zlom, odovzdám mu svoje výsledky, nech to dokončí niekto z Pobočky, ja jednoducho nebudem mať z čoho stavať. Popremýšľajte nad tým...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.