Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

Dracek

Uživatel

Zaregistrován
6. 11. 2008

#321 - 22. 7. 2010, 08:13

PEHU: To je divné(že by technická chybka..?), můžeš mi poslat na můj mail více info? Příští týden budu mluvit asi zase osobně s vydavatelem a zeptal bych se na to. Pokud Tvůj zájem o předplatné trvá, napiš mi to také(včetně adresy pro zasílání časopisu) a myslím, že nějaký malý bonus jako omluva za zmíněný problém by se našel 😉

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

pevo

Uživatel

Zaregistrován
22. 6. 2008

#322 - 22. 7. 2010, 21:36

Souhlasím s Petrem, kdysi jsem si tam něco koupil a jako bonus jsem měl dostat další tři? (už nevím) čísla časopisu a nikdy nic nepřišlo ani po urgenci. I proto jsem hlasoval na schůzi PG proti hromadnému odběru časopisu, nemám rád, když ze mě někdo dělá vola. Přesto sportovně uznávám, že se ten časopis lepší...

Kucera

Moderátor

Zaregistrován
6. 7. 2009

#323 - 22. 7. 2010, 21:51

Pred dvema lety jsem ho objednal na zaklade upoutavky v Informacich nebo katalogu CNS, prisla slozenka, zaplatil jsem a casopis normalne zasilaji, dosud zadny problem.

Dracek

Uživatel

Zaregistrován
6. 11. 2008

#324 - 22. 7. 2010, 22:27

Dle infa od PEHU si prý předplatné objednával cca v polovině dubna. Domnívám se tedy, že se tak tedy stalo po vydání čísla 2/2010(bylo vydáno asi kolem 15.4.) proto asi toto číslo nebylo odesláno na tuto objednávku(pokud to nebylo v objednávce výslovně požadováno) a vzhledem k tomu, že je to čtvrtletník a číslo 3/2010 bylo vydáno dle plánu zase až cca 15.7. mohla mezi objednáním a zasláním prvního čísla uplynout delší doba...
(no potvrdit přijatou objednávku mailem někdo asi mohl...)

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

PEHU_

Uživatel

Zaregistrován
20. 7. 2007

#325 - 23. 7. 2010, 09:51
Dle infa od PEHU si prý předplatné objednával cca v polovině dubna. Domnívám se tedy, že se tak tedy stalo po vydání čísla 2/2010(bylo vydáno asi kolem 15.4.) proto asi toto číslo nebylo odesláno na tuto objednávku(pokud to nebylo v objednávce výslovně požadováno) a vzhledem k tomu, že je to čtvrtletník a číslo 3/2010 bylo vydáno dle plánu zase až cca 15.7. mohla mezi objednáním a zasláním prvního čísla uplynout delší doba... (no potvrdit přijatou objednávku mailem někdo asi mohl...)

Dracek napsal/a:

Dle infa od PEHU si prý předplatné objednával cca v polovině dubna. Domnívám se tedy, že se tak tedy stalo po vydání čísla 2/2010(bylo vydáno asi kolem 15.4.) proto asi toto číslo nebylo odesláno na tuto objednávku(pokud to nebylo v objednávce výslovně požadováno) a vzhledem k tomu, že je to čtvrtletník a číslo 3/2010 bylo vydáno dle plánu zase až cca 15.7. mohla mezi objednáním a zasláním prvního čísla uplynout delší doba...

Budu si přát, že tomu tak opravdu je. Logiku to má. Je ale taky pravdou, že jsem objednávku poslal jednou, nic se nestalo. Poslal jsem ji opakovaně, dlouho se také nic nedělo. Trochu si zaspekuluji - napsal jsem svou stížnost zde a ejhle on časopis přišel.

no to tedy fakt mohl

Archypov

Moderátor

Zaregistrován
10. 6. 2006

#326 - 23. 7. 2010, 14:12

Vrátim sa späť k téme a tou je Pintova nová typológia. Veľmi ma táto informácia zarazila, pravdupovediac od Pintu som novú typológiu neočakával. Ja som pred pár mesiacmi dokončil jednu prácu, kde som pražské groše Karola IV. určoval podľa Hánovej upravenej typológie a označoval som typy ako P/H (Pinta/Hána); predpokladal som že Jirka bude onedlho túto typológiu publikovať, s týmto predpokladom som aj manévroval pri obhajobe, prečo som používal práve túto typológiu.
Išlo mi o to, aby som v blízkej budúcnosti nemusel prerábať typológiu všetkých pražských grošov Karola IV. nájdených na území Slovenska, predpokladal som, že Hánova upravená bude čoskoro dominantnou a všeobecne akceptovanou typológiou. Preto ma Pintova nová typológia tak zaskočila, až mi normálne prebehol mráz po chrbte, veľa mojej práce vyšlo nazmar - ale to je IBA MOJA CHYBA!!!, vychádzal som z náčrtu práce, ktorá ešte nebola publikovaná.

Keby som veľmi pekne poprosil, vedel by mi niekto Pintovu novú typológiu poskytnúť v akejkoľvek forme?

Kucera

Moderátor

Zaregistrován
6. 7. 2009

#327 - 23. 7. 2010, 15:16

Zaslal jsem email.

Bigger

Uživatel

Zaregistrován
12. 2. 2010

#328 - 3. 8. 2010, 20:46

Zdravím. Dostal se mi "do ruky" tento grošík. Sice jsem přes Vaška, ale pokusím se určit i tento...IV.a/1...Co vy na to? A nešetřit mě!😉

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Kucera

Moderátor

Zaregistrován
6. 7. 2009

#329 - 3. 8. 2010, 21:24

Podle typologie Pinta/Hana je to VII.a/5. Nejnovejsi Pintovu z M&B nemam ted pri ruce a tak dle starsi Pinta (Chomutov 2005) urcite V.c. Podvarianta dle tvaru pismene S v PRIMVS by to mela byt c.4 ale nejsem si jisty zda-li je na minci BOENIE ktery Pinta jako jediny uvadi u tohoto tvaru pismene S na minci. Mozna to jiz doplnil v nove typologii, ale tu ted nemam pri ruce. Takze nejpresneji Pinta/Hana VII.a/5.

LukeH2O

Uživatel

Zaregistrován
30. 5. 2009

#330 - 3. 8. 2010, 21:30

Pinta V/c2.😉

Když nejde o život, tak jde o h..no
http://cnspg.cz

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.