Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
10. 1. 2008
Tak aby bylo o čem diskutovat, ukážu postupně svoje Karlíky.
U tohoto je zajímavé poškození razidla u písmen Karolvs Primvs
Obrázky:
Zaregistrován
10. 1. 2008
Zaregistrován
28. 6. 2008
..nebyl už tu??? Podle toho IM ve slově primvs, nebo je to další kousek s touto vadou ?
Zaregistrován
6. 7. 2009
Pred cca rokem jsem sem daval take jeden s poskozenym puncem P
Obrázky:
Zaregistrován
10. 6. 2006
Skôr by som povedal že bol poškodený punc. Aj mne sa zdá tento groš povedomý, to písmeno I spojené s M sa tu už vyskytlo. Jedná sa o ten istý groš.
Zaregistrován
10. 1. 2008
Ten groš mám od 5.9.2007 od člověka který jej určitě nikde nevystavoval.
Zaregistrován
6. 7. 2009
Korunka, Archypov - pokud jste meli na mysli tento gros od Jacxe tak to neni stejny gros ani razidlo:
Obrázky:
Zaregistrován
28. 6. 2008
Hm, to je zajímavé. Pro písmeno M byl samostatný punc, nebo se k vytvoření tohoto písmene používalo písmeno I ? U toho spodního jsem si myslela, že k tomu mohlo dojít při pootočení razidla vzniklé dvojrázem, ale když už to vidím i u dalšího groše, tak mne napadlo, že kdyby razič kolků dělal M ze dvou I, tak se mohl splést a příčku omylem vyrazit nejprve k I, pak si toho všiml a udělal ji znovu do M???? Jen mne to tak napadlo, ale nevím. Sama jsem do nedávna ještě žila v iluzy, že se razidla ručně ryla, ...😁 😁
Zaregistrován
6. 7. 2009
Usuzuji ze pro vyrazeni pismene M byl pouzivan samostatny punc pismene I a punc maleho V (na nekterych kusech je to krasne zretelne vzhledem k velke mezere mezi driky kde spojovaci V se jich nedotyka). Zde je zajimavy i punc tohoto spojovaciho maleho V ktere neni ostre ale siroce rozevrene.
Zaregistrován
10. 6. 2006
Je to zrejme tak ako píšeš, zaujímalo by ma však, prečo došlo k tejto chybe. Žeby si rezač želiez ihneď uvedomil svoj omyl (išiel dávať písmeno M a zistil že chýba predtým písmeno I) a potom pokračoval normálne ďalej, akoby sa nič nedialo?🙂
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.