Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
12. 2. 2010
Kekule: Mohl by ses mi prosím ozvat na mail ? Jde o tvůj posledně presentovaný grošík. Měl bych něco na srdci.....Díky😉
Zaregistrován
19. 1. 2008
to bigger: rád ... jen nemám ten Tvůj mail ...
Zaregistrován
28. 6. 2008
Tak opět dorazil jeden miláček do sbírky. Škoda těch škrábanců. Popsala jsem si jej jako Hána typ V.a/ . Podle nového Pinty už to tak snadné není. Tuto korunu popisuje jak u typu lV.b/1, tak velmi podobnou u typu V. Co myslíte, že to podle Pinty je? Bohužel rubní znaménko znatelné není.
[
Zaregistrován
20. 8. 2007
korunka - docela hezkej groš
já bych na rubu viděl trojlístek - resp. myslím, že je tam patrný jeho dolní okraj - viz obrázek
korunu určuji stejně - kónická s dvojitou perlou na středové lilii
s písmenkem S vnitřního lícního opisu mám většinou poněkud problém kam jej v typologii zařadit - ale tady bych řekl V.a/2
dle Pinty 2010 - V.a/2
mám dojem, že tato koruna u typu V. je méně častá
Obrázky:
Zaregistrován
28. 6. 2008
Jacx děkuji.
Ještě jsem si skusila pohrát s mikroskopem a minci několikrát otočit a vyfotit. Nakonec jsem si pohrála s kontrastem foto, ale ani tak mi z toho rubního znaménka nevyplynulo nic jednoznačného...
[
Zaregistrován
20. 8. 2007
tak na této fotce už také nic nevidím - tedy náznak nějakého znaménka
přesto bych dle líce - hrubý křížek na počátku vnitřního lícního opisu - zůstal u typu V. a pak tedy V.a/2
Zaregistrován
28. 6. 2008
Napíšu si to k tomu, děkuji.
Zaregistrován
12. 2. 2010
Přátelé, tady mám čtyři kousky Karla né moc v dobrém stavu - to asi už opakuju dlouho, že?😁 😁 😁
Co vy na to určení Lukem H2O - obr. 1,2,4 jsou V.c/2 a obr.3 je V.c/3
Já jsem to taky tak viděl.....souhlas?
Ještě bych měl asi doplnit, že tyto groše jsou spolu s dvěma kusy Václava IV. součástí depotu nalezeného v Polsku.......
Obrázky:
Zaregistrován
28. 6. 2008
Hm, ten první je pěkný... i ten poslední ... jen chce dočistit, moc toho vidět není ... ale určovat, defakto kontrolovat, nebudu, to až vystřízlivím 😁 Za chvíli mi budou připadat pěkné všechny 😁 😁 😁
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.