Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
6. 11. 2010
Opis už je hodně otřelý, ale při bližším prozkoumání je tam správně PRIMVS.
Zaregistrován
6. 7. 2009
Tak potom V.c/2 (dle Pinta 2010)
Zaregistrován
31. 7. 2007
Tak dnes tu mám ještě jeden přírůstek tentokráte Karel IV. - mohl by to být II. a/2 (podle Hány)?
Obrázky:
Zaregistrován
28. 6. 2008
... nemá náhodou tečku v ocase, nebo je to jen má halucinace? (tedy lll.a dle Hány???) Pokud tam není, tak nejspíš ta dvojka.
Zaregistrován
31. 7. 2007
No tak teď babo raď🙂 ... ale možná že tam byl ten kroužek..aspoň se mi zdá, že ta stopa tam je. Kdyby tam byla tak je to lepší varianta a to bych měl větší radost 😉
Obrázky:
Zaregistrován
28. 6. 2008
Někdy tam bývá kroužek, někdy jakoby tečka (asi poškozením puncu) a já ji tam vidím 😉
Zaregistrován
10. 6. 2006
Mám ju jeden nie celkom krásny grošík, určil by som ho ako Pinta IV. a/1, ale zaujímavá je absencia znamienka medzi KAROLVS PRIMVS. Som starý skeptik a nevidím v tom raritu, skôr zaujímavosť - ťažko povedať či bol rytec ožratý, alebo bolo zanesené razidlo?
[
[
Zaregistrován
20. 8. 2007
Archy - tak nevím
mezi KAROLVS a PRIMVS místo na znaménko jednoznačně je - dokonce tam chvílemi vidím na fotce i náznak koružku (nebo vlčí mha ? :-)
nevidím ale lícní rozdělovací znaménko mezi GRATIA a REX - to není tak podstatné
ale ani rubní rozdělovací znaménko nedovedu z fotky rozlišit - zda je to trojlist bez stopky nebo zda je tam čtyřlistá kytička - a to už je podstatnější
ale pravda koruna se asi nejvíce podobá užší - jaká je u varianty IV.a v typologii Pinta 2010
Zaregistrován
20. 8. 2007
ještě k Sevciho kousku na předchozí straně:
Sevci napsal/a:
Tak dnes tu mám ještě jeden přírůstek tentokráte Karel IV. - mohl by to být II. a/2 (podle Hány)?
Obrázky:
nechci kazit radost - ale nemůže být ten útvar uvnitř smyčky v ocase způsobený dvojrázem a tudíž být jen zbytkem zadního oblouku smyčky ocasu z "prvního rázu" ?
Zaregistrován
10. 6. 2006
Sám som to písal, zrejme vada razidla, ani pod lupou tam znamienko skutočne nie je (ani náznak), ale bude to výrobnou chybou, nie variantom.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.